СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 55 966
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Е при всеки е различно при моят лекар апаратурата е много добра и дори в изключително ранна бременност не е ползвал вагинален ехограф, какво остава за средата на бременността. Според него при наличието на последен клас техника, разделителната способност е много висока и се вижда всичко и няма нужда от вагинална ехография. Добър лекар е в модерна клиника и му се доверявам.
Стана ми интересно на коя марка му е ехографа и конкретно кой модел, ако знаеш? Blush

Шийката може преспокойно да се измери с абдоминален трансдюсер, факт. Но за възможно най-точно измерване в см си трябва вагинален трансдюсер. При абдоминалния обаче ако излезе добра стойност, не мерят и с вагинален, защото обикновено ако е над еди колко си см с абдоминалния, реалните см са нагоре.

Гледах го и аз това Чико,но наистина е скъпо.Особено като ще се ползва кратко.Има ги и в ОЛХ между другото.Там варират от 250 до 300 лв.Ще ти пасне ли на мястото?По описание е 69 см височина?Гледах на една снимка,че краката от едната страна се свиват,но не знам колко ще стане.Има реален шанс да се вмести в 50 см.Трябва да го меря някъде със свити крака
Tutti Bambini, co-sleeper 2 in 1 CoZee  - ето тази мисля, че е по-малка от Чикото. (нещо не ми излиза линка, затова пиша само името)
И аз се оглеждам за такава кошарка, но не заради мястото, а за да я сложа в хола, защото детската е далече и няма да мога да го оставям да спи там в голямата кошара през деня, дори с видео бебефон.

# 316
  • Beyond the stars
Вече ми стана смешно дори и на мен. Естествено, че свекърва ми не е присъствала на началните прегледи с вагинален ехограф ( които бяха само 2). Жената си излизаше и след това си влизаше пак  да си говорят с доктора. Моля ви, не ни мислете за толкова луди. Не очаквах, че е толкова странно за хората свекърва ми да ме придружава. Все пак и тя е жена, родила е две деца.
Подкрепям те и моята ме е придружавала не 1 път, не намирам нищо странно и все пак ти попита какви въпроси да зададеш на доктора и ми е странно, че вместо такива получи възмущение.... Все пак не всички свекърва са изчадия.
[/quote]

Аз не видях някой да написа, че свекървите са изчадия. Но да задавам въпроси, за да не помисли, свекървата, че не съм заинтересована колкото зълва и т.н. ми идва в повече на мен като идея. Може да не съм разбрала правилно концепцията.
Cutie-pie пак подчертавам - нищо лично. Всеки знае фамилните отношения.  Wink

Не помня показвах ли - такава джаджа си поръчах https://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Maternity-Pregnancy-Waistba … /32824806035.html  Mr. Green Колко полезна ще видим като дойде ама ..  Blush

# 317

livia_14 когато черната котка е твоя са ми казвали, че носи късмет. И аз съм имала.

Аз пък днес се качих на нашия таван да видя какво съм прибрала и ми е останало от баткото. Оказа се че имам доста дрешки Simple Smile мислех, че съм ги раздала и изхвърлила. Сетих се също  (по-рано говорихте за това), че имам и колан за бременни, който ми вършеше много добра работа.
Поръчах си помпата за кърма. Надявам се да върши работа.
https://www.aliexpress.com/item/Automatic-Milk-Pumps-Kit-Electri … priceBeautifyAB=0

Не помня показвах ли - такава джаджа си поръчах https://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Maternity-Pregnancy-Waistba … /32824806035.html  Mr. Green Колко полезна ще видим като дойде ама ..  Blush

това абсурд да ми стане Flushed  може би когато бях във втория месец, но като идея е добро.

# 318
  • Beyond the stars

Не помня показвах ли - такава джаджа си поръчах https://www.aliexpress.com/item/1Pcs-Maternity-Pregnancy-Waistba … /32824806035.html  Mr. Green Колко полезна ще видим като дойде ама ..  Blush

това абсурд да ми стане Flushed  може би когато бях във втория месец, но като идея е добро.

Ами аз още закопчвам почти всички дънки и панталони, ама всички са ми с ниска талия и не ме притискат от никъде. Та за това за някакъв по-нататъшен момент ми се струва хитро, ако естествено още ми стават на други места  Laughing Laughing

# 319
Медицинския център го отвориха миналата година пролетта и е доста съвременно оборудван, не съм го питала доктора каква марка са му уредите Simple Smile но съм щастлива там защото винаги има два огромни лед телевизора вързани към ехографа, на които наблюдавам бебето и винаги ми взема флашката и я поставя в ехографа и получавам видео (естествено не са ми само това критериите)Доверявам му се, на това, което ми каза за меренето на шийката и в началото ми засече бременността малко преди 4г.с без да ползва вагиналния накрайник, за което съм много щастлива понеже го мразя Simple Smile
Мисълта ми беше, че колкото и излъскана да изглежда апаратурата, само човек, който се е занимавал с такава може да направи разлика между среден, висок и най-висок клас. Специално тези функции, които си описала са възможно най-базовите, които общо взето всеки ехограф може.
Наслушала съм се на лекари, които ми обясняват как изследват с най-нова апаратура и после се оказва съвсем друго. Blush

Относно суеверията и покупките от миналата страница... Аз не съм суеверна, ама пък го чувствам точно обратното. Тоест, че ако не купувам нищо и чакам последния момент, едва ли не се готвя за нещо лошо. Затова си купувам постоянно разни неща, а и за нас е първо бебе, та започваме от нулата.

Имам въпрос относно дрешките към мамите, които вече са отгледали едно детенце - според вас има ли смисъл да се купуват и бодита с къс ръкав? Аз засега купувам само с дълъг, защото септември ще са още дребосъци, а октомври си захладнява.

# 320
  • Пловдив
TheMarquise,зависи какъв ще е септември.Някой път е страшна жега и навън ще са по къс ръкав.Особено родените август и началото на септември.Та трябва да имаш 2-3 такива боденца.След това ще ги ползваш зимата като долно бельо,под гащеризона,блузката.Има и бодита потник.И такива е добре да имаш 2-3.
Купувайте ги по-големи.Че малките много бързо ги изпълват,а ако ползвате сушилня и тя ще ги посвие

Не можах да видя размери на легълцето.Пак ще търся по други сайтове,но долу крачетата ми се струват доста разделечени и едва ли ще се вмъкват в 60 те см

# 321
Медицинския център го отвориха миналата година пролетта и е доста съвременно оборудван, не съм го питала доктора каква марка са му уредите Simple Smile но съм щастлива там защото винаги има два огромни лед телевизора вързани към ехографа, на които наблюдавам бебето и винаги ми взема флашката и я поставя в ехографа и получавам видео (естествено не са ми само това критериите)Доверявам му се, на това, което ми каза за меренето на шийката и в началото ми засече бременността малко преди 4г.с без да ползва вагиналния накрайник, за което съм много щастлива понеже го мразя Simple Smile
Мисълта ми беше, че колкото и излъскана да изглежда апаратурата, само човек, който се е занимавал с такава може да направи разлика между среден, висок и най-висок клас. Специално тези функции, които си описала са възможно най-базовите, които общо взето всеки ехограф може.
Наслушала съм се на лекари, които ми обясняват как изследват с най-нова апаратура и после се оказва съвсем друго. Blush

Относно суеверията и покупките от миналата страница... Аз не съм суеверна, ама пък го чувствам точно обратното. Тоест, че ако не купувам нищо и чакам последния момент, едва ли не се готвя за нещо лошо. Затова си купувам постоянно разни неща, а и за нас е първо бебе, та започваме от нулата.

Имам въпрос относно дрешките към мамите, които вече са отгледали едно детенце - според вас има ли смисъл да се купуват и бодита с къс ръкав? Аз засега купувам само с дълъг, защото септември ще са още дребосъци, а октомври си захладнява.
Обиколила съм почти всички кабинети в моя град и мога да направя сравнение относно апаратурата, както казах нещата, които съм описала не са ми критерия, но ми харесват и както казах имам доверие на доктора. Мисля, че човек и без да е лекар може да направи сравнение между праисторически ехограф каквито са в повечето ДКЦ и съвременна техника. Относно това, че само лекар може да каже от какъв клас е техниката ами именно такива го твърдят и не малко статии има за въпросната клиника. Смятам въпроса за приключен.

# 322
♥Elfita♥, благодаря, значи ще купя и няколко бройки с къс, за да съм готова за всякакви метеорологични условия. Grinning За легълцето намерих в един сайт, че размера на матрачето е 85 x 45, но за краката не пише.

Mn.nikol, няма нужда да реагираш остро, в никакъв случай не се заяждам, просто ми стана интересно за коя марка става дума.

# 323
Ползвате ли специален автомобилен колан за бременни? Аз изпитвах дискомфорт и държах долната част на колана с ръка, далече от корема, но ММ ме изненада с колан за бременни на BeSafe и съм страшно доволна! Аз не шофирам, но дори и само като пасажер, мисля че е много важно да съм с правилния колан.

# 324
  • Пловдив
Аз шофирам всеки ден и си слагам само горната част на колана,която минава през гърдите.Но този колан звучи интересно и ще го погледна

# 325
И аз шофирам много и също ползвам само горната част на колана, удобно ми е така. Колан специален не мисля да купувам, защото се качвам на няколко коли и със сигурност все ще го забравям.

# 326
Ние гледахме два вида на тази марка - за 75лв и за 120лв. Разликата е в закопчаването зад седалката. Най-важна е сигурността, удобството е бонус. Като спра да го ползвам, ще го продадем, така че си заслужава инвестицията.

# 327
Момичета, имате ли фейсбук група?

# 328
До сега не съм купувала нищо, но не от суеверия, а защото не знаех дали ще е момиче или момче.
Днес разбрах, че ще бъда майка на мъж Blue Heart и вече нямам спирачки Smile

# 329
Къде слагате долната част на колана? Сядате върху нея или? Аз много шофирам и ми е адски неудобно.

Общи условия

Активация на акаунт