Голямата тема за малките масла - 20

• 105 252
  • 744
  •   2
Отговори
# 660
Скрит текст:
Здравейте подариха ми доста голямо количество лавандулово масло от български производител, който изнася в чужбина. Но тъй като опаковката е голям тестер с пипета, не пише нищо на него и не мога да се ориентирам. Мога ли да го използвам за лице, имам суха кожа в момента дори около носа и брадичката се беля? Доколкото съм чувала, това не е ли етерично масло, мога ли да го използвам за кожата неразредено? Подходящо ли е за маслено почистване? А за маски за коса и тя ми е суха и боядисвана?
В никакъв случай неразредено. Както са писали момичетата преди мен, само разредено в базово масло. Аз използвах бадемово за целта. Първоначално капнах  около 10 капки в 20мл./по спомен/ бадемово, но след консулт тук в темата - ми казаха, че е твърде малко и го разредих в 50мл. базово. Пробвах го на лицето, нямах реакция, но някак ме е страх да го ползвам редовно. В никакъв случай не става за маслено измиване. Аз го исках за околоочния контур, пробвах го, нямах проблем, но и там не смея да съм редовна с мазането му, още повече, че тази зона си е деликатна и сега залежава в чекмеджето.

# 661
  • Варна/Благоевград
Благодаря ви момичета, а за косата дали мога да го използвам някак или да си го оставя за арома лампата... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 662
Благодаря ви момичета, а за косата дали мога да го използвам някак или да си го оставя за арома лампата... Stuck Out Tongue Winking Eye
Най-добре го остави за арома лампата, че едно момиче в темата се оплака, че косата и /или скалпа ли беше/ пострадала точно след маска с разредено лавандулово масло. Върни се няколко странички назад в темата, мисля, че ще намериш поста и.

# 663
Лавандуловото масло е страхотно против косопад,добавя се в маски или шампоан,редовно го ползвам. Комбинирам го и с другите масла против косопад- - салвия, розмарин

# 664
Някой знае ли какво означава Cold pressed and naturally refined? До колкото знам студено пресованите не стават за нагряване на висока температура . Взех това олио за готвене , но не знам дали на салата или за термична обработка . А за мазане по тялото и лицето мисля да взема друго авокадово което е само студено пресовано 🤔

# 665
Може да се готви с него, а и не само с него.

"Поради високо съдържание на ненаситени мастни киселини в течните масла, които оксидират и се превръщат в токсични за организма, нито едно течно олио или масло не е подходящо за дълбоко пържене. Самият процес на пържене превръща храната във вредна. Ако все пак решите да използвате този метод на готвене, правете го с пречистеното масло гхи и кокосовото масло..."

# 666
Някой знае ли какво означава Cold pressed and naturally refined? До колкото знам студено пресованите не стават за нагряване на висока температура . Взех това олио за готвене , но не знам дали на салата или за термична обработка . А за мазане по тялото и лицето мисля да взема друго авокадово което е само студено пресовано 🤔

"Студено пресовано" е методът, по който е извлечено маслото. Няма нищо общо с това дали става или не става за нагряване. Рафинирано и нерафинирано означава колко е пречистено от едри частици и други компоненти получени при извличането на маслото. Peace

# 667
  • Пловдив
Привет!
След масло/масла нанасяте ли крем за лице?

# 668
Попринцип не готвя на крайна степен , на най висока температура и използвам оризово . Добре значи става за готвене , а да търся ли друго от авокадо за маски за лице ?

# 669
Здравейте, дъщеря ми е на 2г. Често боледува от червено гърло с кашлица и задна хрема. Третата сливица е увеличена. Започнах да проучвам въпроса за подобрение на състоянието с различни масла (било то масаж или в аромадифузер). Има ли някой, който вече е минал по този път, да сподели мнение?

# 670
Попринцип не готвя на крайна степен , на най висока температура и използвам оризово . Добре значи става за готвене , а да търся ли друго от авокадо за маски за лице ?

Най-добре е да не е рафинирано, но и това става.

*dreamer*, маслото не замества крема. Масло само на суха кожа, на дехидратирана трябва крем. Peace

# 671
  • в огледалото на живота
Купи си няколко броя потпури/ в Джъмбо са най-евтини/ и ароматизирай с тях помещенията в къщи:баня,антре гардероб.
https://jysk.bg/dompotrebi/dekoraciya/aksesoari-za-dekor/potpuri … matizirani-asorti
Ще имаш най-прекрасният естествен ароматизатор  Wink

# 672
  • Пловдив

*dreamer*, маслото не замества крема. Масло само на суха кожа, на дехидратирана трябва крем. Peace
Благодаря! Направих си един микс от масла, но сякаш не ми е достатъчен, колкото и да ми се искаше да заместя изцяло крема вечерно време.

# 673
Здравейте! Малко ме е срам да питам, ама какво да се прави. Имаме масло от гроздово семе, такова голямо в шише като ма зехтин, на Коста Доро е, студено пресовано. Та това масло от гроздови семки същото ли е като това в Зоя като тип масло, може ли да си мажа косата с него?

# 674
Скрит текст:

Благодаря! Направих си един микс от масла, но сякаш не ми е достатъчен, колкото и да ми се искаше да заместя изцяло крема вечерно време.
Това е защото маслото омекотява кожата и при сухи кожи, на които им липсват липиди е добре, но недостатъчно. Маслото не "запечатва", тоест не предотвратява трансепидермалната загуба на вода. Хидратирането на кожата става отвътре, не отвън. Тоест, трябва ти съставка, която не позволява на водата от кожата да се изпарява бързо и тази съставка не е масло.

Общи условия

Активация на акаунт