Голямата тема за малките масла - 20

• 105 189
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Какво бихте казали за етеричните масла на Биохерба. Качествени ли са... виждам, че са по-евтини от другите, затова се замислям, колко ли са качествени на тези цени.

http://bio-herba.com/bg/%D0%9B%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0% … 542216-3/iii.html

# 721
Момичета, в какво мога да вложа липидното масло? Взех го за лицето, но не ми допада, та му търся друго приложение. За коса ок ли е?

# 722
  • Sofia, Bulgaria
Какво бихте казали за етеричните масла на Биохерба. Качествени ли са... виждам, че са по-евтини от другите, затова се замислям, колко ли са качествени на тези цени.

http://bio-herba.com/bg/%D0%9B%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0% … 542216-3/iii.html
Не са качествени особено, взех си лайка а се оказа че е смесена с базово масло. После гледах някакво друго и се оказа, че вътре има алкохол.

# 723
Какво масло е подходящо за успокояване на чувствителен скалп, понякога сърбящ и с появяване на малки червени петънца? За моя мъж става въпрос
Опитай с бадемово масло една чаена лъжичка примерно и една капка лимон или портокал в него. Така се прави детокс на скалпа .Това го разбрах от един фризьор който е изключително добър в тази област.
дали става за всякаква коса? Или е важно само какъв е скалпа?!

# 724
  • Sofia, Bulgaria
Какво масло е подходящо за успокояване на чувствителен скалп, понякога сърбящ и с появяване на малки червени петънца? За моя мъж става въпрос
Опитай с бадемово масло една чаена лъжичка примерно и една капка лимон или портокал в него. Така се прави детокс на скалпа .Това го разбрах от един фризьор който е изключително добър в тази област.
дали става за всякаква коса? Или е важно само какъв е скалпа?!

Да , става за всеки тип коса и скалп дори за чувствителни, прави детокс и така спомага за подобряване на състоянието.
Аз лично съм го пробвала на много раздразнен и чувствителен скалп и се почувствах много добре след това.

# 725
  • София
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали дифузер за етерични масла?

# 726

На Био-херба съм ползвала само аргановото им базово масло, но не бих повторила. Струва ми се, че е разредено, имам съмнения за  качеството му, при него липсва този много специфичен лек ядков аромат, който има доброто арганово масло.  След като така или иначе вече си го купих, го ползвам само за коса, не и за лице и тяло, и чакам с нетърпение да свърши:)

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 15:52 от nellira

# 727
Здравейте,бихте ли споделили кое от маслата  действа хидратиращо на кожата(на лицето)?

# 728
Никое не е хидратиращо според мен. Всички са омекотяващи. За да е хидратиращо, трябва да има оклузивни/запечатващи свойства, а маслата нямат такива. Най-добре е да се ползва в комбинация с крем като избереш масло подходящо за твоя тип кожа.  Peace

# 729
Имам мултифункционалното масло на нукс от мини комплекта за път може жи е 10гр и искам да започна да използвам и масло от таману. Какво трябва да направя, да сложа няколко капки в маслото или отделно да го смесвам с друго масло и да го нанасям на лицето след като вече съм сложила маслото от нукс?

# 730
Здравейте, идвам с въпрос към тези, които добавят полисорбат в маслата. Дали има разлика между различните видове? В момента ползвам купено, в което полисорбата е 85 и в cosdna е в зелен цвят. А останалите- 20, 60, 80 са в жълт, по-опасни един вид, но пък само от тези виждам да се продават сами. Дали е някакво недоглеждане в cosdna и няма значение кой номер е?

# 731
Моят е 20 от Амазон. Нямам проблеми с него, вече го ползвам почти цяла година и ползвам маслено всяка вечер.

# 732
  • Sofia, Bulgaria
Никое не е хидратиращо според мен. Всички са омекотяващи. За да е хидратиращо, трябва да има оклузивни/запечатващи свойства, а маслата нямат такива. Най-добре е да се ползва в комбинация с крем като избереш масло подходящо за твоя тип кожа.  Peace
Вярно е, че качествените и естествени растителни масла нямат оклузивни свойства, те попиват много добре в кожата, но тяхната функция при хидратацията е друга: те възстановяват водно-липидната бариера на кожата и спомагат за създаването на добър рогов слой който задържа хидратацията по естествен начин. Те ограничават изпаряването на влагата от нашата кожа предпазват от външни агресии. хидратацията не е само въпрос на мазане с крем или с масло, тя е въпрос и на вътрешна грижа, тоест поемане на достатъчно вода.

# 733
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,бихте ли споделили кое от маслата  действа хидратиращо на кожата(на лицето)?
[/quote
Това са масла, които спомагат за възстановяване на водно - липидната мантия на кожата, такива които са богати на омега 6 и 9 ненаситени мастни киселини и на палмитинова киселина. Такива са маслото от гроздови семки, масло от облепиха ,масло от арган, маслото от пореч, жожоба...

# 734
Маслата , които изпозлвам в момента са основно тамян и салвия за мен- боря се с хормонален дисбаланс, поликистоза и аденом на фърдата (намаляващ вече). От тамяна забелязвам като страничен ефект от мазането на гърдите и намаляването на стриите от къремене Simple Smile , което е супер и ще го приложа и на краката. Сложила съм си няколко капки и в крема за лице. За децата също ползвам едно комбинирано масло- при едното за нощно напикаване (ефектът е на лице), а за другото - за проговаряне ( тук процесът е много бавен). Ползвам маслата разредени само във фракционирано кокосово масло за сега.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 10:23 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт