Тичане (4)

• 64 679
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Да, съгласна съм, че сме различни. Затова си мисля, че е напълно възможно да си успешна, и искам да разкажеш за колко време се получи и въобще, подробности. Hug

Кажи кои книжки четеш, аз чета като ламя. Ще ми е много интересно да прочета. Има ли жени които тичат кето?

И не че не мога да изкарам до вечерта на пържола и салата, мен това ме засища, и то много. Но след Х дни пържоли и салати експлозивността я няма. Вяла работа отвсякъде. Обичам да хвърча. Заради това и тичам. Когато тялото превключи от 2ра на 3та, после на 4та. Еуфория!
След като се изчерпат гликогеновите депа е ясно, че горим мазнини, нооо...скоростта отива по дяволите. Седя си на 2ра като стар Москвич и мъкаааа.
Пробвах за първи път гел преди седмица. Много беше гаден. Ноооо хвръкнах изведнъж, че и се разсмях даже.

За първи път тичах планиниско това лято. Ей бога ми, това е напълно различна дисциплина. Много е трудно и различно. Златен маратон на равничкото.
Не мога да си представя как бих издържала безвъглехидратно в такъв терен. Бях безумно бавна, но бях и в шок. Laughing Между 25 и 29км бях побесняла от яд. После се "отпуших" и ми мина. А бананите на 29тия и 39тия км бяха феноменални. Heart Eyes Топнати в сол. Laughing

Наистина си трябва адаптация, но...как? Моята психика не издържа.

Аз съм бавна, а за да се забързам, трябва да включа спринтове както на равно, така и на баир. Вече го и направих, де.
А спринт на кето не мога.
Може би ще съм си бавна по принцип, знам ли.
Много ми хареса книгата на Кори Nowhere near First:

https://www.amazon.com/Nowhere-Near-First-Ultramarathon-Adventur … owhere+near+first

Голяма е скица, умирах от смях да го чета. Има и тъжни места, но хуморът му е чудесен. Heart Eyes
Той тича ултра, като никога не е заемал призови места, а винаги е някъде отзад. И въпреки това не се отказва и обича тичането.
Аз съм такава. Обичам да тичам, но съм бавна. Свалих излишните килограми, нямам с какво да се оправдавам. Имам още малко, но нищо фрапиращо.
Не искам да бързам, защото аз свалих до 49кг с вгх ротация. Чувствах се жес-то-ко....докато не си вдях плажните снимки....и ребрата....и изчезналото д....Откачих. И хайде на тахана, върнах се на 51кг и приличам на човек.
Беше ме срам да си го призная в другата тема....Гледам си ги сега снимките за назидание. Laughing

Ако ще свалям обиколки от крака, то ще е по друг начин, че не желая да приличам на сървайвър от Освиенцим. Или ще си ги понасям охраненки. Това е.

Едит:
И силно взе да ме притеснява надпреварата за ниски килограми в диетния. Затова не искам да влизам там. Не мога повече. Ям, за да тренирам. Не за да ме хареса "Пешо". Аман от кой мъж какво харесвал. Доповръща ми се. Извинявайте за откровението.

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 13:07 от Deziderata

# 436
Оооо, и аз съм от бавните бегачи. Тичам маратон и ултра маратон, но съм все след половината на учавстващите в класирането хахахаха  Но аз тичам за удоволствие, не за резултат. Просто ми доставя удоволствие да бягам спред природата, разтоварвам се жестоко Wink

Иначе и аз изчетох книгите на Юрек, на Килиан, на Ортън, на Магдугъл всичко що е за тичане на БГ пазара го изчетох.
Жени бегачки има на кето режим, но не българки. В ютуб като напишеш keto running и излизат. Говорят за храненето и бягането, но .... много адаптация трябва и това е. Аз основно искам да сваля едни 5 кг., които пусто направо ми бодат очите....но не падат и това е. И знам, че ако съм с 5кг. по-лека, друго ще е бгането, определено ... Иначе и аз обичам много въглени, не мога без тях .... голямо наказание е, без плод, без мед и т.н. По тесто не залитам толкова, но ....
Може би да пробвам и аз ВХ-ротацията. Би ли споделила точно принципите? Или линк къде да чета ?
Благодаря!

# 437
Здравейте, и на мен кето варианта не ми е много ок, провала съм 20-30 г въглехидрати, но найстина скоростта я няма никаква.
Даже съм провсла и след т. нар. "кето грип" дето уж организма преболедува липдата на въглехидрати, но специслно на тичането ми се отрази много
И за мен по - добър е палео варианта, и в този ред на мисли, Дезидерия колко г въглехидрат горе долу на ден приемаш?
Хубав и успешен ден 💓

# 438
Веси, в нета можеш да потърсиш под carb cycling. На мен ми препоръчаха 150-100-50-0.
В любимия ми магазин излезе книжка, и мисля да си я взема. Ще пиша подробности после.

Шо, приемам около 80-120, според зависи. Имам и дни с по-малко, но според както излезе. Не го правя систематично в момента. Освен това дори не го правя защото е правилно, може и да не е.
Така ми излиза според храната.

Отивам да работя. Grinning

# 439
Deziderata, а броиш ли калории и нутриенти или долу - горе на око ?
Тези 150-100-50-0, после се повтарят нали? Има ли значение останалите нутриенти - мазнини и протеин колко са?

# 440
Deziderata, а броиш ли калории и нутриенти или долу - горе на око ?
Тези 150-100-50-0, после се повтарят нали? Има ли значение останалите нутриенти - мазнини и протеин колко са?

Държах калориите ниски, 1200-1300. Дните се повтарят, да. Държах протеина на 90гр общо взето, а в дните на по-високи вгх с ниски мазнини. Не знам дали записвах във Фитнеспала тогава, че ми беше и много натоварено откъм работа и не ми се ядеше от стрес.

Сигурно има значение съотношението, но аз го карах общо взето. Кожата на печеното пиле я ям, например. Според зависи как изглежда. Как да въведа половин кожа от бутче, защото другата половина е почерняла?
Бих искала да го направя както трябва един ден, но ще е след 15ти. Ще си купя книжките, ще го разуча подробно,  и ще ви разкажа. Сега нямам време да ида до там, нито до пощата, ако ги поръчам.
Ето ги:
https://obchod.ronnie.cz/o-6919-sacharidove-vlny-1-2-michal-kulstejn.html?o=18537
Ох, май ще припна утре за тях, че сърце юнашко не трае....

В петък заминавам за полумаратона, в неделя заминавам за Италия по работа и кой знае как ще се храня там. Да не говорим как ще тичам за маратона. Не знам. Но някак ще го измисля.

Погледнете carb cycling, има доста инфо, но не знам дали е подробно и за кого е подходящо.
На мен клиентът ми каза да правя това, а задника ми взе че падна за една седмица. (Имаше такъв виц навремето "....и **** му паднал.")
Та, не съм сигурна какво точно препоръчвам. Laughing

# 441
Такъв режим не е за мен, имам предвид това кето. Без тесто, картофи мога, няма да ми липсват особено, но плодовете не си ги давам за нищо на света. Тях мога да ги спра само ако животът ми зависи от това и пак не е съвсем сигурно. Обожавам плодове, буквално мога да живея основно с тях.

# 442
Deziderata, Много добър резултат за една седмица щом си видяла промяна от този вид хранене.
Доколкото разбирам на български се води въглехидратна ротация, нали така? Или се лъжа.

# 443
Отчитам вторник и четвъртък само по 5К сутринта преди работа. В неделя ми е маратона и доста лежерно я давам тази седмица Simple Smile

# 444
Здравейте, бягащи дами Simple Smile

И аз съм от бягащите. От ученичка обичам да бягам, но все правех големи прекъсвания ... после студентството, живот и учене. После пак бягах, през Тае бо преминах, през Кросфит също, но бягането си остана в сърцето ми за винаги Purple Heart 
Вече съм бегач от 4 години без спиране. Втората си бременност прекарах в бягане, после с количката и те така....
Имам зад гърба си няколко маратона, Витоша100, Трявна 76К, Каньонкрийк Русе 50К, Търново ултра 43К и .... това е май по-дългите дистанции. Сега в неделя съм на Виа Понтика 42К.

На 38 год. съм, мама на две Simple Smile ( на 8 и на 3 год. )

И последно .... след маратона в неделя много искам да почна кето хранене .... как ще стане, ще видим ... Но не пречи да опитам .... за пореден път Wink
Леле, ние вероятно се познаваме. Grinning Какво мислиш за Каньона? Тази година ще съм на 50К.
Валенсия е декември, преди това ще ходя на Каньона и Беласица Скай рън.

Тази седмица засега имам 40 км и 1 силова, те първа идват дългите. Simple Smile

# 445
В неделя карах колело по билото на Беласица, от Конгур до Тумба. Предполагам, че трасето за бягане е същото по което карах, не видях някакви други пътеки. Страхотни гледки се откриваха на всички страни. Мисля че и за бягане ще е чудесно като терен.

# 446
Здравейте, бягащи дами Simple Smile

И аз съм от бягащите. От ученичка обичам да бягам, но все правех големи прекъсвания ... после студентството, живот и учене. После пак бягах, през Тае бо преминах, през Кросфит също, но бягането си остана в сърцето ми за винаги Purple Heart 
Вече съм бегач от 4 години без спиране. Втората си бременност прекарах в бягане, после с количката и те така....
Имам зад гърба си няколко маратона, Витоша100, Трявна 76К, Каньонкрийк Русе 50К, Търново ултра 43К и .... това е май по-дългите дистанции. Сега в неделя съм на Виа Понтика 42К.

На 38 год. съм, мама на две Simple Smile ( на 8 и на 3 год. )

И последно .... след маратона в неделя много искам да почна кето хранене .... как ще стане, ще видим ... Но не пречи да опитам .... за пореден път Wink
Леле, ние вероятно се познаваме. Grinning Какво мислиш за Каньона? Тази година ще съм на 50К.
Валенсия е декември, преди това ще ходя на Каньона и Беласица Скай рън.

Тази седмица засега имам 40 км и 1 силова, те първа идват дългите. Simple Smile

И да не се познаваме, със сигурност сме се засичали значи Simple Smile
Каньона е супер. Леко, приятно трасе. Там ми беше първата ултра на мен Wink Тая година не съм решила още аз, дали да ходя там и на колко км. изобщо да се пиша ....
Сега след Виа Понтика нищо не съм планирала, защото уж съм решила да сменя режима на хранене и рязко ще ми се свият беговите способности .... та за състезания не знам дали да мисля .....

# 447
В неделя карах колело по билото на Беласица, от Конгур до Тумба. Предполагам, че трасето за бягане е същото по което карах, не видях някакви други пътеки. Страхотни гледки се откриваха на всички страни. Мисля че и за бягане ще е чудесно като терен.
http://active-belasitsa.com/bg/events/belasitsa-sky-run-2018/bel … tsa-sky-run-2018/описание-маршрут/
Ето така е трасето, аз също мисля, че ще е много красиво. Simple SmileSimple Smile

# 448
Горе-долу е същото, но ние го правихме в обратната посока и подсякохме леко Радомир. От Скрът нагоре ви чака голямо качване. На мен тези 17км ми се увидяха с колелото надолу. Беше много прашно и скучно. Не е някоя хубава живописна пътека, а гаден черен път с трошливи камъни и пепеляк. Самото било обаче си струва.

# 449
момичета, много ме мотивирате като ви чета!
 Аз отчитам вече 10 дена ежедневно тичане, но не знам какви дистанции тичам. Общо взето най-често съм с количката и тичам около два часа, надявам се да имам 15тина км. Тази вечер сме пак на линия.

момичета, аз се чудя късно ли е да се запиша за тази вия понтика? Намерих календари с бягания в България  и май няма много събития от тук нататък само това виждам и софийски маратон. В Германия тепърва почва сезона на бягането, защото не е горещо.

Общи условия

Активация на акаунт