ПЧМГ - 2 тема

• 88 742
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Просто поредния пример за нелоялна конкуренция от страна на двете училища. Явно това им е начина да си отсяват кандидатите- или или.

# 286
И двете училища ще загубят по едни 20 лв/дете, които щяха да вземат, ако се бяха организирали поне в различни дни или най-малкото сутрин-следобед. Не, че нещо, но родителите и децата /дори не толкова децата/ имат предпочитания към едно от двете училища и явяването на състезания/изпити и в двете, едва ли ще ги промени съществено.

# 287
  • София
Нали резултатите от СМГ излизат преди записването в ПЧМГ? Ако сте сред първите 6*28 (или колкото е настоящия прием) значи сте приети и няма нужда да се записвате и отписвате в ПЧМГ.
Колкото до състезанието на Симеонов, то откакто съществува винаги е неделята най-близо до 1 юни. То е най вече за децата, които обичат математиката, не само заради нестандартните блиц задачи, но и заради отворените отговори на целия тест, без шанс за ограждане на късмет. Ако някой има дилема дали да се яви на пробен с типови задачи или на това състезание - то по-добре да се яви на пробния. 'Орехчетата' , както той нарича задачките, не са за всеки Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 22:25 от EliG

# 288
Щом трябва да се избере,  така ще стане. Спокойно можеше да се организират така,  че да не се налага избор.
Хайде сега, не били за всеки.....не подценявайте децата. Това,  че някой се готви за СМГ, не значи, че не може да решава задачите на Симеонов.

# 289
  • София
Ами тогава тези деца нямат дилема - те ще идат да борят задачките на Симеонов. За какво им е поредния скучен пробен тест?
Освен това, както написах вече, състезанието е винаги тогава, и не е само за 4 клас, че да се съобрази с някакъв пробен тест.

# 290
  • в страната на чудесата
Може да опита. Ще получи стипендия Simple Smile
Опитът показва, че не е за всеки... готвещ се за Смг.

# 291
Щом трябва да се избере,  така ще стане. Спокойно можеше да се организират така,  че да не се налага избор.
Хайде сега, не били за всеки.....не подценявайте децата. Това,  че някой се готви за СМГ, не значи, че не може да решава задачите на Симеонов.
Най -вероятно никой не подценява децата. Но задачите на Симеонов отсяват таланта от труда. Не случайно състезателите във всеки следващ клас стават все по-малко.
Сама можете да видите, че в първи клас математическите състезания за масовка. А в десети остават по две-три деца. Точно тези две-три деца търси Симеонов.

И нито едното нито другото училище са стигнали до тези 20 лева от изпит. Всяко от тях си има политика и си я следва. Опита показва, че всяко си има свой кандидати. Такива които предпочитате едното пред другото.

# 292
Нещо проспах аз. 4-ти клас смг не мина ли? Какъв пробен?
Ако е за 7-ми, там нещата са други, ама пак си мисля, че пробният и състезанието нямат една и съща таргет група.

# 293
  • София
Пробния за СМГ е за втори и трети клас. Може да го ползват като ориентир и изходно ниво след курсовете.

# 294
Математически предизвиктателства е за деца, които имат реален шанс да се класират на първите места и да бъдат поканени със стипендия в училището. Познавам такива деца.
Миналата година не ходихме заради пандемията и не знам как и кои са били победители, но преди ми правеше впечатление явяването на едно дете от Пловдив - всеки път се явяваше, вземаше първо-второ място и съответно не се записваше да учи в ПЧМГ. Не знам, за нея си е може би права да се окичи с още един медал от престижно състезание, да я забележат в математическите среди и т.н, но реално лишава дете от стипендия.
Регламентът е такъв, че ако един се откаже стипендията прото остава неизползвана, не се дава на следващия по ред.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 14:44 от blueeyes

# 295
  • София
Здравейте,
Моля за разяснение: ако дете спечели стипендия и за трите години ли е или  за една?

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 19:16 от Мишоран калпазан

# 296
За една. Състезанието се провежда всяка година. Във випуска на сина ми, три поредни години, печелеше едно и също дете.

# 297
  • София
Днес бях на отворените врати за 7 клас. Осмокласниците ще се поемат от Галя Пенчева по математика и Камелия Цанова по БЕЛ. Остават в тази сграда за целия срок на гимназиалното обучение.

# 298
Колко деца горе долу кандидатстват за 5 клас там? Има ли някой наблюденията от минали години?

# 299
Колко деца горе долу кандидатстват за 5 клас там? Има ли някой наблюденията от минали години?
Преди 3 години около 270 деца кандидатстваха за три паралелки.

Общи условия

Активация на акаунт