"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 7

• 67 697
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Относно преводите - написаните думи нямат силата да въздействат на зрителя, както ако се гледа сериала в оригинал и същите думи са казани от героя /актьора/ - интонация, вълнения, тембър на гласа.....
Не знам сблъсквали ли сте се с друг проблем. За мен преводачите на сериалите, когато се излъчват по телевизията, би трябвало да са професионалисти. Но в 2 сериала се случи нещо, което за мен е недопустимо - груби грешки в превода, които променят коренно нещата, които се случват в сериала....
Много често професионалните преводачи използват преводите направени от момичетата, които превеждат епизодите при оригиналното излъчване, като  използват синоними и заменят една дума с друга, но въздействието не е същото.
Затова предпочитам да гледам преведените сериали от момичетата доброволци и да чувам гласовете на актьорите. Лошото е, че БТВ изтриват всички преведени епизоди, когато започнат да излъчват някой сериал. При Нова не е така.
Извинявам се за отклонението  Praynig
      MAMA-AN, напълно съм съгласна с теб!
Пресен случай от снощната серия - в съда говори адвоката на Нур:
"Пред Вас са резултатите от кръвния тест, който беше направен на клиентката ми в нощта на инцидента.
Завишените стойности на едно от веществата съответства на една от съставките на лекарството, което й е било предписано. Преди малко докторите потвърдиха, че това лекарство, което се използва при тежка шизофрения, би навредило на здрав човек"

Горките зрители, които не са гледали оригинала, какво ли са разбрали от защитата?!?!
     Zvetanka, чудесен пример за разминаване в превода. То да беше само това, но ...  добре, че  разполагаме с оригиналните епизоди,  за да можем да се насладим истински на сериала!

# 331
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 newsm62 А аз снощи реших, че ми се е счуло това с предписаното лекарство. Не можех да предположа, че ще изпляскат такава глупост в ефира. Mr. Green
Не мисля, че ползват преводите на момичетата тук, а ползват студенти. Кой какво превел - превел, накрая шефа сглобява и се чудиш как едни и същи думи на героя в началото и в края на серията, когато си спомня, звучат съвсем различно, в т.ч. и смислово.

Мише  Hug, не разбрах какво имаш предвид с това  Thinking newsm78 -
Всички казаха едно и също за реакцията на Ийт, как пък различно се прочете - нейсе - форум.
Но и прегледах дискусията вървяла по празниците набързо през телефон и със сигурност не съм изчела всичко. Embarassed

# 332
Какво ще видим тази вечер

Скрит текст:

Приятно гледане!

# 333
Дали Нур и Ийт ще се съберат?Дали любовта им ще продължи?Може би филма няма да има щастлив край.

# 334
Дали Нур и Ийт ще се съберат?Дали любовта им ще продължи?Може би филма няма да има щастлив край.
Ще се съберат,  което прави края хем щастлив, хем глупав

# 335

Краят е щастлив, след доста тежки моменти накрая ще се съберат.

# 336
Не знам сблъсквали ли сте се с друг проблем. За мен преводачите на сериалите, когато се излъчват по телевизията, би трябвало да са професионалисти. Но в 2 сериала се случи нещо, което за мен е недопустимо - груби грешки в превода, които променят коренно нещата, които се случват в сериала....

Пресен случай от снощната серия - в съда говори адвоката на Нур:
"Пред Вас са резултатите от кръвния тест, който беше направен на клиентката ми в нощта на инцидента.
Завишените стойности на едно от веществата съответства на една от съставките на лекарството, което й е било предписано. Преди малко докторите потвърдиха, че това лекарство, което се използва при тежка шизофрения, би навредило на здрав човек"

Горките зрители, които не са гледали оригинала, какво ли са разбрали от защитата?!?!

Снощи точно това ми направи впечатление, но не бях сигурна дали правилно съм разбрала и затова не посмях да коментирам момента...а споделих опита от два други сериали, които бях преди това гледала при оригиналното излъчване и с български превод и  след това по БТВ.

# 337
Това инфо за Ярен може и да е известно на пишещите в темата, ама аз сега открих топлата вода. За всеки случай го слагам, може да има още някой като мен. Peace

# 338
Сезон 2
Епизод 93

Скрит текст:

# 339
Това инфо за Ярен може и да е известно на пишещите в темата, ама аз сега открих топлата вода. За всеки случай го слагам, може да има още някой като мен. Peace
labrex, благодаря много за инфото за Ярен. Интересно - още един турски актьор с български корени!

# 340
И аз за първи път виждам тази информация. Но не видях да пише, че някой от родителите, баба или дядо е с български произход. Какво от това, че са преселници от България, щом се смятат за турци? Знам и други такива случаи на турски актьори, деца на изселници от България.

# 341
  • ФЕМИР ФОРЕВЪР
Добър вечер 😊

# 342
Миши, много хубава снимка на Толга! Благодаря ти!

# 343
И нещичко от Амине

Амине с Месутом едят турецкую кухню и смотрят "Возрожденного Эртугрула"

# 344
  • ФЕМИР ФОРЕВЪР

Общи условия

Активация на акаунт