ПЧМГ - 2 тема

• 89 358
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • в страната на чудесата
Имаше 4 пробни изпита досега, те са чудесен ориентир. Участвахте ли? Задачите са по-трудни от Нво. Но не са олимпийски.

# 556
  • София

Здравейте,
до колко съм запозната, е обявен прием за 3 паралелки. Ако има желаещи за тях, те ще се сформират, ако не, паралелките ще са само две. Условието за сформиране на паралелка е да има минимум 8 ученика.
Едва ли паралелките ще са 3. В момента 8 клас - Мат/Информатика са 15 деца, а Мат/Физика  са 11 деца и са в общ клас от 26 деца. Паралелката  с Химия и Биология са 9 деца, та ако не се съберат повече деца от 26 в двата профила информатика и физика,  паралелките ще са пак 2.

# 557
Имате ли представа колко точки минимум трябват за прием в 5 клас в ПЧМГ? Ние не сме ходили на пробни изпити, а сега на първия истински на 19 юнии сме около 80-о място. Доколкото разбрах са 4 паралелки по 22 деца, тоест 88, но децата от Питагор имали е още един изпит освен тези три, и не виждам да са публикувани резултатите от там.

# 558
Децата от Питагор са в този списък. Моето дете миналата година на първия изпит изкара най-висок резултат и след 3тия падна с 11 места надолу. Дано при вас следващите да са по-успешни. Другия вариант е Питагор, но тази година не съм сигурна дали не са с отделен изпит.

# 559
Здравейте, моля за актуална информация относно училището и организацията там /за 5-ти клас - за съжаление не успях да отида на Отворените врати/
- транпортът - колко бусчета са, колко време средно се пътува, каква е организацията им
- нивото на обучението по английски език - достатъчно ли е или масово се посещават и школи по езика
- освен годишната такса и такса транспорт, какви други плащания да очаквам
Ще съм искрено благодарна за честно и открито мнение на родители със скорошни впечатления, както и на вашите лични мотиви за избора на училището, респ отказа ви да запишете детето си там /ако е било прието/. В дилема съм и всяко искрено мнение ще ми е от полза. Благодаря предварително!

# 560
Здравейте,
за бусчетата не мога да отговоря, защото детето се прибираше само след 2рия месец.
- нивото до 4 клас по английски език му беше трагедия. Дори на изпита каза, чене е сигурен че са говорили на английски😂. Съответно е в класа с най-ниско ниво по английски. годината започна за тях седмица по- рано/с платен курс/ и 7 дни учиха от сутрин до обяд английски. През учебната година по избор има и курс по английски един ден след училище още няколко часа/платен/.Не го записах, защото така или иначе му беше трудно и това щеше да е за него негативно. Напредъка сега му е страхотен..
За останалото мат и бел нямам думи.. наистина съм много впечатлена. Държат много на всички предмети..много..
сега в края на учебната година децата, които завършват с под 6 по мат или бел учат допълнително седмица или две по предмета, за да имат необходимите знания.
Средата е много добра, децата са амбиционзи. Моето определено не беше такова, но вече се вълнува.. учи.. старае се и иска да знае повече и повече. Ако имате въпроси може и на лично да пишете

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 07:18 от FBID10156259284633594

# 561
  • София
Здравейте , може ли Инфо и за гимназията !
От колко часа са сутрин ?

# 562
  • София
От 8 часа започват часовете и свършват в 14.40, когато имат 8 часа.

# 563
Моля, ако има запознати със стипендиите, които се отпускат за освобождаване от такса за 20% от учениците 5-7 клас, да споделят подробности! Изчетох всичко на сайта, разбира се, но ако имате наблюдения… например каква е вероятността дете с висок резултат на приемен изпит да я ползва, т.к. има доста други критерии, носещи понече точки? Благодаря предварително на отзовалите си!

# 564
  • София
Здравейте,
Синът ми е приет в ПЧМГ в 8 клас. Ще го запишем вероятно, но имам вътешни колебания дали постъпваме правилно и дали ще се справи, тъй като не е учил в математическа гимназия. Предполагам, че повечето деца в класа му ще са деца от ПЧМГ и ще се познават предварително. Притеснявам се дали ще успее да се впише, защото той е малко притеснителен и ако децата се познават ще му е още по-трудно. Ще изчакаме и класирането за НПМГ, но вероятно няма да му стигне балът за първото му желание.
Имам въпрос, ако избере немски като първи език от какво ниво ще започне обучението. В държавните училища започват от нулата. Той в момента е ниво В2 на английски и ми се струва разумно да започне да изучава друг език като първи. Другият ми въпрос е свързан с униформите. Задължително ли е всекидневното носене на униформа или тя е само за събития на училището.  
Ще съм ви благодарна ако ми дадете някаква информация за учителите, които ще поемат 8 клас.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 08:10 от Rouzi

# 565
  • в страната на чудесата
Униформите са задължителни всеки ден. В коя паралелка ще е?

# 566
  • София
Униформите са задължителни всеки ден. В коя паралелка ще е?

Иска математика и информатика с немски.

# 567
Всъщност не остават толкова много деца в 8 клас, за да се притеснявате, че ще се познават и той ще е изолиран. От 5 клас много се набляга на работата в екип и приемането на другите, защото на всички е ясно, че повечето деца с амбиции са лидери.
Униформата е толкова готина, че няма да има никакви проблеми да си ходи с тъмни дънки, блузата и суичера.
Голямо удобство е, защото не се налага да се купуват много дрехи и всеки ден да има дилеми какво да се облича. Проверете дали още продават емблемите отделно. Така може да купите и да пришиете на други блузи. Момичетата например, често прикачаха с безопасна игла емблемата на бели ризи и по-разчупени блузи от униформените.

# 568
  • София
Не се притеснявайте, че няма да се адаптира. В настоящите осми класове половината деца бяха нови. Много бързо се опознаха и станаха задружен клас. Още повече, че преобладават момчетата, та съвмсем лесно ще си намери приятели. Немският започва от азбуката. Половината деца от двата класа са избрали немски, другата английски. В часовете ги събират двата класа според езика и така де факто двете паралелки прекарват много време заедно и се опознават. Пък и самото училище спомага за сплотяването - водят ги често на театър, 1-2 пъти на кино, сега ги водиха на екскурзия до Виена. Имат и доста проекти, по които работят заедно - правиха проект за облагородяване на градинката в група от 5 деца, правиха съвместни уебсайтове в часовете по ИТ. Пък и мога да кажа, че старите ученици са доста дружелюбни и още от началото се доциализираха с новите, за да се чувстват добре.

# 569
  • Sofia
Здравейте,

Бих искала да попитам дали се налага посещаването на частни уроци в 7-ми клас за подготовка за матурите или подготовката в ПЧМГ е достатъчна ?

Общи условия

Активация на акаунт