ПЧМГ - 2 тема

• 89 306
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте! Знаете ли кога ще е официалното дипломиране (връчването на дипломите на 12 клас)?

# 361
  • София
Здравейте! Знаете ли кога ще е официалното дипломиране (връчването на дипломите на 12 клас)?

Беше на 18 юни.

# 362
Здравейте, най-вероятно ще запишем детето в тази гимназия, обаче много ни притеснява един въпрос-какво и кога обядват учениците? Говоря за 8клас нагоре?

# 363
  • в страната на чудесата
Е те учат до 1.30-2
Какво да обядват.

# 364
Е те учат до 1.30-2
Какво да обядват.

Последният час свършва в 2.25, после са избираемите, ако правилно се ориентирам

# 365
Моят син обядваше когато се прибере вкъщи. Много рядко му слагах домашна храна, защото обикновено така си я връщаше.
В началото си купуваше сандвич или хотдог от лафката вътре, но после спря. Сутрин рано не закусва, така, че често си стоеше гладен до прибирането му у дома.
Знам, че има стол/кетъринг с предварително записване, но нокога не сме ползвали и не знам как е храната там и от кои ученици се ползва.

# 366
А как седят нещата с храната на малките- 5клас.. Интересува ме въобще цялата им заетост. Имат и занималня предполагам? Благодаря

# 367
А как седят нещата с храната на малките- 5клас.. Интересува ме въобще цялата им заетост. Имат и занималня предполагам? Благодаря
5 клас в ПЧМГ нямат занималня.
В новото училище Питагор не знам как ще е организиран учебният ден на петокласници.

# 368
  • София
Моята дъщеря сега завърши 7 клас. Носеше си сандвичи от вкъщи - тя не закусва. Понякога ходеха след часовете и до Лидъл да си купят нещо за хапване. Имат и лавка в училище, но рядко си купуваше оттам. Не ядеше от кетъринга след 5 клас, щото нямало време. Прибираше се към 15 часа вкъщи.

# 369
  • в страната на чудесата
Е те учат до 1.30-2
Какво да обядват.

Последният час свършва в 2.25, после са избираемите, ако правилно се ориентирам
Вероятно обядват както всички гимназисти в София. Има кетъринг, да, ако някой иска.

# 370
Хмм.. Тоест разчитаме 11 годишно да се прибере, да си напише домашното без помощта на никой.. Ами ако не е разбрало нещо..
Не ме разбирайте погрешно и миналата година се прибираше сам и си пишеше.. Но в ПЧМГ първо вече ще наистина трудни задачи, които може и да не ги разбере, бови предмети и тн.. Няма смисъл да обяснявам за трудния 5 клас. Затова съм малко изненадана че просто приключват с часовете и довиждане.

# 371
  • София
В 5 клас са достатъчно големи да си пишат домашните сами вкъщи. Не е нужно някой да им стои на главата. А, ако не е разбрало нещо може да попита - има консултации. В 5 клас децата ходят и на школи - моята ходеше на 3 - математика, лингвистика и народни танци. И пак смогваше с домашните.

# 372
Хмм.. Тоест разчитаме 11 годишно да се прибере, да си напише домашното без помощта на никой.. Ами ако не е разбрало нещо..
Почти на това разчитаме.
Такава е организацията в ПЧМГ. Ако не ви устройва, търсите ЧУ със занималня.

Лейка, не е съвсем така, не можем да обобщаваме за всички гимназисти в София. Имам личен опит с две други гимназии и там храната, особено в едното е в пъти по-уредена. Но да кажем, че тук няма условия.

# 373
Не ме разбирайте погрешно и миналата година се прибираше сам и си пишеше.. Но в ПЧМГ първо вече ще наистина трудни задачи, които може и да не ги разбере, бови предмети и тн.. Няма смисъл да обяснявам за трудния 5 клас. Затова съм малко изненадана че просто приключват с часовете и довиждане.
Най-вероятно не е имало среща за ПЧМГ тази година. Но основната идея е точно такав, децата да се научат да се справят сами с домашното и организацията.
Ако не е разбрало нещо пита в час или на консултация.
Относно храната имат възмижност за кетъринг или закусвални на Руски или пазаруване от Лидл.

# 374
Благодаря много. Да, все още не  е имало така ва среща. Права сте, че след като другите се справят, явно и моето ще трябва Simple Smile.. Те момчетата са малко по- изоставащи:), но ще се научат..
За храната не се притеснявам.. все ще намират от къде да си взимат
Най-вероятно не е имало среща за ПЧМГ тази година. Но основната идея е точно такав, децата да се научат да се справят сами с домашното и организацията.
Ако не е разбрало нещо пита в час или на консултация.
Относно храната имат възмижност за кетъринг или закусвални на Руски или пазаруване от Лидл.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 11:55 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт