ПЧМГ - 2 тема

• 88 676
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Има деца, приети в СМГ и НПМГ, които няма да се запишат в ПЧМГ и съответно изкарват високи резултати. Миналата събота като бяхме на приемния в 107 ОУ пак имаше такива деца, просто си ходят, но естествено ще се запишат в СМГ или НПМГ Също очаквам някои от високите резултати да се откажат ако не получат стипендия.

# 676
  • София
Миналата година за 8клас приеха дете с 58т на техния изпит. В 8клас натискат доста учениците, от немския не съм доволна, тъй като сменихме училището след първия срок и имаше страшно големи пропуски.

# 677
Утре ще опитам пак да звъня в училището, но на 2-та телефона никога не ми вдигат Sad и още чакам отговор на имейл изпратен преди 6 дни, затова ако някой знае и може да отговори ще съм благодарна!
Детето не иска да учи немски, но няма как да се яви нито на втория пробен изпит, нито на теста по английски. Имам ли някакъв вариант въобще да го запиша с английски език АКО го приемат?

Фран, не намерих там 4-ите изпита, само 3 страници от един от 2021 г.

# 678
  • София
На отворените врати за 8 клас казаха, че детето може да се освободи от теста по АЕ, ако представи сертификат за ниво PET или по-високо.
Потвърдиха също, че теста по АЕ е само за определяне на ниво и не влияе на приема.

# 679
  • В офиса
И аз да питам за 7ми клас - Резултат от приемните изпити по математика на ПЧМГ минимум 75 точки;
До колко пада бала при прием, дали знаете?
Aз този въпрос не го разбирам. Няма бал, ако изкараш 75т. на техния изпит + там точките на НВО колкото бяха, мисля 60 по БЕЛ и не помня колко по мат., то можеш да се запишеш. Спомням си, обаче, че в годината, в която моят син кандидатства, в единия профил след като се запълниха местата, отказваха записване на деца с достатъчни резултати. т.е. first come, first serve.
За нивото по другите предмети, по-добро е от СМГ, в см. в СМГ има повече учители-"дупки" и по-малко контрол тези да бъдат премахнати. Лично на мен даже активностите в училище ми идват в повече. То реферати, дебати, филми, проекти, театри..., ако исках толкова активности, щях да запиша детето в АК. Тъй де, това са си мои размишления.

# 680
Как е обучението след 8 клас, има ли някакво спадане в нивото? Нивото на математиката предполагам е добре, а другите предмети по-добре ли са от смг и нпмг? Например език и природни науки? Заслужава ли си парите или ако ни приемат да предпочетем Смг/нпмг?

Не мога да направя сравнение със СМГ и НПМГ от лично наблюдение, но нивото на обучение по БЕЛ, английски език и природни науки е много добро. Уточнявам, че детето ми е в природен профил.

# 681
Следя с интерес мненията за след 7 клас. Имам близка, на която едното й завърши СМГ, другото е в ПЧМГ. Тя е много по- доволна от частното, но уточнявам, че децата не са състезатели по математика. Моето е още в 6 клас, но за друго училище не иска и да чуе. Аз съм бивш възпитаник на СМГ още от прогимназията и разликата  е огромна. Децата тук имат знания по всички предмети и наистина е малко в повече с проектите и инициативите. /Или по- скоро ма мен така ми се струва. Моето все още не се е оплакало/. На познатата детето е с английски паралелка и не ходи на допълнителни уроци. Нивото му е много високо.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 22:36 от FBID10156259284633594

# 682
  • в страната на чудесата
Има достатъчно класни стаи. Паралелките остават три по познатия модел с три паралелки гимназия - това е приоритет очевидно.
Аз мога да направя сравнение нпмг Пчмг с двете ми деца и определено Пчмг е по-добре в пъти. В Пчмг се учи здраво по всичко, не само мат/профил.
Немският не е долюбван в нашето семейство, ще учи испански в 9 клас.

# 683
На отворените врати за 8 клас казаха, че детето може да се освободи от теста по АЕ, ако представи сертификат за ниво PET или по-високо.
Потвърдиха също, че теста по АЕ е само за определяне на ниво и не влияе на приема.
Благодаря, това го видях на сайта, но детето няма сертификат. 7 години учи немски... Точно, защото е само за определяне на нивото, се чудех има ли шанс все пак ако има късмет да влезе да пиша английски или да го смени този немски в началото на учебната година. Интересуваше ме от опит някоя майка с ученик да напише.

# 684
Има достатъчно класни стаи.
И аз съм с подобна информация, че причините са други, не е липсата на класни стаи.
Но ме опровергаха преди известно време по бързата процедура.
https://bg-mam.ma/p/1476213/46153370

Иначе училището си е супер, но не за всяко дете. Математиката (на нас ни ) дойде в повече (5-7 клас).
Неправилна родителска преценка. Добре, че се осъзнахме навреме.
Но за всеки влак си има пътници. Важно е всеки да си намери своя (влак) и да се движи по разписание с него. Smiley

drago_2008, поддържах фейсбук групата (и все още продължавам да го правя предимно по инерция), но последните години явно не ми се е занимавало да издирвам тестове от приемните изпити.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 22:42 от Фран

# 685
Мисля, че езика няма да е от значение във вашия случай. Паралелка например с разширено изучаване на физика, когато имат часове по език, едните отиват в час по англ, а другите по немски, който каквото е избрал да учи./ но това е лично мое мнение, заради пибликуваното в страницата на гимназията като паралелка физика с английски/немски)а не две отделни

# 686
  • в страната на чудесата
Точно така е. Езиковите часове са по едно и също време и събират децата от трите профила - едните отиват на АЕ, другите НЕ.
Фран, абс сигурно е, че класните стаи не са проблем. Има.

# 687
Извинявайте, май не стана ясно както съм го написала. Чудя се, понеже не може да се яви на теста по език и няма сертификат, предполагам не мога да го запиша с английски език ако се справи с изпита по математика. Ще съм принудена като за начало да го пиша немски, но може ли да се смени още в началото на годината и да посещава часовете по английски? Иначе в темата съм чела преди, че просто се делят за часовете по език.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 23:33 от drago_2008

# 688
  • в страната на чудесата
За кой клас става дума?
Делят се в гимназията. 5-7 вс учеха АЕ, разделени в класове според нивото определено с тест

# 689
За кой клас става дума?
Делят се в гимназията. 5-7 вс учеха АЕ, разделени в класове според нивото определено с тест
Сега завършва 7 клас. Ще държи изпит за прием в 8-ми.

Общи условия

Активация на акаунт