КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

• 66 992
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Спешно моля за иформация за печенето. Гледам, че предпочитате загрята на 180гр фурна, и после намаляване на градусите до 150-160.
Но с вентилатор или без?
Аз лично предпочитам без вентилатор.

# 196
Тайна, много благодаря  bouquet

# 197
Като почнах да правя козунака бях разтворила захарта с прясното мляко и ми ми дойде гениалната идея  Embarassed да сипя от това мляко да втасва маята.Дали прецаках целия козунак с това защото тя определено не се надигна както обикновенно?

# 198
  • забравих си мисълта...
Като почнах да правя козунака бях разтворила захарта с прясното мляко и ми ми дойде гениалната идея  Embarassed да сипя от това мляко да втасва маята.Дали прецаках целия козунак с това защото тя определено не се надигна както обикновенно?

Към маята, ако искаш предварително да я активираш, се прибавя 0,5 ч.л захар, брашно и мляко. Ако захарта в млякото е в повече, ще втаса много по-бавно. Откровено казано не разбирам защо разтваряте захарта предварително. Аз лично никога не го правя, но това е мое лично мнение, просто го споделям.

# 199
  • Sofia
Здравейте, имам бърз въпрос - може ли захарта в тестото да се замени с мед?
За първи път ще се пробвам с приготвянето на козунак, дано ми се получи.
По мое мнение, щом правиш за първи път, опитай го както е, след това експериментирай. Относно мед вместо захар, не съм чувала до сега, оптай ако искаш, но това определено няма да е "козунак", по скоро някакъв медовик. Wink

Ако вече си я вложила, остава ти да разберш сама.

Спешно моля за иформация за печенето. Гледам, че предпочитате загрята на 180гр фурна, и после намаляване на градусите до 150-160.
Но с вентилатор или без?
Без.

Цитат на: Venetta[/quote
...За разстилането на козунаците настрани при печене в голяма тава. Когато те са сплетени с три фитила, тогава, поне моите, се разстилат така настрани. Когато ги сплета c 6 фитила се вдигат повече нагоре. Затова, когато ги плетете с три фитила, е по-добре да ги сложите във форма, за да се вдигнат нагоре, а не в страни.

Точно! Тъкмо го установих със сигурност с тройната плетка.

# 200
  • забравих си мисълта...
Искам да добавя още нещо за пълнежа със сладко или крем, или изобщо от този род мокри пълнежи. Може да се загубят малко, да не са така плътни и да се виждат, когато козунакът е вече изпечен, но пък на вкус се усещат и с тях козунакът остава много по-дълго сочен и не изсъхва така бързо, както със сухите пълнежи.
Всъщност добър вариант да се вижда повече сладкото, е, не да се поставя във фитилите, а козунакът да се навие на руло.
Ето тук намерих една моя 9 години стара публикация, където съм показала снимка на козунак навит на нещо като руло и тогава мармалада се запазва повече, без да се губи толкова много.

Стафидите или други сухи плодове добавени към мармалада, също допринасят за повече сочност.

http://old.bg-mamma.com/?topic=427123.msg12578634#msg12578634

Морена, аз това с трите плитки го установих много отдавна, затова започнах да ги плета с 4,5 или 6 фитила или ако са с три, слагам козунака в продълговата форма при печенето му.

Пожелавам успех на всички ви и весели Великденски празници!  bouquet  Hug

# 201
Козунак на конци - една лесна и изпитана рецепта за домашно приготвяне.
Рецептата е плод на около 5 години експерименти и изпечени около 150 килограма козунаци.

Един различен начин за изработка на козунак с който ще постигнете фантастичните конци от снимките по-долу.

Искате да направите подобен козунак?
Просто изтеглете рецептата и следвайте внимателно инструкциите в нея - http://kozunak.top/recepta_kozunak_2017_v3.pdf

А тук е цялото съдържание - http://kozunak.top/

Много много благодаря за страхотната рецепта.Спазих всичко и резултата е прекрасен! На хлебопекарната пуснах програма тесто -бриош за 1час и 50 мин.После плетох оставих да втаса изпеках...Страхотно стана! Мерси!
Поръсих със бял шоколад на края.Пълнежа е с стафиди кокос и кафява захар! Simple Smile

# 202
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
Рецептата е плод на около 5 години експерименти и изпечени около 150 килограма козунаци.

Един различен начин за изработка на козунак с който ще постигнете фантастичните конци от снимките по-долу.

Просто изтеглете рецептата и следвайте внимателно инструкциите в нея - http://kozunak.top/recepta_kozunak_2017_v3.pdf

Много много благодаря за страхотната рецепта.Спазих всичко и резултата е прекрасен! На хлебопекарната пуснах програма тесто -бриош за 1час и 50 мин.После плетох оставих да втаса изпеках...Страхотно стана! Мерси!
Поръсих със бял шоколад на края.Пълнежа е с стафиди кокос и кафява захар! Simple Smile

Браво!!! Да ви е сладко! Весели празници  coolcool

# 203
Моите бебчета вече се пекът. Един направих с орехи и лукум, втори с орехи и фурми накиснати във коняк и канела и един без плънка. Доста се надуха дано и конците да съм докарала.
Аз ги пека по-различно: първите 15мин. На 100градуса и после усилвам а 170гр. до пълно изпичане, ако много се зачервят покривам с фолио. Слагам и купичка с вода да изпарява. Дано и тази година станат хубави, до сега са ставали превъзходни, но никога не е късно нещо да се скапе

# 204
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...

Аз да благодаря и ще пробвам рецептата ,но искам да питам 2 яйца +1 белтък е ясно ,ама млякото го доливам в мерителната чашка ,където съм чукнала яйцата  до общо количество 350 мл ,Вие сте писала грамове!Да разбирам ли ,че е по добре да сложа чашката на везната ,да я нулирам и тогава да меря течностите в грамове ,а да не гледам милилитри?????

Да, спазвайте точно указанията, за да имате успех - вече се похвалиха с козунаци по тази рецепта.
Весели празници Simple Smile

# 205
  • Scotland
Първите 😃

# 206
  • Scotland
Bторите 😃

# 207
  • София
Моите, точно днес не станаха.Тестото лепнеше ужасно.Ама ръцете ме болят от месеци и ми беше много трудно да меся.Успях да спретна две малки и един кръгъл венец.Утре може да пробвам на BGdedi .Ще се пробвам в машината, нищо,че се мъчи и пуска черно.

Скрит текст:

# 208
Екстра са!

# 209
  • Scotland
Тайна, не си сама :* Аз замесих две дози снощи, втасваха в хладилника. Едната добре (първата снимка), но втората изобщо не стана Sad  Чудя се дали да я хвърля или кифли да завъртя, пък каквото дойде. Третата, която си месих сега, стана супер (втората ми снимка). В момента втасва нова доза, за да компенсирам тази, която хич не стана. Уж да си помогна, а то днес пак цял ден ще меся Grin

Общи условия

Активация на акаунт