КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

• 66 986
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Scotland
Аз купих от мамалада на калъп. Реже се с нож, не се разтича и ще пробвам да сложа повечко от него 😃

# 166
И аз тъкмо по-напред се жалвах, че ми се изпаряват стафидите. Все едно не съм слагалаа. Сега ме светнаха да кисна в ароматен алкохол и да овалвам в брашно. Дано ги намеря в козунака тоя път Simple Smile Иначе аз като омеся и напръсквам тестото с ония спрейове с олио лекичко и завивам.

# 167
Козунак на конци - една лесна и изпитана рецепта за домашно приготвяне.
Рецептата е плод на около 5 години експерименти и изпечени около 150 килограма козунаци.

Един различен начин за изработка на козунак с който ще постигнете фантастичните конци от снимките по-долу.

Искате да направите подобен козунак?
Просто изтеглете рецептата и следвайте внимателно инструкциите в нея - http://kozunak.top/recepta_kozunak_2017_v3.pdf

А тук е цялото съдържание - http://kozunak.top/

Аз да благодаря и ще пробвам рецептата ,но искам да питам 2 яйца +1 белтък е ясно ,ама млякото го доливам в мерителната чашка ,където съм чукнала яйцата  до общо количество 350 мл ,Вие сте писала грамове!Да разбирам ли ,че е по добре да сложа чашката на везната ,да я нулирам и тогава да меря течностите в грамове ,а да не гледам милилитри?????

# 168
  • забравих си мисълта...
Mariat, cладкото трябва да е гъсто. За тази цел купените са по-подходящи. Аз като варя сладко от сливи, няколко буркана ги правя с по-гъсто сладко, специално за пълнеж. Или ако имате сладко с цели плодове, например вишни, смокини и т.н. слагате ги да се отцедят от сока и прибавяте във фитилите само плодовете. Сините сливи и вишните са много подходящи, защото леко накиселяват и са доста ароматни, и в компанията на козунака се получава голяма вкусотия.
Правила съм и със сладко от смокини, просто мечта, много е вкусно, препоръчвам ви го и него.
P. S. Щях да забравя, сладкото от рози също е много подходящо. На мен много ми хареса, но тук в Австрия няма откъде да си купя. Не съм се сетила да погледна в турските магазини, но не знам дали тяхното ще ми хареса. Локумът им не го харесвам. Българският ми е много по-вкусен.

# 169
  • Балчик
Джемма, винаги ми е било интересно, с какво ги заливате?

Белтък и захар разбити. Но този път опитах нова глазура-  8 с.л вода,  1 ч.ч захар, 1 ч.л желатин и малко лимонов сок. Вари се сироп, слага се накиснатият желатин и се разбива с миксер до побеляване. Трябваше да изчакам обаче да изстине, топла се разтича доста, но за първи път я пеаея и ме беше страх да бе стегне бързо от целатина. Предимството пред белтъка е, че не се троши, но минусът е, че не изсъхва бързоби не мога да ги завия във фолио.

# 170
  • София
Много ти благодаря за отговора и обясненията, Джема!  Hug

# 171
  • Sofia
И аз оставих на балкона една 500 грамова доза, а щерката 350г. Останалото за утре.

# 172
  • в полите на Балкана
Аз имам на прозореца две дози. Една от кг. стандартния козунак дето си правя от години и 500гр. Спаначен по рецептата на Венета. Утре ще трябва да доизчистя след майсторите и мисля синът да ги довърши.
Преместих спаначеният в хладилника на 3градуса. Нещо много бързо се надига.

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 07:32 от мамаРаче

# 173
  • Sofia
Раче, много си напред ти. Simple Smile
Ето ги нашите, в синята купа е моята 500грамова доза, другото 350 на детето. Втасали са очкваното, сега ще се топлят и довтасват т.н.

Смятам следващите два толкова големи да ги меся заедно и да ги оставя на хлебопекрната, после ще разделя на половини и ще втасват на различни Т.

# 174
  • София
Момичета влизам с едно питане, започвам да правя козунаците и ще меся в хлебопекарна за първи път.
Ще ги правя с жива мая , да ми кажете кога я слагам в началото с течните продукти или накрая в кладенче в брашното.

Извинявам се ако е коментирано, ама нямам време да се връщам в началото , а следя темата ама това може и да съм го пропуснала  Hug

# 175
  • Sofia
Ще ги правя с жива мая , да ми кажете кога я слагам .... накрая в кладенче в брашното.
Simple Smile  Успех!

# 176
  • София
Morena Благодаря  bouquet

# 177
Добро утро..майсторки ☺
Аз пека първият козунак. Междевременно закусихме понички, направени с  част от втасалото тесто 😊

Остана ми една доза - така ли да замразя тестото или първо да го сплета? Или в хладилника да го оставя....да го оформя и изпека утре или вдругиден Thinking

# 178
Да кажа каква гениална идея ми дойде за плънката от мармалад от сини сливи. Ще го разбъркам с наситнени орехи. Така ще се задържи повече, като количество....мисля си. Венета, точно това ще се опитам да направя- да го сгъстя.

# 179
  • Sofia
...Остана ми една доза - така ли да замразя тестото или първо да го сплета? Или в хладилника да го оставя....да го оформя и изпека утре или вдругиден Thinking
Останалата доза на какъв етап е... можеш да замразиш втасало тесто.

Общи условия

Активация на акаунт