Голямата тема за малките масла - 20

• 106 738
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Използвам комбинация от бадемово масло, шипка, авокадо и гроздови семена. Маслата са ми на икаров и ривана/ривена.

И аз бих те посъветвала да мажеш маслата едно по едно докато откриеш кое ти действа добре и кое не.
Качествата на маслата също е от значение. Икаров/Ривана са най-евтината със съответното качества алтернатива. Важно е и как се съхраняват.

Статията долу може да ти помогне при избор на масло и да откриеш къде грешиш.

http://www.hennafox.com/blog/2013/05/избор-на-базови-масла

Много благодаря, така и ще направя. Подозирам авокадото, тъй като последно го добавих към другите, а преди това с останалите 3 нямах проблем.
Съхранявам ги в стъклени тъмни флакони с капкомер и слагам 1 капка витамин А към 5 мл.количество масла. По препоръка на фармацевт.
Не беше ли витамин Е, който действа като консервант? Или ти ползваш витамин А по друга причина?

Не, ползвам го за здрава кожа, предотвратяване поява на фини линии и спомагане за образуване на колаген. Мисля дори да си закупя още и да слагам по няколко капки в кремовете си за тяло, както и шампоаните, когато ползвам такива (бях споменала, че ползвам сапун за коса на Милва и виждам ефект при пърхота).

# 91

Качествата на маслата също е от значение. Икаров/Ривана са най-евтината със съответното качества алтернатива. Важно е и как се съхраняват.
Нямам богата практика с маслата, бихте ли споделили кои масла са с добро качество, на кои фирми и производители и съответно от къде могат да се купят?

# 92
  • В полите на Пирин планина
Аз купувам от Зоя.бг и от Биофреш.

# 93
Аз само от зоя бг

# 94
Момичета, не става дума за масла, но имате ли представа дали активният въглен е подходящ за мазна и акнеична кожа? Видях, че Balea имат мицеларна вода с активен въглен, но искам да се допитам до вас преди да рискувам.

# 95
  • Варна

Нямам богата практика с маслата, бихте ли споделили кои масла са с добро качество, на кои фирми и производители и съответно от къде могат да се купят?
От Алтея ако го имат.
Биофетиш.

# 96
FlushedЗдравейте,нова съм и за сега само изчетох темите назад.Закупих си масло от розмарин и ме интересува подходящо ли е за мазна кожа.Все още изучавам маслата и несмея да сложа нещо върху лицето си без да съм сигурна дали съм смесила правилно всичко.Искам да попитам и още нещо,някой използвал ли е маслата за под мишниците и в какви пропорции Books Blush

# 97
FlushedЗдравейте,нова съм и за сега само изчетох темите назад.Закупих си масло от розмарин и ме интересува подходящо ли е за мазна кожа.Все още изучавам маслата и несмея да сложа нещо върху лицето си без да съм сигурна дали съм смесила правилно всичко.Искам да попитам и още нещо,някой използвал ли е маслата за под мишниците и в какви пропорции Books Blush
Да, розмариновото масло е подходящо за мазна кожа, но след като е разредено в базово масло.
Използвала съм масла за подмишници под формата на домашен стик против изпотяване - кокосово + карите +сода бикарбонат+лавандулово/лимонена трева. Не видях особена ефективност.

# 98
Аз си правя домашен дезодорант,от който съм много доволна.Ползвам го вече почти три години.
Състои се от кокосово масло + сода бикарбонат + арарут (може и бебешка пудра ,ефективността не се променя).

# 99
Мисля да го ползвам вечер след дългия работен ден,моята цел е да отстранявам неприятната миризма когато се изпотя,защото имам такива проблеми и с прочета който направих в интернет с маслата се премахват бактеиите които предизвикват миризма Simple Smile

# 100
Здравейте! Ползвал ли е някой този кристал от сайта на Зоя.бг https://www.zoya.bg/%D0%94%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81% … 9035?currency=BGN

# 101
Здравейте! Ползвал ли е някой този кристал от сайта на Зоя.бг https://www.zoya.bg/%D0%94%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81% … 9035?currency=BGN
Ползвала съм такъв, закупен от DM. Не спира потенето, а само неприятната миризма.

# 102
За маслено измиване в какво съотношение трябва да са ми шипковото и рициновото масло? Рициновото масло го получих днес от Зоя чисто пресовано, а  шипковото си го ползвам с пипета на Wellness. Не че има значение ама да си кажа Grinning

# 103
Скрит текст:
С такъв голям ентусиазъм ви чета и си закупих 5-6 вида масла, част от които нанасям на лицето си. Обаче за мое разочарование никак не съм доволна от тях. Първо:получих упорито акне на брадичката си. Мислех, че няма общо с маслото, спрях го, за да излекувам пъпките, след което отново започнах да го употребявям. След няколко дни отново на брадичка на друг участък,  отново упорити пъпки... Спрях маслото пак, за да лекувам пъпките.. Сега пак започвам да се мажа с масло и ако отново се появят изхвърлям тези боклуци в контейнера. Излекувах пъпките си с ниския клас козметика на ейвън, която обикбовено не харесвам. Мажа се с маслата вечер преди сън, правя хубав масаж на цялото лице и лягам. Сутринта се будя с мазно чело и брадичка, направо ме е гнус от себе си като се видя и докосна лицето... А толкова залагах на маслата.. Какво грешно правя Sad Използвам комбинация от бадемово масло, шипка, авокадо и гроздови семена. Маслата са ми на икаров и ривана/ривена, не съм сигурна последното как се изписва. Преди маслата почиствам кожата на лицето с мицеларна вода. Какво ще ме посъветвате да направя.?Да им дам ли шанс или да премахна някое от употреба, или тотално в контейнера?

купила си боклучави масла
ползвай ги за маслено измиване, не вместо нощна грижа

aneeeeeeliya, не знам да има точна пропорция - смеси ги до консистенция, която ти допада - рициновото е по-гъсто

купувам масла от биофетиш

# 104
За масленото измиване пропорцията е важна защото рициновото има изсушаващ ефект. Колкото по-мазна е кожата, толкова по-голям процент рициново се използва. Аз не препоръчвам концентрация на повече от 30%-40% рициново.
Но това е мое мнение и е въпрос на предпочитание/усещане на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт