Голямата тема за малките масла - 20

• 105 045
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Скрит текст:
Стандартното студенопресовано рициново масло, не ЯЧРМ.
Не съм го затопляла. Всяка вечер си мажех на пръста и разнасях по миглите с масажно движение на затворено око, и на отворено поглаждах леко миглите по дължината.

Преди години нанасях рициново масло с четка от спирала. Но почти веднага се стичаше в очите ми и ми дразнеше. Как предотвратявате това? Като го нанасяте с пръсти не се ли стича в очите? Може би с четката по-голямо количество се нанася и затова?

аз съм нанасяла с тампонче за уши, но внимателно, без да наслоявам прекалено
може би и с четката за спирала така трябва, да не се стига до стичане

Никога не ми се е стичало. Като го мажа на пръста и го втривам после в кожата и миглите ми то си попива до голяма степен и остава мазен филм само, не ми се стича в очите. По всяка вероятност с четката е много голямо количеството и самите мигли няма как да го попият и тече.

# 436
Искам да попитам всички базални масла ли са подходящи за новородени ? Освен може би шипково заради високото му съдържание на вит, А и Е Thinking
Много малко даже са подходящи. Може би най стават бадемово и кокосово.

# 437
  • софия
Искам да попитам всички базални масла ли са подходящи за новородени ? Освен може би шипково заради високото му съдържание на вит, А и Е Thinking

Ако имаш на предвид базови масла за новородено знам и ползвах екстра върджин зехтин(като се преварява във  завираща ,но не вряща вода няколко минутки).Това ми го каза и частната неонотоложка и педиатърката.
При дерматит обаче май не ставаше.

# 438
какавото масло за тен  има ли ефект и при солариум с него

# 439
  • Пловдив
Момичета, да сте ползвали серумите на Руми https://shop.fitnesinstruktor.com/produkt/serum-puga/

# 440
какавото масло за тен  има ли ефект и при солариум с него

Не.

# 441
  • София
Може ли да ми препоръчате от къде да купя по голямо количество масло от жожоба - 200-250 мл. Бях си купила ето това от амазон, но не съм доволна от качеството- мирише ужасно на пластмаса.

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/ya?ac=bia&ref=yo_pop_mb_bia&a … 4-4511847-6275530

Моля да споделите какъв гел от алое вера купувате. На морето го ползвах като лосион за след слънце. Много добре се отразява на кожата.

# 442
Моля да споделите какъв гел от алое вера купувате. На морето го ползвах като лосион за след слънце. Много добре се отразява на кожата.

Две години подред купувам гел с алое вера на Кройтерхоф и се мажем с него след плаж. Но бавно попива и лепне след намазване. Затова тази година съм купила бадемово масло и него ще ползваме.

# 443
Може ли да ми препоръчате от къде да купя по голямо количество масло от жожоба - 200-250 мл. Бях си купила ето това от амазон, но не съм доволна от качеството- мирише ужасно на пластмаса.

https://www.amazon.co.uk/gp/aw/ya?ac=bia&ref=yo_pop_mb_bia&a … 4-4511847-6275530

Линкът не отваря продукта.
Иначе аз имам това. Не е толкова голямо количество (само 120мл е), но качеството му е добро. Тъкмо ми свърши и пак това ще поръчам.

# 444
Масло от таману мога ли да го смесвам с рициново или шипково масло?

# 445
Имам въпрос относно маслото от лавандула. Искам да го смеся с базово масло, но не знам колко капки. Взех си го от зоя. Бременна съм и искам да е безопасно. Мажа се с масло и тъкмо имам неотворено шише от 50мл. Колко капки лавандулово масло да му сложа?

# 446
Здравейте, някой ползвал ли е масло от черен кимион и от къде го купувате?

# 447
Leia2015 намерих тази таблица за етеричните масла. Аз снощи сложих 4 капки лавандулово в 5мл базово масло въпреки, че съм бременна в 4тия месец. Избиха ми едни малки пъпки по челото и то много и реших така да пробвам, снощи се намазах челото с тази смес и мисля да продължа докато се възстанови кожата

Нещо не се прикачи снимката,
Та за лице дават 1капка на 5мл базово масло и така се увеличава (2к-10мл, 3к-15мл и т.н.)

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 12:54 от bubanka

# 448
Здравейте, някой ползвал ли е масло от черен кимион и от къде го купувате?

За какво се използва, аз имам вкъщи майка ми го беше поръчала на нейна колежка, която го е взела от Турция, но не съм го ползвала.

# 449
Аз добавям малко масло от черен кимион към шампоана. Правила съм и чиста маслена маска на косата с него, но не ми върви много, търся му и други приложения.

Общи условия

Активация на акаунт