Голямата тема за малките масла - 20

• 105 049
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Използвате ли дифузери за етерични масла и какви? Търся изгоден вариант, който все пак да е приличен откъм качество. 

# 421
Използвате ли дифузери за етерични масла и какви? Търся изгоден вариант, който все пак да е приличен откъм качество. 
Аз използвам ето такова: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1K6mwPpXXXXbtXpXXq6xXFXXXt/Dia-8-5 … er-Containers.jpg
Не е дифузер, но върши същата работа, а ги продават за по 2лв на левчетата.

# 422
  • София
Аз използвам ето такова: https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1K6mwPpXXXXbtXpXXq6xXFXXXt/Dia-8-5 … er-Containers.jpg
Не е дифузер, но върши същата работа, а ги продават за по 2лв на левчетата.

И аз до скоро ползвах тия от левчетата, от два месеца съм с дифузер на ток, изобщо не може да става сравнение и съжалявам, че не съм го взела по-рано.

# 423
  • София
Може ли линк към дифузер?

# 424
Момичета, мноого отдавна ви изпуснах ценните съвети и сега едва успях да ви "настигна"...
Понеже нямам физическото време да чета назад ако е имало такова питане, за това директно пиша, пък дано някой отговори.
Бихте ли ми препоръчали от къде да си купя какаово масло и в какъв вид? Идеята е да го ползвам за плаж.
Не съм много сигурна, че то ще е достатъчно като предпазно средство от вредните слънчеви лъчи, за това, моля Ви, дайте съвет какво да си забъркам за плажа? Някаква комбинация евентуално... Особено бих искала да обърна внимание на кожата на лицето - на 42 години съм.
Предварително благодаря на всички отзовали се и весело лято...там, където го има! Simple Smile

# 425
  • София
Преди 2 години си купих от аптеката, бяхме в Бургас. Обаче е супер твърдо това нещо, смесих го с масло от гроздови семки мисля беше, на водна баня, трудно се разтвори и пак докато стигна до плажа се втвърдяваше. При мазането вече се разтапя, но вече беше смесено с друго, така в чист  вид много трудно се нанася, по-скоро трудно е гребването от маслото, защото е почти на камък.

# 426
  • София

По-късно ще ви пусна на ЛС

# 427
  • София
Момичета, мноого отдавна ви изпуснах ценните съвети и сега едва успях да ви "настигна"...
Понеже нямам физическото време да чета назад ако е имало такова питане, за това директно пиша, пък дано някой отговори.
Бихте ли ми препоръчали от къде да си купя какаово масло и в какъв вид? Идеята е да го ползвам за плаж.
Не съм много сигурна, че то ще е достатъчно като предпазно средство от вредните слънчеви лъчи, за това, моля Ви, дайте съвет какво да си забъркам за плажа? Някаква комбинация евентуално... Особено бих искала да обърна внимание на кожата на лицето - на 42 години съм.
Предварително благодаря на всички отзовали се и весело лято...там, където го има! Simple Smile

Преди 2 седмици си забърках плажно масло от какаово масло 50г, кокосово масло 50 г, масло от малинови семки 5 мл, пчелен восък - 10 г, имах налично масло от кайсиеви ядки - около 1 супена лъжица - всичко това разтопих на водна баня и после добавих около 30 г цинков оксид ( с маска на лицето и непрекъснато бъркане). Сипва се в бурканче и се слага в хладилника да стегне. Държах го след това на шкафчето и консистенцията му беше чудесна - леко твърдо, но се взима лесно от бурканчето и се размазва чудесно. Ползвах го 7 дни на морето, като си мазах основно лицето ( имам петънца като от витилиго и винаги ги защитавам със слънцезащитен крем). В резултат имам чудесен равномерен тен, а кожата на лицето е мека и гладка. Всички съставки ги купих от https://www.zoya.bg/shop/%D0%A1%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0 … B8%D0%BA%D0%B0.98

Признавам си, че имах известни опасения, че кокосовото масло ще ми запуши порите и ще си създам проблеми с кожата на лицето, но опасенията ми се оказаха излишни   Grinning

# 428
Кратко и ясно - от зоя.бг 😀 Маслото е на самун, май така се казва, тоест твърдо е, на топло, обаче се втечнява, затова задължително в кутийка или бурканче. Дори твърдо се маже лесно - все едно се мажеш със сапун. За мен категорично не е достатъчно за защита, а съм с тъмна кожа, матова. Ползвам си факторите, какаото го мажа само на по-слабо слънце, за да си докарам уникалния тен ❤❤
Лицето не бих си го пекла изобщо.

# 429

По-късно ще ви пусна на ЛС

Бихте ли пратили и на мен? Благодаря!

# 430
Дайте да го видим тук този дифузер, защо на лични. Simple Smile

# 431
  • София
Дайте да го видим тук този дифузер, защо на лични. Simple Smile

Ето го. Има много  модели на такъв принцип, но при този цена качество си заслужава:
https://ru.aliexpress.com/item/300ml-Air-Humidifier-Essential-Oi … 4a1dfbbd97264414b

# 432
Искам да попитам всички базални масла ли са подходящи за новородени ? Освен може би шипково заради високото му съдържание на вит, А и Е Thinking

# 433
Стандартното студенопресовано рициново масло, не ЯЧРМ.
Не съм го затопляла. Всяка вечер си мажех на пръста и разнасях по миглите с масажно движение на затворено око, и на отворено поглаждах леко миглите по дължината.

Преди години нанасях рициново масло с четка от спирала. Но почти веднага се стичаше в очите ми и ми дразнеше. Как предотвратявате това? Като го нанасяте с пръсти не се ли стича в очите? Може би с четката по-голямо количество се нанася и затова?

# 434
Стандартното студенопресовано рициново масло, не ЯЧРМ.
Не съм го затопляла. Всяка вечер си мажех на пръста и разнасях по миглите с масажно движение на затворено око, и на отворено поглаждах леко миглите по дължината.

Преди години нанасях рициново масло с четка от спирала. Но почти веднага се стичаше в очите ми и ми дразнеше. Как предотвратявате това? Като го нанасяте с пръсти не се ли стича в очите? Може би с четката по-голямо количество се нанася и затова?

аз съм нанасяла с тампонче за уши, но внимателно, без да наслоявам прекалено
може би и с четката за спирала така трябва, да не се стига до стичане

Общи условия

Активация на акаунт