Голямата тема за малките масла - 20

• 105 041
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, включвам се с въпрос към запознатите. Един път седмично си правя парна баня, след това правя пилинг с утайка от кафе. Накрая правя масаж с масло от гроздови семки - с мазна кожа съм. Стоя с маслото 10-15 мин. и измивам лицето с мек сапун. Бъркам ли някъде? Повече ли трябва да стоя с маслото на лицето?
Благодаря!!!

Здравей, аз също съм с мазна кожа, склонна към акне. Преди си правех редовно парна баня на лицето, но прочетох на доста места в интернет (английски източници), че тя не е много полезна и дори на някои места я определят като вредна. Започнах да наблюдавам повече как реагира кожата ми след нея и мисля, че наистина след тази процедура лицето ми ставаше по-раздразнително. Така че аз ти препоръчвам да спреш парната баня за известно време и да видиш как е. Можеш да пробваш с маслено измиване. То е доста по-деликатно и доста добре балансира прекомерното омазняване.
Също, според мен, не е нужно да отмиваш маслото, то е доста леко и би трябвало да ти попие след толкова дълбоко почистване, с  лек масаж.

# 331
Благодаря за съветите!
А може ли за слагам от маслото около очите вечер преди лягане - на 33 г. съм. Знам, че има и антибръчков ефект.

# 332
Здравейте, включвам се с въпрос към запознатите. Един път седмично си правя парна баня, след това правя пилинг с утайка от кафе. Накрая правя масаж с масло от гроздови семки - с мазна кожа съм. Стоя с маслото 10-15 мин. и измивам лицето с мек сапун. Бъркам ли някъде? Повече ли трябва да стоя с маслото на лицето?
Благодаря!!!
Не трябва да миеш маслото със сапун. Сапуна изсушава и предизвиква кожата да отделя повече себум.

# 333
Здравейте! За първи път ще ползвам масло от гроздови семки, мисля да си намажа косата и да спя с него, би ли предизвикало някакво дразнение за толкова часове? По принцип спя с масла на главата, не ми е чувствителен скалпа, питам дали няма нещо специфично със самото масло. Благодаря!

# 334
  • София
Как успявате да спите с масла на главата? В найлон ли си увивате косата или слагате някоя кърпа? Много ми се иска и аз да си оставям маските за коса по цяла нощ, но нещо найлона не ми се вижда удобен и мисля някоя хавлиена кърпа да жертвам.

# 335
Не е нужно маслото да капе от косата или да се стича, за да е ефективна маската. Една къпра ще е напълно достатъчна, ако не си изсипеш цяло шише на главата Simple Smile

Няма базово масло, което да предизвика проблем, ако се спи с него цяла нощ, освен ако не сте алергични.

# 336
  • Варна
 Никакви найлони  Naughty. Мажа свивам косата на кок,мятам хавлията на възглавницата и се тръшкам  Laughing. В повечето случаи до сутринта косата е изпила бъркоча,но.....това важи само за маслата ако слагате яйца,млека и тем подобни силно НЕ препоръчвам да се спи с тях защото няма гаранция на какво ще смърдят сутринта  Laughing.

Лятото в тия жеги ограничавам нещата до кокос по дължините с друго не спя.

# 337
Как успявате да спите с масла на главата? В найлон ли си увивате косата или слагате някоя кърпа? Много ми се иска и аз да си оставям маските за коса по цяла нощ, но нещо найлона не ми се вижда удобен и мисля някоя хавлиена кърпа да жертвам.
Аз си вземам полиетиленови  шапки за баня от по 10 бройки , от най-тънките , отгоре слагам една плетена памучна шапка.

# 338
Аз мажа около час преди лягане, все пак да си попие в косата. Някои масла са леки и ефирни и попиват бързо и не оставят следи, но дори със зехтин съм спала, не ми е оставял трайни петна. Не търпя никакви кърпи и шапки на главата си, може би, защото ми е по-голяма 😀, но 90% от найлоновите шапки ми стягат на ластика и съм си решила, че така ми затрудняват кръвообращението към фоликулите 😀😀

# 339
  • София
Много благодаря за съветите! Намазах се вече, ще направя една плитка или кок и ще лягам на кърпа. Smiley

# 340
Снощи и аз се намазах, сложих шапка за душ и хавлия на калъфката. Много странно ми стана, че сутринта шапката не беше мръднала. Аз обикновено се мажа събота или неделя докато чистя час-два и мия, но така мога и през седмицата да го правя. За пръв път се мазах с кокосово масло, не ми харесва резултата, ще си се мажа с други масла друг път.

# 341
  • София
Отдавна не съм се включвала в хубавата тема (май с години)! Simple Smile Може би защото маслата (базовите) по съвсем друг начин вече ми действат на косата (за съжаление) - или я изсушават, или отежняват и изправят къдриците. А преди редовно правех маски и ми се отразяваха много добре на косата. Етерични последно ползвах за инхалации...

Та, включих се към въпроса със спането с маска - стояла съм с найлон, докато си легна, след това свалям найлона и върху кърпа върху възглавницата. Преди време бях чела, че според някои не било добре дълго време да се задушава скалпа.

Т.к. искам по-бърз разстеж на косата, последно си купих бадемово масло и втривам с главата надолу. Първият път сложих и по дължините - о.к. беше косата, но на втория - зле. И ме е яд, защото определено дължините ми имат нужда от подхранване. Преди съм ползвала всякакви - сусамово, от авокадо, бадемово, пшеничен зародиш, ший масло (дори го ползвах за финиш след измиване), зехтин, тривитаминол... Сега определено кокосово (био) не ми понася по косата, също не става и със зехтин, бадемово и се чудя има ли смисъл да пробвам с други масла. Някакви идеи? Косата ми е естествено къдрава и изкуствено руса (не платинено руса).

# 342
Аня, и при мен последните месеци маслата не оказват същият ефект, както преди.
Правя си и други домашни  маски, ами ефект не виждам.Косъмът ми е здрав, но го няма предишният блясък.
Ползвам и различни скъпи шампоани.Та се замислям, дали пък не е от водата, или по-скоро от всичките химии с които я пречистват newsm78
В Зоя са пуснали безплатна доставка за поръчки над 29лева. и подарък.

# 343
Прегледайте си шампоаните. Вероятно не отмивате маслата добре и с времето остатъци от тях се натрупват по дължината на косъма. От време на време е добре да се измива косата с дълбоко почистващ шампоан.

# 344
Много, много търкане трябва, според мен не ги отмиваш добре. Аз като не ги измия добре ми седи по този начин 🙂

Отдавна не съм се включвала в хубавата тема (май с години)! Simple Smile Може би защото маслата (базовите) по съвсем друг начин вече ми действат на косата (за съжаление) - или я изсушават, или отежняват и изправят къдриците. А преди редовно правех маски и ми се отразяваха много добре на косата. Етерични последно ползвах за инхалации...

Та, включих се към въпроса със спането с маска - стояла съм с найлон, докато си легна, след това свалям найлона и върху кърпа върху възглавницата. Преди време бях чела, че според някои не било добре дълго време да се задушава скалпа.

Т.к. искам по-бърз разстеж на косата, последно си купих бадемово масло и втривам с главата надолу. Първият път сложих и по дължините - о.к. беше косата, но на втория - зле. И ме е яд, защото определено дължините ми имат нужда от подхранване. Преди съм ползвала всякакви - сусамово, от авокадо, бадемово, пшеничен зародиш, ший масло (дори го ползвах за финиш след измиване), зехтин, тривитаминол... Сега определено кокосово (био) не ми понася по косата, също не става и със зехтин, бадемово и се чудя има ли смисъл да пробвам с други масла. Някакви идеи? Косата ми е естествено къдрава и изкуствено руса (не платинено руса).

Общи условия

Активация на акаунт