Жалко за Иджлял ,наистина . Щеше да е много хубаво ,ако си беше дала втори шанс и започне начисто с Фърат . Но тя до края остана вярното кученце на майка си ,никога не е имала ясна преценка за живота си . Тя не познава светът без Ийт и без Айтюл .
Еми ,има само един детйл в разсъжденията ти ,с който не съм съгласна . Цитирам :Нур никога не се е съмнявала в любовта на Ийт . Спомни си случая ,когато тя видя реакцията на Ийт при новината за Иджлял и Фърат . Тя се уплаши ,реши че е играла просто любовница на Ийт ,а всъщност той през цялото време е обичал Иджлял. Няма начин поведението му да не породи съмнения в нея . През целият първи сезон Нур се разпокъса в чувствата си . Изпита подозрение ,страх ,че всичко е просто една илюзия . В сезон 2 тя порасна ,вече се бори за любовта си със зъби и нокти . Виждам ,че не одобряваш действията на Фатих . Но какво може друго да направи той ? Да обърне гръб на Нур ,след като тя остана сама . Да ,може и да има капчица егоизъм в него и той да таи надежди за бъдеще с нея ,но това е нормално . Но той знае ,че всичко си има граници . Това ,че прави плахи опити да спечели сърцето на Нур ,нищо не означава . Много ясно тя му е показала ,че всичко е в границите на нормалното . Затова аз одобрявам действията му -държи се като брат на Нур ,макар и за кратко като нейн ухажор .
И аз не мисля ,че финалът е глупав. Нямам търпение да гледам как ще завърши една приказка ,която започна с едно спасяване на Нур от красавецът Ийт и завършва подобаващо . Лошото е ,че в епизодите до края ще има много тъмни нюанси , ще оставаме без дъх .
Да ,така е ,но изводът от тази история е следният - понякога най-големият враг може да ти бъде този ,който си мисли че ти прави най-голямото добро ! Майката-орлица Айтюл опропасти живота на дъщеря си..

Аз не мисля ,че Иджлял гледа към светлото бъдеще. Но нека да коментираме финала в понеделник