Тичане (4)

• 65 581
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Аз минавам за известно време основно на колоездене. В края на другата седмица заминавам за 5 дни в Родопите с колелото. Веднага след това е ДП по колоориентиране.
Сега се опитвам да организирам един уикенд в Стара планина. В неделя следобед трябва да сме в Карлово и да съчетаем нещата. Само дето вече сме сряда, а аз още не мога да измисля как да е точно Sad

# 376
  • София
Как беше седмицата при вас? Предизвикателна като предната, в която имаше скай рънинг или по-скоро лежерна?

Аз започнах да качвам по малко изтичаните километри и тази седмица направих 52 км. в 4 сесии. Времето е повече от добро за бягане, защото не е топло.

Сменяте ли маратонките си на 500 км., както се препоръчва или си затваряте очите за разстоянията и разчитате сами да си покажат кога вече не може с тях?
Тази седмица ще избирам нови. Имам ваучер за магазина, в който проследяват как точно тичаш. Ще видя на какво ще се спра в крайна сметка. От сегашните съм по-скоро недоволна и нямам търпение да ги сменя. То им дойде и времето за смяна, де.

# 377
Не мога да кажа на колко километра са маратонките ми, защото менкам два различни модела според това къде бягам. Когато е предимно асфалт ползвам един модел на Асикс, който ми е страшно удобен. Има още живот в него. Аз обаче дебна промоциите. Този го бях купила на 50%. Та излезе ли ми някъде отново на тази цена, го сменям моментално. На редовна цена няма да си го купя.
Значи ясно, сменям не според километри, а по графика на намаленията Laughing

# 378
  • München, Deutschland
Не съм голям бегач аз, но ако продължа да тичам, макар на малките си дистанции, ще гледам да ги сменя на 600 км (така четох за препоръка). В противен случай се изкривявала крачката / стъпката и отделно от това можело да се контузиш. Нз дали е така, но при положение, че този найк air, с който съм, беше 26 или 36 евро, не ми се вижда много скъпо да ги сменям веднъж на сезон, за мен си е почти веднъж годишно, защото зимата правя хийт и стъпвам боса.

А, да, и аз следя промоциите, разбира се, купувам като ми хареса нещо, винаги му идва времето, в частност стана така и с тези маратонки. 😃

# 379
Миналата седмица имам към 50 км, ама всичко е доста лежерно, че обикаляме по забележителности сега. Grinning Koeто накрая е по-уморително и от бягане. Grinning

# 380
Добро утро! food010

Не е ли рано да се сменят маратонките на 500км? Мислех, че на около 800 и повече се сменяха....Скъпичко ще ми излезе. Моите са за сменяне със сигурност тогава, въпреки че се чувствам добре с тях. Ще си взема същия модел- Brooks Ghost 10. Хич не са ми евтини- 150евро са, но супер удобни и сами тичат.
Имам и Асикси, но Брукс са ми по-мекички. Ще видим какво ще ми пасне в магазина.

Затворих седмицата на 81км и ми е уморено. В петък заминавам на море, и там ще го карам по-лежерно. Да си почина и регенерирам преди събитието. И много ще спя, или поне така се надявам.

# 381
Хайде старата песен на нов глас и аз пак така Wink

Купих си маратонки за планинско бягане Мизуно (не, че ще бягам в Планина! както се досещате (аз асфалта не мога да оправя), но са ми най-удобни като обувки за плнина маратонките. Пък някакви слухове се чуват, че ще ходим на Олимп...
Така де, днес малко на Панчарево ще отидем, Той разбир се, ще тича. Аз, разбира се - ще направя опит да потичам. Макар че всеки момент ще ми дойде и гърдите ме болят доста.

# 382
  • София
Runtastic пеят, че се сменят на 500 км. Но спокойно може за се тича до 800-1000 км. май. Моите налъми ги смених на повече от 800 и се чудя защо си ги причиних като още в началото се видя, че не са ок. Никога повече няма да повторя Puma (не помня какъв модел взех, де) - твърди, много ми се набиваха краката с тях и три от ноктите са ми натъртени (не е от номера, с предните не се получаваше така, макар че не бяха по-голям номер).
Бях на диагностика на тичането ми - бягам си нормално, с предна част стъпвам, нямам кривене, така че не се изисква някакво специално решение. Урокът от посещението е, че трябва да взимам 38 номер, въпреки че нормалните обувки са ми 36-37 Wink
Сега взех Saucony Kinvara 7. Много ми харесват на първо бягане снощи - меки, леки, позволяват и ускорение, не ми се чуват стъпките в парка. Промоционалната цена също е ок.

Тази седмица се отчетох с 54 км. общо, а грешка - 64 били.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:53 от Harpalike

# 383
  • Сидни
Мацки, вие тренирате ли нещо друго, освен тичането? Аз тичам уикенда, когато не ходя на кросфит, най-вече в неделя, иначе през седмицата сутрин правя тренировка, после бачкане. Вечерта определено нямам сили за тичане. Как успявате и такъв голям километраж! Браво! Аз определено тичам по-добре сутрин или през деня. Вечер съм тотален дроб и си влача краката направо.
За съжаление не успях да ида на моя полу-маратон юни месец. Изникнаха семейни проблеми и нямаше как. Много ме е яд! Чаках с нетърпение. Sad

# 384
  • София
При мен сутрешното бягане е също по-добро през топлите месеци. Вечер съм по-бавна и 11 км. ги усещам като 18-те, които правя в събота. Ако не съм смогнала сутрин, бягам вечер, но рядко.

Друго не правя. Мога да заменя едното бягане с плуване, ако времето е лошо.
До нас има лостове и се чудя дали да не правя нещо със собствена тежест, особено за горната част на тялото.
Йога правя зимата, когато имам нужда от баланс, но тя не ми е натоварваща.
Много от пишещите в темата обаче тренират и друго Simple Smile

# 385
Harpalike, къде прави диагностика? Какво представлява? На каква цена? Дай, моля те, повече инфо? Simple Smile

# 386
  • София
В running zone магазина в младост 2. Имах ваучер подарък и дойде времето за смяна на старите обувки, т.е. съчетах с покупка и не съм плащала диагностиката. Те са много отзивчиви и може би бързо ще ти отговорят дали е задължително обвързана с покупка.

Павят запис на тичането ти на пътека. Важно е с коя част от стъпалото стъпваш и дали не натоварваш повече вътрешната или външната част. В сайта е описано добре.

# 387
Момичета, вижте какъв куриоз намерих:
Ровя се из терминовката на европейските състезания от нямане какво да правя  Rolling Eyes
http://www.marathonrunnersdiary.com/races/europe-marathons/north … pole-marathon.php

Маратон на Северния полюс. 27 места, тича се върху кри (кра?) ако това имат предвид като казват движещ се лед..., такса 15 000 евро.
Ясно, че не съм за натам...интересно ми става. През януари има маратон в Омск. cold

Маратони в Европа 2018-2019:
http://www.marathonrunnersdiary.com/races/europe-marathons-list.php

Къде ще ходим? Laughing newsm49

# 388
Има и маратон около Еверест. Grinning Като изключим височината и студа, не е толкова зле, защото е само надолу. Grinning

# 389
  • София
Ха-ха, и аз това гледах днес - календарът за (полу)маратоните. На север или на студено, на лед брр - не!

Но Рома-Остия е точно в началото на великденския пост и ще имам енергия. Остава и зимата да си тичам, за да съм все пак в някаква форма.

Общи условия

Активация на акаунт