Голямата тема за малките масла - 20

• 105 036
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Аз ползвам чаено масло в момента, а преди това от евкалипт. Чудесно се отразяват на скалпа ми, който е сух.
Естествено слагам около 20 капки в едно шишенце и в него смесвам няколко масла - в момента рициново, глицерин и бадемово масло.
Отмивам много лесно и след това чувствам си скалпа спокоен, чист и много свеж. Понякога лятото поради обилното потене скалпа ме сърби и от сместа на тия масла и етеричното се успокоява и сърбежа изчезва.
Лавандуловото го харесвам за тяло като обикновено го смесвам с карите - прогонва и комарчетата Smiling Imp

# 361
Прегледайте си шампоаните. Вероятно не отмивате маслата добре и с времето остатъци от тях се натрупват по дължината на косъма. От време на време е добре да се измива косата с дълбоко почистващ шампоан.

Аз, когато си правя маска със масло (да речем кокосово), преди да си намокря косата слагам шампоан и разтривам на сухо. След което на второто измиване слагам съвсем малко сода, смесена с шампоана. Отмива всичко и косата стой много жива после. Simple Smile

# 362
  • Leeds, UK
Лавандуловото го препоръчват за косопад. Аз си слагам в шепичката шампоан и капвам няколко капки масло от лавандула, чаено или евкалипт, измивам косата добре. Много свежо усещане.  Или пък добавям няколко капки в базово и масажирам скалпа и стоя 20-30 минути.

# 363
Здравейте, не съм ползвала масла до сега. Единствено кокосово за косата. Реших да опитам масла и за лицето. Кожата ми е мазна, с разширени пори. Искам да третирам само бръчките по челото, около устата и по шията. Няма да мажа цялото лице. В магазина ме посъветваха да си взема масло от карите/ший и да го нанасям чисто само вечер. Подходящо ли ще бъде за целта, попива ли или ще остане мазен филм върху кожата ми? И не трябва ли да го смеся с крем или други масла?

# 364
Моята кожа също е мазна. Използвам масло от жожоба и от гроздови семена, те са подходящи, попиват бързо. По-добре е да обогатяваш крема, който ползвош с няколко капки масло и да си правиш масаж докато попие. Поне така правя аз.

# 365
Щом кожата ти е мазна с разширени пори трябва да бъдеш изключително внимателна с маслата. В началото на темата има линкове за справка кои са комедогенните масла, трябва да се избягва нанасянето им директно върху лицето. С маслата от жожоба, макадамия и пшеничен зародиш винаги ми е цъфвала пъпка на лицето и порите ми се разширяват. С комедогенен индекс 0 са маслата от шеа, малини, камелия, арганово, конопено, шипково. Наскоро си взех масло от гроздови семки, но как не погледнах предварително списъка, сега виждам, че е с комедогенен индекс 2, ще видим как ще ми се отрази. Ще пиша.

# 366
При мазна кожа с разширени пори, аз не бих оставяла масла за дълго време върху лицето. За маски и измиване да, но не и за цяла нощ примерно.

# 367
  • София
Момичета, изчетох всичко от първа страница, но темата е необятна и ако трябва да съм честна, в главата ми стана  още по-голяма  каша.......  Ще имам нужда от помощ.
1. Бихте ли ми казали, за дифузер на ток, освен етерични масла, може ли да се ползват и 100% натурални(студено пресовани)?
2. Коя марка етерични масла бихте ми препоръчали като най-чиста и истинска?( Може и на ЛС)

# 368
При мазна кожа с разширени пори, аз не бих оставяла масла за дълго време върху лицето. За маски и измиване да, но не и за цяла нощ примерно.

Миоки,аз всяка неделя след маска за мазна кожа овлажнявам добре с флорална вода и правя лек масаж с няколко капки масло. След около 10-15 мин. ако усещам лицето си леко мазно пак пръскам малко от водичката и пак леко разтривам. След още 5 мин. всичко е попило , и усещането е страхотно за мен. Спя така (без крем) и на сутринта кожата ми е много свежа и мека.Обикновено измивам с почистващ гел за мазна кожа за да отмия добре остатъците от маслото. Въпреки, че е попило, когато наплискам с вода лицето усещам как водата се пързаля по кожата.
 Има значение и маслото. Имам опит с карите (любимо), което при ежеседмично ползване ми запушва порите - малки ситни пъпчици по цялата челюст. Но пък е разкошно зимата . Бадемово,жожоба и кайсиево ми понасят доста добре, но с тях все нещо не ми достига като усещане. Не ми излизат пъпчици. В  момента маслото ми е от камелия - разкош за мазна кожа.Попива идеално дори и леко да прекаля. Никакви пъпки нямам от както го ползвам. Второ любимо масло имам.. Напълно ми е достатъчно като усещане.

# 369
Може. Моите разширени пори хич не обичат масла за дълго време. Кожата ми става една "текстурирана" и разширените пори започват да образуват черни тапи. Определено няма нужда от масла, а само от хидратация.

# 370
Имах преди черни точки - е, не бяха много де - прочетох тук за масленото измиване и опитах - е, ми не са ми се появявали дори като ми се запушат порите от тогава. Кожата ми беше с много по-големи пори отколкото е сега. Изчистиха се и сякаш леко се свиха. Кожата ми обича масла- не ме питай, изобщо не знам причината.

# 371
Извинете ме, че се намесвам, но искам да Ви попитам колко пъти в седмицата трябва да се прави масленото измиване за черните точки и ефекта кога започва да се вижда?

# 372
Аз почиствах 1-2 пъти седмично. Не се получава много бързо, но ако си упорит и стриктен има резултат.

# 373
Извинете ме, че се намесвам, но искам да Ви попитам колко пъти в седмицата трябва да се прави масленото измиване за черните точки и ефекта кога започва да се вижда?
Аз се мия всяка вечер и след това минавам с измиващ лосион. Спрях да ползвам кърпа, защото кожата ми не понася никакво грубо триене вече (не заради маслото).
Доста бързо видях ефект, но не ми се изчистиха напълно черните т. само с масленото измиване. Все пак е най-ефективното почистващо средство, което някога съм ползвала и вече съм пристрастена. Ако не се измия така вечер, имам чувството, че все остава нещо.

# 374
Започвам и аз това маслено измиване, надъхахте ме.
Кожата на лицето ми е много суха, направо се бели. И съм 40+. С всички екстри - особено ситни бръчки около очите.
В момента разполагам с базово пшеничен зародиш, а от есенциалните имам от розово масло,малинови семки, лавандула, портокал, бергамот. Скоро ще имам път до една дестилерия, където правят шипково масло, ще взема от там, поне да знам, че е истинско.
Бихте ли ме посъветвали кое масло да ползвам, или какво още да си взема?

От последните постове някой търсеше масло за растеж на косата. Мисля, че ментовото масло е много подходящо за това. Стига да не се прекалява с него.
Някой ползва ли розово масло за честа употреба, и как?

Общи условия

Активация на акаунт