Голямата тема за малките масла - 20

• 105 031
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна/Благоевград
Здравейте, никога до сега не съм използвала масла за лицето и искам да пробвам масленото измиване. Кожата ми е нормална към суха , никога съм нямала пъпки, имам зачервявания по бузите, около носа и на брадичката, черни точки нямам, но имам милиуми. Какво масло да си взема? Икаров става ли, или задължително трябва да е био масло? Каква кърпа да използвам?

# 376
За косата използвам масло от розмарин - добавям към маската за коса. Не зная дали си въобразявам, но това ограничи косопада и ускори растежа.

# 377
Искам да си купя арганово хубаво масло,може ли да препоръчате нещо качествено . Praynig
От толкова предложения в интернет и разнообразие от цени ,нямам идея на какво да  се доверя .
А на вид не мога да го разпозная ,купувала съм само един път и нямам база за сравнение.

# 378
Момичета,
В частта с Практическа употреба на маслата са изброени тези, които са токсични. Какво означава това, тъй като там са изброени почти всички масла?

# 379

sisonka_, внимавай с маслата и милиумите, а също и ако имаш розацея (това зачервяване, което описваш наполня).

VDinkova, фототоксични значи, че проявяват токсичност при УВ лъчение - не трябва да се ползват върху кожата през деня.
Токсични значи, че не трябва да се поглъщат. Като цяло, етеричните масла могат да предизвикат алергии, раздразнение по кожата, особено ако се ползват в неразреден вид, за това употребата им трябва да е ограничена.
Всичко това се отнася за етеричните масла, а не за базовите.

# 380
При мен и моя позната се получи много неприятно зачервяване от етерични масла, вложени в крем за лице, при нея направо като изгаряне. А капка масло от чаено дърво, която нанесох на слепоочието, за да туширам пъпчица, ми направи оток на окото. Опасни са ЕМ върху лицето.

# 381
Много ви благодаря!
Но не вредят ако се ползват в пулверезатор, за ароматизиране, нали?

# 382
Не вредят. Ползвам ги за много неща, върху тялото също, разредени с базово масло, просто за върху лицето разбрах, че не е за мен.

# 383
Здравейте, моля спешно за съвет дали има някое масло, което да действа избелващо върху петна и лунички на лице. Получих много неприятно оцветяване от слънцето, за съжаление не мога да преценя от кога точно са, но мисля че са от миналото лято, едва сега си дадох сметка какво е това потъмняване. Не знам дали изобщо е възможно да се повлияе от масла, но понеже през лятото не може да се ползват никакви специални избелващи кремове, искам да пробвам поне с нещо по-натурално, което обаче да не донесе до допълнителна вреда.
Кожата ми е много суха и чувствителна. Ползвам базови масла от години като заместител на крема вкъщи, но в последно време съм по-непостоянна.
Извинявам се ако е коментирано назад в темите, но нямам възможност да изчета всичко.
Предварително благодаря!

# 384
Няма такова масло.
Ако се ползва добра слънцезащита и не се печеш, няма проблем да се ползват избелващи продукти, но защитата трябва да е стабилна и по правилата - подновяване и количектво крем на една апликация + широкопола шапка и слънчеви очила.

# 385
Ами предстои ми море и явно не е удачно време сега, но проблема ме тормози жестоко, отделен въпрос е дали и специалната козметика действа ефективно, но това не е за тази тема.
Тогава да попитам обратния въпрос - възможно ли е използването на определено масло пък да ефект на образуване на такива пигменти петна? Ползвала съм различни, но никога не съм излизала навън намазана с масло, а само вкъщи. Замислих се обаче дали употребата на някое масло не ми е направило проблем. Най-често използвах жожоба, пшенично, кокосово, ший, авокадо, шипково, бабасу, макадамия.

# 386
Малко вероятно, освен ако не ползваш цитрусови етерични масла.
Обикновено петната са или щети от слънцето или мелазма. Във всеки случай ти трябва добра слънцезащита, ако искаш да намалиш рискът от влошаване, а избелването да започнеш след морето или есента.

# 387
Искам да си купя арганово хубаво масло,може ли да препоръчате нещо качествено . Praynig
От толкова предложения в интернет и разнообразие от цени ,нямам идея на какво да  се доверя .
А на вид не мога да го разпозная ,купувала съм само един път и нямам база за сравнение.

https://argana.bg/ Поръчвала съм от този сайт, маслото е добро.

# 388
  • София
Не знам къде да си задам въпроса и затова реших в тази ни тема. Grinning
Днес към маската за коса от масла добавих и жълтък. Всичко беше чудесно, косата ми стана прекрасна, но въпреки че изпозлвам шампоан, маска, маска без измиване и термозащита, в момента косата ми мирише ужасноооо от този жълтък. Имам спомен, че за да не остава миризма се слага оцет или лимонов сок... май? Някоя ако има идея да помогне, моля! И също така дали оцета и/или лимоновия сок биха се комбинирали добре с маслата?

# 389
Кои са ви любимите етерични масла?

Общи условия

Активация на акаунт