Голямата тема за малките масла - 20

• 107 174
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, в крем за лице /на Балеа е, ако има значение, уточнявам и възрастта, за която е 35-45 г., дневен крем с вимани С/ добре ли е да добавя капки масло от ший? И колко капки на цялата опаковка са достатъчни?
Това е кремчето:
https://www.dm.de/balea-tagespflege-q10-anti-falten-energy-24h-p … 010355492760.html

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 16:17 от beauty_magnolia

# 496
Аз предлагам преди всяка апликация да загребваш от крема, колкото ще нанасяш на лицето и само в него да добавяш капка - две масло. Не слагай маслото директно в цялата опаковка.

# 497
  • Варна
Маслото от ший, не е ли в твърдо състояние? Thinking

# 498
Маслото от ший, не е ли в твърдо състояние? Thinking

Сега е доста топло и вероятно се е втечнило. Но, да, на по ниска температура обичайно е в твърдо състояние.

# 499
Пак си е твърдо.

# 500
И аз имам твърдо масло от шии, но си купих и течно такова, изненадах се да намеря такова.

# 501
Течно го купих, държа го в хладилник, желира се и малко като го подържа навън или между ръцете си се втечнява.
Твърдо ли трябва да бъде?  Thinking

Аз предлагам преди всяка апликация да загребваш от крема, колкото ще нанасяш на лицето и само в него да добавяш капка - две масло. Не слагай маслото директно в цялата опаковка.
Благодаря  Flowers Hibiscus
А защо? Интересно ми е дали ще се променят качествата му, ако го сложа в целия крем?

# 502

А защо? Интересно ми е дали ще се променят качествата му, ако го сложа в целия крем?
Крема може да се пресече. Случвало ми се е и с душ гел и с течен сапун. Та, не искам да рискувам с крем. Затова предложих да е локално, и да не рискуваш крема си за лице. За всеки случай. Пък може и да не ти понесе. По добре пробвай по малко.

# 503
  • Варна
Течно го купих, държа го в хладилник, желира се и малко като го подържа навън или между ръцете си се втечнява.
Твърдо ли трябва да бъде?  Thinking

Да, може би има някаква добавка за да го държи течно.  Thinking

# 504
Здравейте,имам въпрос как точно се използва маслото от тамян?Пробвах го директно върху кожата,но започна да ми щипе,което не ми се е случвало с нито едно от другите.Или пък  моята кожа е алергична към него?

# 505
Нали правите разлика между етерично и базово масло?! Маслото от тамян е етерично, ако го сравнявате с базови, то е нормално да изпитвате дискомфорт от него. Всяко етерично масло се смесва с базово или към базовото се добавя етерично. Маслото от тамян прави изключение и не само то, и може да се нанася директно, аз го правя и нямам оплаквания, но при вас явно има, затова е по-добре да си го добавяте към базово.

# 506
Момичетa, дa зaдaм и aз един въпрос. Сдобих се от местен производител с чисто лaвaндулово мaсло, кaзвa, че е био. Тa, ясно е, че не е желaтелно дa го нaнaсям чисто, a искaм дa го ползвaм зa лице. В 10мл. бaзово, в моя случaй бaдемово нaкaпaх около 10кaпки плюс минус еднa две. Дaли е добре съотношението. Кaкво мислите.
Инaче си нaпрaвих спрей в съотношение 1:1 мaсло-водa, дa пръскaм против комaри и нa възглaвкaтa зa спокоен сън против бръчки. Laughing

# 507
На мен ми се струва прекалено концентрирано. На 50мл 10 капки да, но на 10мл не повече от 2-3к.

# 508
А, значи ще го разредя. Благодаря. Инак, аз докато чаках да ми отговорите сложих две капки от така приготвеното вече масло, не ми раздразни или защипа, но щом казвате, че е силно ще го доразредя.

ПП Четох, че лавандуловото било много добро за околоочния контур. Някъде даже казват, че може да се нанася чисто по една капка там, ама мен нещо много ме съмнява. Все пак е етерично масло, а то никога не се нанася чисто. Така знам аз. Инак, производителя каза, че се нанася чисто в областта на слепоочията срещу главоболие и локално на пъпки и ухапано от комари.

# 509
Мен ако питаш, етерични масла изобщо нямат място на лицето като част от ежедневна грижа. Рискът от алергични реакции не е малък, особено при големи концентрации.
Ако държиш все пак да ползваш, достатъчно е и съвсем малко количество, но чисто в никакъв случай, особено около очите.

Общи условия

Активация на акаунт