ПЧМГ - 2 тема

• 89 349
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Петя Тодорова ще продължи с гимназистите. Светлана Илионова?

Илионова по Мат и Константинова по Бел в момента са на 5клас. Също и Божилова.

# 541
Тодорова не я даваме на 5 клас -)

# 542
Тодорова винаги си е извеждала випуските в СМГ (5-12 клас), така, че няма как да поеме петокласниците, освен, ако не се случи нещо извънредно. (например да приемат само една осмокласна паралелка).
Шаркова води и 11-ти клас.
Въпрос на разпределние и организация.
Предвид и това, че приемат 4 паралелки петокласници, ще им трябват още математици.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 08:20 от Фран

# 543
  • София
Не са ли дали тази информация на отворените врати?
12-класниците ги извеждат Шаркова и Парапанова, така че би трябвало те да вземат някой от 5-тите класове.
Някой има ли инфо от отворените врати за бъдещите 8 класници? Особено ме интересува дали не предвиждат отново да върнат френския като втори език.

# 544
  • София
Съмнявам се, че ще върнат френския. То и немския като втори език не е предпочитан. Настоящите осмокласници не успяха да съберат 6 човека за втори език немски от догодина, така че догодина английската група ще учат испански, а немската - английски или испански.

# 545
A някой с отзиви от "Природо научната" паралелка от 8 клас?

# 546
Съмнявам се, че ще върнат френския. То и немския като втори език не е предпочитан. Настоящите осмокласници не успяха да съберат 6 човека за втори език немски от догодина, така че догодина английската група ще учат испански, а немската - английски или испански.

Ох, човек никога не знае откъде ще дойдат изненадите (това като добавка към условностите на трети/четвърти профил във втори гимназиален етап).

# 547
  • София
A някой с отзиви от "Природо научната" паралелка от 8 клас?
Ами тя до момента с нищо не се отличава от другата паралелка. Все още учат едни и същи неща двете паралелки - нямат различни часове в 8 клас. Може би от 9 клас, че се видят разликите. Двата осми класа учат заедно немски/английски. Природо-научната паралелка е малка - само 9 деца са в нея. Паралелката с физика и информатика са 26 деца.

# 548
  • София
Може би е хубаво от училището да разпитат последните два набора, които се сблъскаха с реалността след брекзит. С английски опциите за бакалавър за хубави университети и специалности са доста ограничени, май основно е Нидерландия, която има огромен проблем с квартирите. Остават възможности с немски за Германия и Швейцария, и френски за Франция и Белгия. Италианският също би бил добра опция, заради Бокони и архитектурата и политехниката в Милано.

# 549
А и едни от най добрите европейски  университети са във  Франция. И на мен ми се иска да има втори език френски.

# 550
  • София
Здравейте, може ли да ми разясните колко деца ще бъдат приети за обучение в 8 клас. На сайта е обявен прием в 3 профила за 8 клас - математически (профилиращи предмети М и Ф); математически (профилиращи предмети М и И) и природни науки. Във финасовите условия за 2022/2023 е записано "2 паралелки в 8 клас – Профил „Математика” и Профил „Природни науки” с разширено изучаване на чужд език". Ще има само една математическа паралелка, в която децата са разделени по различни профилиращи предмети или ще има две математически паралелки?

# 551
  • София
В настоящия 8 клас паралелките са две - едната е математика и информатика/физика, а другата - природни науки. Идеята е, че децата в първата паралелка от догодина ще си ходят на ИЧ информатика или физика - това, което са избрали - в един и същи час. Двата профила се различават само по тези часове, паралелката с природни науки имат по-малко математика от догодина за това тяхната паралелка е отделно, въпреки че там децата са най-малко като бройка. Дано го обясних ясно.

# 552
  • София
Лонита, много благодаря!

# 553
Здравейте, може ли да ми разясните колко деца ще бъдат приети за обучение в 8 клас. На сайта е обявен прием в 3 профила за 8 клас - математически (профилиращи предмети М и Ф); математически (профилиращи предмети М и И) и природни науки. Във финасовите условия за 2022/2023 е записано "2 паралелки в 8 клас – Профил „Математика” и Профил „Природни науки” с разширено изучаване на чужд език". Ще има само една математическа паралелка, в която децата са разделени по различни профилиращи предмети или ще има две математически паралелки?

Здравейте,
до колко съм запозната, е обявен прием за 3 паралелки. Ако има желаещи за тях, те ще се сформират, ако не, паралелките ще са само две. Условието за сформиране на паралелка е да има минимум 8 ученика.

# 554
Бих искала да попитам, децата, които не идват от математически паралелки, успяват ли да покрият 75 т. с подготовка за НВО или е необходима допълнителна подготовка? За след 7 -ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт