Голямата тема за малките масла - 20

• 106 734
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Какво грешно правя Sad Използвам комбинация от бадемово масло, шипка, авокадо и гроздови семена.
Може би това ти е грешката, че смесваш четири масла и то от различни производители. Може да имаш непоносимост само към конкретно масло или пък комбинацията от масла да предизвиква неблагоприятна химична реакция. Аз не смесвам масла, а след като маслото попие отстранявам излишното и нанасям крем, но все пак нека и други съфорумки да споделят мнения, нали затова пишем тук.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 18:37 от Ваня Ставрева

# 76
Може и да пъпчасваш от авокадото.
Спри го за две седмици и виж как ще е.

# 77
Благодаря, ще опитам така с маслата. Забелязвам и че след вечерното мазане с обикновен крем за лице на сутринта кожата ми на места е много мазна и остава мазен филм по пръстите на пипане, а на други места като под очите е опъната. Правили са ми тест за типа кожа с някакъв специален уред излиза, че ми била нормална към суха.....а дали.
Звучи като да ти е дехидратирана, а не суха, щом имаш мазни и сухи участъци.

gumjandi, не съм спец по розацеята, но мисля, че не се препоръчват масла при такъв проблем. Може и да бъркам, но си проучи добре въпроса, преди да пристъпиш към ползване. За розацея азелаинова киселина мисля, че се препоръчваше.

# 78
  • София
Момичета, ако третирам подкожна пъпка с масло от чаено дърво дали ще има благоприятен ефект? Например да не избие или да заздравее по-бързо?
И още един въпрос- аромата на маслото  определящ ли е за качеството му? Моето масло от шипка не мирише на риба, а на много места четох, че трябвало така да мирише.

# 79
За подкожни пъпки - ихтиол с марля. Ихтиол издърпва гнойта .

# 80
Момичета, ако третирам подкожна пъпка с масло от чаено дърво дали ще има благоприятен ефект? Например да не избие или да заздравее по-бързо?
И още един въпрос- аромата на маслото  определящ ли е за качеството му? Моето масло от шипка не мирише на риба, а на много места четох, че трябвало така да мирише.
Ще има ефект чаеното, но внимавай да не се изгориш. По принцип не се препоръчва да се ползва неразредено, но аз го ползвах от време на време. Не ми е създавало проблеми, освен веднъж (изгорих се малко), но избягвам да го ползвам в чист вид.

Миризмата не означава нищо, освен ако не мирише на гранясало.

# 81

gumjandi, не съм спец по розацеята, но мисля, че не се препоръчват масла при такъв проблем. Може и да бъркам, но си проучи добре въпроса, преди да пристъпиш към ползване. За розацея азелаинова киселина мисля, че се препоръчваше.

Аз съм с купероза и ДА- капилярите видимо ми се зачервяват след употреба на масла и още повече ако съм капнала някое етерично макар да е капка само. Лицето ми става огън и вече ползвам само чисти масла.
Няма пълно щастие - мажа масла и червениниите туширам с крем за капиляри.

# 82
Какъв крем за капиляри ползваш?

# 83
Благодаря много за отговорите, тогава няма да рискувам с масла засега.

# 84
Какъв крем за капиляри ползваш?

Миоки, в момента Ruboril expert M

# 85

Миоки, в момента Ruboril expert M
bouquet
Аптечен ли е или козметичен? Виждаш ли ефект? Аз си търся нещо за краката, че не мога една пола да сложа вече. Tired

# 86
Аптечен е. Какво да ти кажа - единствено леко тушира иначе кръв червените ми мрежички и ми хидратира повече от други хидратиращи кремчета. Но при мен са ярко изразени- особено по челото и носа и ми е ясно че няма да се махнат.

Преди време ползвах на Ла Рош крема за капиляри и единствено от него бяха избледнели до толкова, че почти не се виждаха. Естествено, като го спрях пак се зачервиха. Мисля пак да го взема макар, че е скъп.

# 87
  • София
Използвам комбинация от бадемово масло, шипка, авокадо и гроздови семена. Маслата са ми на икаров и ривана/ривена.

И аз бих те посъветвала да мажеш маслата едно по едно докато откриеш кое ти действа добре и кое не.
Качествата на маслата също е от значение. Икаров/Ривана са най-евтината със съответното качества алтернатива. Важно е и как се съхраняват.

Статията долу може да ти помогне при избор на масло и да откриеш къде грешиш.

http://www.hennafox.com/blog/2013/05/избор-на-базови-масла

# 88
Използвам комбинация от бадемово масло, шипка, авокадо и гроздови семена. Маслата са ми на икаров и ривана/ривена.

И аз бих те посъветвала да мажеш маслата едно по едно докато откриеш кое ти действа добре и кое не.
Качествата на маслата също е от значение. Икаров/Ривана са най-евтината със съответното качества алтернатива. Важно е и как се съхраняват.

Много благодаря, така и ще направя. Подозирам авокадото, тъй като последно го добавих към другите, а преди това с останалите 3 нямах проблем.
Съхранявам ги в стъклени тъмни флакони с капкомер и слагам 1 капка витамин А към 5 мл.количество масла. По препоръка на фармацевт.

# 89

Много благодаря, така и ще направя. Подозирам авокадото, тъй като последно го добавих към другите, а преди това с останалите 3 нямах проблем.
Съхранявам ги в стъклени тъмни флакони с капкомер и слагам 1 капка витамин А към 5 мл.количество масла. По препоръка на фармацевт.
Не беше ли витамин Е, който действа като консервант? Или ти ползваш витамин А по друга причина?

Общи условия

Активация на акаунт