ПЧМГ - 2 тема

• 89 266
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Аз съм с много добри впечатления от Райна Алашка. Дистанционните уроци усложниха повече нещата, но мисля че това важи за всички.

Аз имам въпрос: Алашка преподава ли в ПЧМГ или само курсове и учебници.

# 346
Аз съм с много добри впечатления от Райна Алашка. Дистанционните уроци усложниха повече нещата, но мисля че това важи за всички.

Аз имам въпрос: Алашка преподава ли в ПЧМГ или само курсове и учебници.
Само курсове.

# 347
  • София
Благодаря на всички за отговорите!
Със сигурност ще проверя в СС какви са им плановете за групите по състезателна математика за догодина.
Кого препоръчвате като план Б - Данков или Алашка?

# 348
Може би трябва да каже някой, който има впечатления и от двамата.. Или да видим колко от децата, от курсовете им са успешни при кандидатстването.
Моето се изложи много / на изпит никак не се справя, а знае много повече/, но предполагам, че ще влезе. За сега е около 60ти в класирането… А няма задача, която да не я знае и да не може да реши.. С описването му е много трудно / пак по вина на вируса:) / Но всичко знае благодарение на Алашка.

# 349
Кого препоръчвате като план Б - Данков или Алашка?
Данков!!!

Или да видим колко от децата, от курсовете им са успешни при кандидатстването.
Къде и как да видим?

# 350
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дори да има такава статистика, тя не дава обективна информация, защото няма предварителен подбор на децата в групите и може да има такива, които са много добри и други, които нищо да не разбират.

# 351
Права сте! Аз споделям мнение за дете, което беше с ниво квартално училище и никаква допълнителна подготовка.. Знаеше да смята и това е..Simple Smile
Добавям, ако има някакво значение, че според статистиката до момента е приет и в смг, като не е имал никаква допълнителна подготовка и дори не знаеше формата на изпита..отиде ей така да пробва, за да види какво ще направи..
Предполагам, че и при Данков има такива деца. Но да не пропускаме и подготовката от родителя в къщи, защото е много важно да се решават по правилния начин задачите и то с разбиране защо е така..Всъщност това май е най- трудната част, особено от тази онлайн година. Съпруга ми примерно не можеше да обясни по правилния начин- за ниво 4 клас.. Аз съм възпитаник на смг и това беше плюса..

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 13:26 от FBID10156259284633594

# 352
За съжаление изпитът мери тренираност, а не математически способности.

# 353

Не съм никак съгласна. Децата с добре развито математическо мислене успяват и без прословутите безкрайни тренировки за автоматизиране. Друг е въпросът, че този тип даденост все пак трябва да се упражнява, за да се развива.

# 354
Но да не пропускаме и подготовката от родителя в къщи, защото е много важно да се решават по правилния начин задачите и то с разбиране защо е така..Всъщност това май е най- трудната част, особено от тази онлайн година. Съпруга ми примерно не можеше да обясни по правилния начин- за ниво 4 клас.. Аз съм възпитаник на смг и това беше плюса..
Добре, че се допълнихте. Всъщност болднатото стои в основата на успеха/приема.
Бих препоръчала г-жа Алашка единствено и само за втори клас. Методична, добре обяснява, запознава децата с основни задачи, може да си запълните едни два часа седмично. Групите й са доста големи /учудващо е, че се запълват бързо/, забравете за индивидуален подход.
Но категорично, ако трябва да разчитате единствено на нея за прием в пчмг, не съм сигурна дали ще се получи без намесата на частен учител или родител. За смг пък абсурд.
Това е лично мое мнение, на база достатъчно голям опит.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 17:04 от Фран

# 355

Не съм никак съгласна. Децата с добре развито математическо мислене успяват и без прословутите безкрайни тренировки за автоматизиране. Друг е въпросът, че този тип даденост все пак трябва да се упражнява, за да се развива.
Браво на тези деца Simple Smile)).

# 356
  • В офиса
Имам въпрос за езика в 8-ми клас, английски от какво ниво започват? И задължително ли при тях втория език е немски?
Синът ми е категорично отказва да учи немски, но по английски вече е с С1 от FCE и обективно е с много добро владеене на езика. При това положение аз някак не съм убедена да продължи с английски, но той настоява.

# 357
Имам въпрос за езика в 8-ми клас, английски от какво ниво започват? И задължително ли при тях втория език е немски?
Синът ми е категорично отказва да учи немски, но по английски вече е с С1 от FCE и обективно е с много добро владеене на езика. При това положение аз някак не съм убедена да продължи с английски, но той настоява.
От нивото на което са учениците в ПЧМГ до момента, а то не е ниско.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 09:52 от silan

# 358
  • София
Ако първият език е английски, за втори могат да избират между немски и испански.

# 359
  • В офиса
Ако първият език е английски, за втори могат да избират между немски и испански.
Йей! Значи при нас всичко е решено

Общи условия

Активация на акаунт