Тичане (4)

• 64 670
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
момичета, много ме мотивирате като ви чета!
 Аз отчитам вече 10 дена ежедневно тичане, но не знам какви дистанции тичам. Общо взето най-често съм с количката и тичам около два часа, надявам се да имам 15тина км. Тази вечер сме пак на линия.

момичета, аз се чудя късно ли е да се запиша за тази вия понтика? Намерих календари с бягания в България  и май няма много събития от тук нататък само това виждам и софийски маратон. В Германия тепърва почва сезона на бягането, защото не е горещо.

Виа понтика е сега в неделя, 02/09. Старта е на плажа в Крапец. Не знам дали на място ще записват, онлайн вече са затворени регистрациите.

# 451
да, ще се свържа с тях. това изглежда като супер якото място за тичане!!!

Нещо издишвам с планирането. А освен виа понтика има ли нещо такова друго скоро? Виждам само беласица и софия маратон, но те са октомври, а ми се иска да изтичам един половинмаратон септември.

# 452

ett2812, с бебешка количка ли тичаш?

# 453
Момичета, влизам  да се похваля с първия си подиум и ветерански бронз от полумаратона в Хомутов! Blush Heart Eyes
Годините ми бяха от полза, хаха.
Децата ми ще са много щастливи. Innocent

# 454
  • София
Браво, Дези, поздравления!

# 455
Момичета, влизам  да се похваля с първия си подиум и ветерански бронз от полумаратона в Хомутов! Blush Heart Eyes
Годините ми бяха от полза, хаха.
Децата ми ще са много щастливи. Innocent
Браво 💓 чудесен резултат ❤️❤️❤️

# 456
БРАВО, Деэидерада!!!

успех и на участниците във Виа Понтика!

момичета, някой ще участва ли днес на хикс ел ръна?

Да, с количка тичам. тя е специално эа тичане. но май днес е трейл съэтеэание.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 08:10 от ett2812

# 457
Момичета, първото ми трейл с баири в планина тичане на драгалевци хикс ел. на третата обиколка ударих стената яко.  първата с хубаво темпо, втората ок, третата с голям эор основно ходене. но кефат е огромен в планината!

# 458
честито Wink На финала половината не можеха да си кажат името, така че си е голяма победа Wink Браво.

# 459
Здравейте!
Моя маратон приключи. Много зор беше, особено след 30-я км. Стана ужасно горещо, нямаше никаква сянка, ужас .... голямо вървене падна Joy
42К за 5 часа .... бавно и славно People Runner

# 460
мерси, госпожице Дух! аэ буквално не можех да си го кажа:)))но наистина много се радвах преэ цялото време. в планина е раэлично и маршрутът беше супер.

Веси, страхотна си! аэ не стигнах до виа Понтика, но иэглежда много красиво! браво эа маратона!наистина беше много горещо вчера! труден ли беше теренът?

# 461
мерси, госпожице Дух! аэ буквално не можех да си го кажа:)))но наистина много се радвах преэ цялото време. в планина е раэлично и маршрутът беше супер.

Веси, страхотна си! аэ не стигнах до виа Понтика, но иэглежда много красиво! браво эа маратона!наистина беше много горещо вчера! труден ли беше теренът?

Благодаря!
Като трасе ... какво да ти кажа, и да и не. Лесно е, че няма почти никаква денивелация, изцяло покрай морето е. Трудно - заради началните 4-5К пясък, съответно и финала е 4-5К пясък. И като имаш в предвид, че финала е по обяд в най-горещото, без грам сянка....и тоя пясък направо си е гадничко.

# 462
  • София
Дезидерата, браво!
Весе, страхотно и за теб!

Смятам да потичам на софийския маратон другия месец, но през отпуската се отпуснах наистина и тичах малко километри или скачах на въже, така че трябва да се подготвя добре. Бягах на влажен и горещ климат и наличието на вода за из път и бяла шапка бяха едно от най-умните неща, които някога съм правила Simple Smile

Чета ви за храненето и аз не знам какво да кажа... Вегетарианец съм или по-скоро пескарианец, че започнах да ям понякога риба и морски дарове преди 2 години, често постя, пшеница ям рядко, но въглехидрати си хапвам. Това, което не пестя и не броя са мазнините - млечни, ядки, ядкови масла. Имам не един и два рекорда по изядени калории от тях. Не мисля, че храненето ми влияе особено на постиженията - те са никакви и равни. Единственото, което забелязвам е, че към края на постите се уморявам на по-малко километри и не бих бягала на полумаратон в този период или веднага след пости.

Колкото до килограмите, те си падат без особен зор при мен - преди 2 години бях с близо 10 килограма отгоре и не изглеждах и не се чувствах никак добре. Свалянето стана постепенно и е съчетано с по-малко ядене и повече километри бягане. Както и преди съм ви казвала, все пак обичам да си имам малко мазнинки, че иначе лицето ми става много скулесто и горната част на тялото става като на дете, което е всичко друго, но не и секси.  А и като съм сдухана не ям и наличието на апетит ме радва.

# 463
Тъкмо започваше да ми харесва тичането и се появи много гадна болка в коленете.
Не знам от маратонките ли е, от друго ли е, но сега съм в принудителна почивка.

Вчера тичах за последно, бях взела назаем фитнес гривна, за да следя пулса. С бавно темпо успях да го държа до 170 удара в минута, което за мен е много добре.
Аз си връщам формата след една година принудителна почивка, след като бях стигнал топ форма за бягане на маратони. Така и не можаха да разберат какво точно ми беше — болката беше в глезена, но всъщност се оказа, че тръгва от кръста. Та тогава физиотерапевтите (минах през много в пловдив и софия) много лошо ме гледаха, че тичам. Хич не им се нравеше. Та според техните съвети - обувките са супер важни, постепенното свикване с натоварването и трасето; по-добре било да не се бяха на асфалт, а на чакъл, примерно.
В момента започвам пак да си връщам формата, надявам се да успея.
Иди на физиотерапевт, който се занимава с бегачи и евентуално също спортува (Димитрина Сивкова, Калин Стоянов...) - хора, които веднага ще хванат за какво иде реч и няма да те гледат гадно за това, че бягаш, а и съветите им са релевантни за бегач.
Сега, ако са ти казали и да си купиш ортопедични стелки за над 100 лв заради този илиотибиален синдром (или прищипан нерв с малко по-сериозно възпаление), който си имал, ще се хвана за главата - обикновено за всяка втора травма лекарите препращат за тези измислени стелки, с които имат договори да ги препоръчват.
Бягай си И на асфалт, просто редувай терена - неравната настилка също не е панацея, тя си носи други травми, а за чакъла ми стана чак смешно - това е тормоз на краката и ако не се контузиш първите 40 км, аз ще се изненадам. Grinning Заради такива странни съвети е хубаво да се консултираш с хора, които бягат. Чакъл, леле.
Ти си от Пловдив, нали? Не натискай по паветата. Grinning Прави си бягания на писта, на гребната база, баири по тепетата, дългите бягания си ги прави по трейл пътеките извън града и ще си пушка.
Технически съм съгласна с "постепенно свикване с натоварването и трасето" и че обувките са важни, но много по-важно е да загряваш хубаво преди всичко освен, да речем, дълги бавни бягания. Загрявката представлява поне 10-15 мин леко бягане и бегачни упражнения, харесваш си десетина разнообразни и си ги правиш на някоя отсечка от 100 м. Също и паралелното кондиционно-силово трениране, което заякчава сухожилията и мускулите, които "придържат" ставите. Ти си имал слаб кръст/дупе, което е нормално, бегачите развиваме брутални бедра и прасци, ама нагоре йок, а те си трябват особено при тренировки за цял маратон. Ако засилиш проблемните участъци,  ще забравиш този тип болки и ще се контузваш само при някакви по-специфични обстоятелства.

Много дълго стана, пардон!
Аз ще ходя на маратона във Валенсия тази година.
Някой друг?
Благодаря много! Това беше много полезно. Не, не съм си купувал стелки. Но искаха да ми продадат обувки за 500 лева, които после скочиха на 800. Простооооо...

# 464
  • София
Здравейте, някой по- запознат може ли да ми каже къде точно.е това. Във видеото каза полите на Витоша, но не.мога да се ориентирам. Струва ми се, че е мн лека денивелация, почти равно и засега такова търся.
https://m.youtube.com/watch?v=lGsgxqmbpJE

Вчера по наклон вървене на 50-100м си чувах сърцето в ушите, чак лека болка имаше. Спирах. От липса на тренинг ли е с възможност да премине, или са от типа на екстрасистолите и да не се насилвам с бягане и по наклон?

Общи условия

Активация на акаунт