Голямата тема за малките масла - 20

• 105 066
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
За рождения си ден получих кутия с продукти за тяло. Имаше ексфолиант с кокосово масло и смес от кокосово, какаово и карите за мазане. Чудесни продукти. И преди се бях пробвала да си направя домашен ексфолиант, но не беше особено успешен опит. Като ми свърши кокосовия ексфолиант обаче, си направиш с карите, стана чудесен. Все момент ще ми свърши и сместа за мазане и ще си направя ново. Вчера получих от Алтея кокосово, какаово и ленено масло. Кокосовото беше съвсем течно, то вярно, че е топло, но не очаквах чак така да се разтече. Лененото масло още се чудя как да ползвам, пише, че става за след излагане на слънце, може да го взема за морето, макар че мислех да нанасям другата смес, че кожата ми става много мекичка.

# 286
Да споделя малко опит от придобивката ми масло от бурити, смесих го с какаово и  кайсиево и си направих масло за плаж.Два дена бях на басейн от сутрин до вечер,мазах се само с маслото и на втория ден имах хубав златист тен,преди това съм ходила 2-3 пътни на плаж...,все пак съм морско чедо.Маслото оцветява хавлията,но после се изпира.Има наситено оранжев цвят и за самостоятелното му приложение е немислимо.Ще станеш бетер морков...но иначе маслото е уникално! Малко инфо за маслото:
 http://www.jivotatdnes.bg/nachalo/news/krasota/buriti-podmladyav … hudo-ot-amazoniya
Другата ми придобивка е маслото от кактусова смокиня ,което обаче съм ползвала всичко на всичко два пъти и за чудодейните ми качества не мога да гарантирам,но много добре се понасят със кожата ми,която е към сухата.

Би ли показала твоите масла и от къде ги поръча.
И двете масла са купувани от тук:
https://www.mysticmomentsuk.com/pages/search-results-page?q=buriti+oil
Английски сайт е ,като за първи път купувам от там с превозвач до България.Поръчах над 20 лири и мисля че тогава дава безпл.доставка до адрес в Англия. Начислява ддс 20% на това което слагаш в кошницата най-накрая.
Направих си крем за тяло със съвем малко масло от бурити и придава такъв хубав тен на кожата,като автобронзант е, но не оцветява дрехите. Количеството на маслото е 10 мл при обща база 70 мл.само масла, просто много е силно като цвят, не случайно се твърди, че екзотичното масло е най-богатият източник на могъщия антиоксидант бета-каротин като изпреварва няколко пъти дори и прочутите с това моркови.
ПП:Сега ме е яд че не си поръчах масло от ший(за 500 мл -20 лв без пари),ако има някой от Варна,с който иска да се комбинираме ,защото няма да поръчвам пак над 20 лири.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 08:56 от stasy_f

# 287
Правя си редовно отвара за лицето от невен,лайка,мента и прочие,искам да сложа 1-2 капки етерично масло,но кое според вас е удачно против бръчки за зоната около очите?

# 288
Етерично масло за зоната на очите изобщо не е добра идея. За там можеш да ползваш базови масла - шипково, гроздови семена, кокосово, ЯЧРМ... и много други.

# 289
Какво е ЯЧРМ?

# 290

Ямайско черно рициново масло.

# 291

Ямайско черно рициново масло.

Благодаря😊

# 292
Момичета, вие с какво се мажете след плаж за хидратиране на кожата? От кое масло сте най- доволни?

# 293
  • В къЩи.
Извинявам се предвартелно,защото сигурно е коментирано някъде из темата,но нямам спомен.
МОга ли да добавя ЯЧРМ в лосион за тяло,за да го обогатя,защото ми е доста лекичък?

# 294
  • София
Ако не те притеснява миризмата, може да добавиш Simple Smile
Аз като един виден почитател на бадемовото масло, бих ти препоръчала да го обогатиш с него, ако имаш

# 295
  • В къЩи.
Имам голяма опаковка от ЯЧМР и затова искам да използвам него,че инче няма да успея да го изрзходя близките години. ooooh!
Притеснявах се повече от това,че се използва за косопад и нови разтежи,та да не стана като горила  Joy , за миризма....хм, не съм усетила да мирише лошо,а по принцип съм с доста добро обоняние. Thinking
Благодаря. bouquet

# 296
  • Варна
 Леле какво ЯЧРМ ползваш та не смърди  Laughing моето си смърди и то класно  Joy. Не мисля,че ще се окосмиш от него. Редовно си го ползвам за маслено измиване в бленда с по-редки масла и не съм забелязала да брадясвам  Laughing. По едно време зимата го добавях към душ-гела,че много ми беше изсъхнала кожата....

# 297
  • софия
Момичета чета от няколко дни рецепти за направа на масла от люти чушки,репей(обаче трябва пресен корен -но идея нямам от къде да се сдобия с него),канела.
Случайно да сте пробвали -описват го така пр. канела на пръчици престоява определен период в базово масло.Прецеждаш и готово масло от канела.
Какво ще кажете Вие?

# 298
Някой спомена, че няма ямайско черно рициново масло в България - само че има в Зоя със сигурност. Wink

# 299
Някой спомена, че няма ямайско черно рициново масло в България - само че има в Зоя със сигурност. Wink
има и в още един БГ сайт баш ЯЧРМ и доставката е безплатна..няма да го пиша да не ме баннат за реклама

Общи условия

Активация на акаунт