Голямата тема за малките масла - 20

• 105 072
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
Четох за масло от оризови трици ,че помагало за тъмни кръгове,но не съм пробвала.

# 271
За тъмни кръгове на мен никое масло не ми е помогнало до сега.
Единствено съм доволна от флоралната вода с лайка.Нанасям я след крема.Една идея поизсветляват тъмните кръгове, но не изчезват пусто Stuck Out Tongue Winking Eye

# 272
Благодаря , ще прочета повече за оризови трици .

Ето и нещо интересно за почерняване 

# 273
Няколко неща по повод този пост във ФБ

1. вит.А и слънцето не играят добре заедно. Ретинил палмитат + слънце = потенциално активиране на тумурни образувания по кожата. Вит.А се разпада под УВ лъчение.
2. Хавай не са забранили изцяло слънцезащитните кремове, а само някои филтри.
3. Това, че кожата не изгаря, не значи, че е предпазена и срещу УВА лъчите, а само срещу УВБ.

Аз не бих разчитала само на масла за предпазване, особено при деца. Да не стане вместо да изпишем вежди, да извадим очи.

# 274
  • Sredets/Burgas

Аз не бих разчитала само на масла за предпазване, особено при деца. Да не стане вместо да изпишем вежди, да извадим очи.

Точно така е. . .
Мазането само с масла далеч не е удачно. . .
Особено такива които нямат никакъв фактор. . . като прехваленото малиново масло.
Аз бих стигнала и по-далеч, и бих казала, че направо е престъпление,
да си намежеш детето с екстрахирано олио и да го оставиш на слънцето да се пържи... в буквалния смисъл,
 защото точно това се получава.
Който не понася химични филтри, може да използва физични такива. . .
В това число са чадър, шапка, очила. Не се бъзикам... Слънцето не е шега работа.

# 275
Здравейте. Имам какаово масло насипно в пакет (черен) на Химакс Фарма. Тъко мислех да го ползвам за тен, но забелязах, че е годно до януари 2017 г. Иначе е твърдо, на буци съм го купувала, съхранявано е в същия тъмен пакен на стайна Т. Твърдо си е, мирише си като какаово масло, цвета е кремав. Дали мога да го ползвам все пак за тен или да не рискувам? Над година от изтичане на срока, но по нищо не личи, че не е годно вече. Как мислите?

# 276
  • София
Здравейте. Имам какаово масло насипно в пакет (черен) на Химакс Фарма. Тъко мислех да го ползвам за тен, но забелязах, че е годно до януари 2017 г. Иначе е твърдо, на буци съм го купувала, съхранявано е в същия тъмен пакен на стайна Т. Твърдо си е, мирише си като какаово масло, цвета е кремав. Дали мога да го ползвам все пак за тен или да не рискувам? Над година от изтичане на срока, но по нищо не личи, че не е годно вече. Как мислите?
Ползвай си го спокойно, какво може да му стане на това масло, то е толкова сухо (без вода), че никаква бактерия не може да вирее. И аз имам такова, по-ново е, но се съмнявам, че ще граняса и след 5 години.

# 277
  • Стара Загора
Здравейте. Темата е прекрасна, на няколко пъти съм черпила идеи от тук и съм се включвала в дискусии. Въпросът ми към тези, които нанасят масла на кожата след баня. Според вас след излагане на слънце (предстои ми да ходя на почивка) какво мога да нанасям. Мисля да смеся кокосово, какаово и карите, нещо друго да препоръчате измежду тях Innocent

# 278
Здравейте. Темата е прекрасна, на няколко пъти съм черпила идеи от тук и съм се включвала в дискусии. Въпросът ми към тези, които нанасят масла на кожата след баня. Според вас след излагане на слънце (предстои ми да ходя на почивка) какво мога да нанасям. Мисля да смеся кокосово, какаово и карите, нещо друго да препоръчате измежду тях Innocent

При мен след излагане на слънце  кожата се дихидратира. Маслата сами по себе си няма да ти я хидратират и овлажнят. Може да опиташ с нещо хидратиращо и тогава маслата.
Избрала си хубави, но и плътни, богати  масла.Можеш да пробваш с тях ако ти е суха кожата. Аз съм с мазна и ползвам по-леки особено лятото. Ако маслата са за маслено измиване тогава ползвай смело.

# 279

Здравей, препоръчвам ти лосион или крем с високо съдържание на алое вера. Може да ползваш и чист гел. За след слънце хидратира перфектно, а и успокоява кожата.

# 280
Аз съм със суха кожа и ползвам първо овлажнител с водорасли на марката dm
https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-tagespflege-aqua-hydro-p … 010355306852.html
 и после масла или  крем който аз сама си правя с масла и алое.

# 281
  • Стара Загора
Благодаря ви много за коректните отговори. Ще взема нещо с високо съдържание на Алое. Ако намеря в ДМ такова ще купя. Значи тези масла не са подходящи за такава цел. Нямам идея ако се ползва лосион след него дали ще попият в кожата или ще стоят като филм. Хубава вечер Hug

# 282
  • София

Бих препоръчала и масло от жълт кантарион - вълшебно е за възстановяване на кожата и евентуално при изгаряне.

# 283
Да споделя малко опит от придобивката ми масло от бурити, смесих го с какаово и  кайсиево и си направих масло за плаж.Два дена бях на басейн от сутрин до вечер,мазах се само с маслото и на втория ден имах хубав златист тен,преди това съм ходила 2-3 пътни на плаж...,все пак съм морско чедо.Маслото оцветява хавлията,но после се изпира.Има наситено оранжев цвят и за самостоятелното му приложение е немислимо.Ще станеш бетер морков...но иначе маслото е уникално! Малко инфо за маслото:
 http://www.jivotatdnes.bg/nachalo/news/krasota/buriti-podmladyav … hudo-ot-amazoniya
Другата ми придобивка е маслото от кактусова смокиня ,което обаче съм ползвала всичко на всичко два пъти и за чудодейните ми качества не мога да гарантирам,но много добре се понасят със кожата ми,която е към сухата.

# 284
  • софия
Да споделя малко опит от придобивката ми масло от бурити, смесих го с какаово и  кайсиево и си направих масло за плаж.Два дена бях на басейн от сутрин до вечер,мазах се само с маслото и на втория ден имах хубав златист тен,преди това съм ходила 2-3 пътни на плаж...,все пак съм морско чедо.Маслото оцветява хавлията,но после се изпира.Има наситено оранжев цвят и за самостоятелното му приложение е немислимо.Ще станеш бетер морков...но иначе маслото е уникално! Малко инфо за маслото:
 http://www.jivotatdnes.bg/nachalo/news/krasota/buriti-podmladyav … hudo-ot-amazoniya
Другата ми придобивка е маслото от кактусова смокиня ,което обаче съм ползвала всичко на всичко два пъти и за чудодейните ми качества не мога да гарантирам,но много добре се понасят със кожата ми,която е към сухата.

Би ли показала твоите масла и от къде ги поръча.

Общи условия

Активация на акаунт