Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 апр. 2018, 10:36 ч.

КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

  • 49 090
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
  • Балчик
  • Мнения: 7 817
Да, има го това в технологията. Едно време в сладкарския цех го правеха. Сега не знам. Кифлите придобиват гланцирана повърхност. Аз не го практикувам у дома, защото обикновено не ми се вари сироп.

# 736
  • софия
  • Мнения: 1 364
Аз мажа с жълтък и поръсвам със захар.

# 737
  • Балчик
  • Мнения: 7 817
Аз мажа с жълтък и поръсвам със захар.
Да, так а правят всички обикновено.

# 738
  • Sofia
  • Мнения: 12 313
Аз както дойде, но в повечето случаи напоследък с белтък, защото искам жълтъците в тестото. Преди това пък разбивах яйцата и отсипвах малко за мазането.

... И да отбележа, че много от линковете в първия пост са неактивни.
Дай ги де. Тъкмо е време за нова тема.  Wink

# 739
  • Мнения: 331
Здравейте и от мен !
Следя ви от известно време, снощи се осмелих да изпробвам една от рецептите  за козунак в  хлебопекарна.
Искам да се похваля с резултата със снимки...на външен вид не е типичен козунак, но на вкус е хубав.



 

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 00:19 от bubanka

# 740
  • Мнения: 15 612
Мажа с белтък и ръся с мокра захар.

# 741
  • София
  • Мнения: 889
mamaboni, изглежда много добре. Ще кажеш ли точната рецепта. Търся си за хлебопекарна рецепта, но намерих все за по големите хлебопекарни и нещо не нагласям точните количества.

# 742
  • Мнения: 331
mamaboni, изглежда много добре. Ще кажеш ли точната рецепта. Търся си за хлебопекарна рецепта, но намерих все за по големите хлебопекарни и нещо не нагласям точните количества.
Козунак на Джемма - в хлебопекарна, стъпка по стъпка
Използвах тази рецепта от линковете в началото,с леки промени...

# 743
  • Euskal Herria
  • Мнения: 13 846
Дай ги де. Тъкмо е време за нова тема.  Wink
Козунак/ Учебник по сладкарство, любезно предоставен от Джема - липсва снимката.

Козунак със стафиди на Smiley* - постовете са празни.
Рецептите на Еликсир - всички препратки към блога не са активни. Или поне при мен е така.

Ако повредата е при мен, моля да ме извините.

# 744
  • Мнения: 2 858
До преди малко разцъквах линкове...само тези са "дефектни",които Яна е посочила.На Еликсир се отварят за момент,но това е проблем не от тук.
"Моите правила за месене на козунак-Дядо Хаджия"- пише,че не е намерен,но сигурно е от блога.

# 745

Общи условия

Активация на акаунт