ПЧМГ - 2 тема

• 88 789
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Колко деца горе долу кандидатстват за 5 клас там? Има ли някой наблюденията от минали години?
Преди 3 години около 270 деца кандидатстваха за три паралелки.

Миналата година 293 за 72 места.

# 301
Благодаря за отговорите - явно и там  напливът за магдматика е сериозен, макар не така както в СМГ.

# 302
А ясна ли е бройката на вече приетите от Питагор деца?

# 303
Миналата година 293 за 72 места.

Всъщност аз имам таблица с брой деца, явили се само на първия изпит и те са 270.
Вероятно има такива, които са се явили на втория или третия, без да са се явявали на първия изпит.
Но общо взето кандидатстващите са около 300 за 72 места.
За сравнение със СМГ преди три години кандидатстваха 840 деца, НО за 156  места.

# 304
Реално децата от Питагор запълват горе-долу една паралелка. Дали при първи, втори или трети изпит няма голямо значение Simple Smile

# 305
Хоуп, мн благодаря за инфото.

# 306
А от тази година Питагор имат отделно две паралелки, ако не се лъжа. А и двете нови в НПМГ ще дръпнат малки математици си мисля.

# 307
Ако не се лъжа, 18 питагорчета минаха летвата на последния пробен изпит, който за тях е първи приемен. Друг е въпросът колко от тях ще се запишат или ще отидат в СМГ.
За две от приетите деца знам, че са със стипендии от състезанието "Математически предизвикателства".

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 16:06 от merilen

# 308
Благодаря за отговора! А колко точки е летвата?

# 309
Благодаря за отговора! А колко точки е летвата?
По принцип 85 точки, но в последния момент заради по-големия прием я свалиха на 75 точки.

# 310
  • в центъра
Здравейте,
Моля за разяснение: ако дете спечели стипендия и за трите години ли е или  за една?
Съжалявам, че се включвам малко късно, но сега видях въпроса.
Моето дете беше със стипендия за постигнати резултати в ПМС в четвърти клас и стипендията му важеше и за трите години (5-7 клас).

# 311
Може ли и аз да попитам, може и на лични да ми отговорите. Вие ли се договаряхте за стипендия или такава беше предложена от училището?

# 312
  • в страната на чудесата
За стипендиите има регламент.
Първенците от състезанието

# 313
За Предизвикателствата видях, че има регламент. ПМС е национално състезание или бъркам?

# 314
  • София
Преди време първенците в пролетните и тези от училищното състезание получаваха стипендии, важаха за целия период. Сега вече е само от Предизвикателствата. Мисля, че ПМС отпадна, откакто започнаха да го правят на няколко места за 4 клас. Тази година дори нямаше пролетни за 5 и 6 клас, затова СМГ и ПЧМГ си направиха общо някакво подобно, за да тренират децата.

Общи условия

Активация на акаунт