Голямата тема за малките масла - 20

• 107 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз също с чаено дърво мажа само пъпката. При един опит за цялото лице си я пресуших /не успях да я изгоря/ и после я възстановявах със седмици.
Но съм чела, че някои мажат навсякъде, ако е разтворено в базово масло. Аз не смея вече.

# 481
  • София
Аз си смесвам чаено с базово, бях си направила една смес за краката (чаено + други, не помня вече + базово) и за целта ми се отразява много добре! Веднъж си намазах и лицето с него (не помня пъпки ли имах) - на сутринта очите ми бяха възпалени, мъжът ми ходи да ми купува овлажняващи капки за очи. От тогава етерично масло (макар и смесено с базово) не слагам на цялото лице.

# 482
Авокадово масло за бърз растеж на косата

Някой пробвал ли го е?Наскоро си направих маска на косата с него,но още не съм видяла ефект.
Имам нужда косата ми да порасне сравнително бързо и разбрах за него от една влогърка та реших да пробвам,но все пак да се поинтересувам .

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 08:30 от bubanka

# 483
За по-бърз растеж ползвам рициново масло. Изобщо за коса, мигли и вежди като цяло. Взимам си го от аптеките и струва около левче.

# 484
Аз авокадово масло ползвам за маслено измиване на лицето. Тежичко е малко, но е хубаво. Добре ми се отразява. За коса ползвам бадемово. И стимуланта на Икаров. Но пък защо не и авокадово, но не бях чувала, че подпомага растежа. Ако не помогне, няма да навреди дето се казва. Ох, откога се каня и на рициновото, да видим.
Най са ми любими жожобата и макадамията. По лекички са ми и ми пасват идеално. За лицето.

# 485
За растеж на косата - маска с горчица на прах. Не е масло, но знам от опит, че върши идеалната работа. След два месеца маски косата ми порасна с около 35 см. което си бе голямо постижение.
В маската има по лъжичка захар, два жълтъка ( според дължината на косата), зехтин или рециново масло ( аз и с олио съм го правила:flushed: ) и две лъжици гореща вода.  Всичко без мазнината се разбива с горещата вода, после се добавя маслото. Накрая се нанася върху сресаната коса в корените. Главата се увива с найлон ( и шапка за къпане става). Отгоре се слага хавлия и се седи 30-40 мин. Трябва обаче да се има готовност веднага да се мине под душа и да се изплакне косата с хладка вода, защото сместа нагорящава скалпа. В Русия го препоръчват за ново поникване на коса на плешиви темита Simple Smile

# 486
  • София
Тази маска си я копирах от другата тема за растеж на косата, купих си горчица и така и не съм я пробвала. Четох, че мноооого пари на скалпа, сигурно и сваля много от боята. Вярно ли 35см за 2 месеца?!?! Ако наистина има такъв уау ефект, ще се престраша да пробвам. И от къде горчица на прах?

# 487
  • София
В Берьозка продават горчица на прах, аз също още не съм се престрашила да пробвам. 35см ми се струва страаашно много.Open Mouth 3-5см е някак по-реалистично.

# 488
35 няма как да е Smiley 3.5 сантиметра? 3-5 см? Пак не е лошо, ако някой има проблем с растежа.
Маската с горчица я знам от тази мацка: http://polinasofia.com/2013/10/maska-s-gorchitza/
Там пише и откъде се купува.

На мен лично започва да ми пари към 20-тата минута, по 30 я държа, веднъж седмично. С нечувствителен скалп съм обаче.
Също не смятам, че е чааак толкова трудна за правене, но да - трябва да се внимава да не се оклепат дължините.

# 489
  • В полите на Пирин планина
За растеж на косата - етерично масло от розмарин в комбинация с рициново масло.

# 490
Аз имам тънък косъм и  руса изтощена коса ,трябва да ви кажа че си докарах страхотен косопад с тази маска.
Да имам много нови растежи ,което ме успокоява ....донякъде ,но друг път не бих си причинила това.

# 491
Моя грешка
35 няма как да е Smiley 3.5 сантиметра? 3-5 см? Пак не е лошо, ако някой има проблем с растежа.
Маската с горчица я знам от тази мацка: http://polinasofia.com/2013/10/maska-s-gorchitza/
Там пише и откъде се купува.

На мен лично започва да ми пари към 20-тата минута, по 30 я държа, веднъж седмично. С нечувствителен скалп съм обаче.
Също не смятам, че е чааак толкова трудна за правене, но да - трябва да се внимава да не се оклепат дължините.
Моя грешка, съжалявам. Joy чета аз мнението си, нещо не ми звучи добре, но правих и други неша в момента и чак сега осъзнах, като прочетох коментара ти, Бамбина Sad
Мислех три пръста, а то съм написала съвсем други думи Stuck Out Tongue Winking Eye
Косата ми реално порасна с три пръста за два месеца. Буквално в онзи момент стигна раменете ми Simple Smile
Но моята коса не бе боядисана или изтощена от третирания. И не е тънка Rolling Eyes
И се прави два месеца плътно всяка седмица по веднъж или два пъти.

# 492
За растеж на косата розмарин - лично съм пробвала. Не само маслото в комбинация със зехтин, но и чай от розмарин. Просто изплаквам след измиване.

# 493
Момичета, чета сега за маслото от коноп, било подходящо за лице, някой пробвал ли е? малко ми е чувствителна кожата , а в статията за комедогенния индекс го препоръчват☺

# 494
Момичета, чета сега за маслото от коноп, било подходящо за лице, някой пробвал ли е? малко ми е чувствителна кожата , а в статията за комедогенния индекс го препоръчват☺

Аз го ползвам и съм го коментирала (хвалила). Ползвай го спокойно както се сетиш.

Общи условия

Активация на акаунт