С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 501
  • 846
  •   1
Отговори
# 180
  • Няма такава държава!
Най-добре да опаковам всички и да ги изпратя на съфорумката с благотворителна цел. Не, не нея, а на свекърва ѝ, за да може пак да се направи на велика, като ги подари на другата внучка. Така хем и двете момичета ще имат обеци, наречени на тях, хем майка им ще има повод да се оплаче от свекървата, хем аз ще се отърва от опасността някой ден да сгреша при подаряването на дрънкулките. И всички ще сме доволни. bowuu

Да не забравиш и прочутия тиган да сложиш /или поне реплика на тигана/ - сигурна съм, че ще влезе в употреба, при това доста повече от обичките!

# 181
Баси, торнадо да беше, краят му щеше да дойде. Много се запрашила тази тема. Няма ли да дойде друга булка с нов казус?

Е, как да пристъпи!? То, тука отвсякъде тигани, тенджери и всякакво свекървенско посуд-оръдие лети. Като в къщи, при злата вещица. Grinning

# 182
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не взех отношение по въпроса с обеците, но донякъде разбирам проблема.

не свекървата,  родната ми майка купи за Великден две шоколадови зайчета - по едно за двете по-големи внучета на брат ми, за третото не купила, защото е на 9 месеца и шоколад не яде - дотук добре.
не купила и за моето дете защото е голям - те на 4 и 5, а той на цели 11.

не съм правила проблеми, казах на детето, че ще му купя каквото си избере когато се върнем у дома и до тук с това.
но не мога да кажа, че умрях от щастие.

# 183
Дали на 11 или на повече все са деца... моят лонгур е на 17, но и той получи великденски заек барабар с племенниците, които са на 8 и 3 (тва обаче няма общо с обеците и тегленето на кантар кой какво дал) Grin

# 184
St.Dobri, въобще не може да се каже, че твоят случай е аналогичен на този с обеците. В крайна сметка когато са подарени прословутите обеци е имало само едно дете, никой не е лишен от нищо. Жената може да не е спестила за следващи внуци.  Подарила е според моментното състояние. Ако вече е имало две деца тогава е съвсем друго. Иначе във вашият случай мисля че е трябвало да подари яйце поне на голямото дете. Не е на 30 все пак. Дете си е.

# 185
Аз пък го разбирам момичето с обеците. Кумовете са си кумове, техният подарък няма нищо общо със свекървения, какво въобще ги набъркахте тях. Бабата, ако не е имала вече финансова възможност за още едни златни обечки, просто е трябвало да сподели. Иначе е малко некрасиво спрямо второто детенце. След години едното ще има стойностен подарък от баба, другото - нищо, но с любов... Ако имам две внучета момиченца, ще се постарая първият ми подарък и за двете да е еднакъв. После вече как дойде.

# 186
  • На брега на реката
Подаръците не са това, което бяха! Не е важен жеста, вниманието и поднасянето с любов, а да са със стойността на злато!?

# 187
Що злато, бе, може и апартаментче да е Simple Smile

# 188
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
St.Dobri, въобще не може да се каже, че твоят случай е аналогичен на този с обеците.
Скрит текст:
В крайна сметка когато са подарени прословутите обеци е имало само едно дете, никой не е лишен от нищо. Жената може да не е спестила за следващи внуци.  Подарила е според моментното състояние. Ако вече е имало две деца тогава е съвсем друго. Иначе във вашият случай мисля че е трябвало да подари яйце поне на голямото дете. Не е на 30 все пак. Дете си е.

права си.
аналогично е само усещането, че детето ти е пренебрегнато. но няма какво да направиш.
така беше и с големите ми деца спрямо децата на брат ми, сега с малкия и внуците на брат ми. не мога да я променя, опитвала съм да обясня - не става.
големите минават, когато решат, не очакват нищо и не са разочаровани от нищо.
и малкият ще е така.

# 189
Бабата със заека не е постъпила тактично, тъй като децата са били "налични" към момента на подаряване. Освен това един шоколадов заек в повече е 5 лв като разход, а едни златни обеци май са около 100 лв. Може бабата тогава да не е имала възможност за такъв скъп подарък, и както не веднъж се написа, все пак има втори чифт златни обеци и аз не виждам причина да не носят всяко дете по един чифт, вместо да отлежават и двата чифта по разни кутии

# 190
Аз пък го разбирам момичето с обеците. Кумовете са си кумове, техният подарък няма нищо общо със свекървения, какво въобще ги набъркахте тях. Бабата, ако не е имала вече финансова възможност за още едни златни обечки, просто е трябвало да сподели. Иначе е малко некрасиво спрямо второто детенце. След години едното ще има стойностен подарък от баба, другото - нищо, но с любов... Ако имам две внучета момиченца, ще се постарая първият ми подарък и за двете да е еднакъв. После вече как дойде.
Как така за другото нищо?
Купила е дрехи и играчки. Като знам цените по детските магазини нищо чудно да е изхарчила повече, отколкото за прословутите обеци.

# 191
Принципно съм съгласна с позицията ти, но не и за тази конкретна ситуация. Пропускаш факта, че авторката сама сподели, че е посрещнала подаряването на обеците на първото дете с "Е, как баба ще пропусне да се покаже". Точния цитат можеш да видиш в поста ѝ. След подобна просташка реакция, аз бих била до тук не само с подаръците, а с всичко което излиза извън рамките на любезно-хладната дипломация.

# 192
Скрит текст:
Аз пък го разбирам момичето с обеците. Кумовете са си кумове, техният подарък няма нищо общо със свекървения, какво въобще ги набъркахте тях. Бабата, ако не е имала вече финансова възможност за още едни златни обечки, просто е трябвало да сподели. Иначе е малко некрасиво спрямо второто детенце. След години едното ще има стойностен подарък от баба, другото - нищо, но с любов...
Ако имам две внучета момиченца, ще се постарая първият ми подарък и за двете да е еднакъв. После вече как дойде.
А ако при подаряването на първата внучка, ти се намусят, че правиш показни жестове и се изхвърляш, пак ли ще постъпиш така?

# 193
  • София

Съгласна съм!
Обаче, аз за разлика от авторката 1. Не бих се възмущавала, когато свекървата е купила обиците за първото бебе, 2. Не бих й натяквала, че не е купила и за второто дете. По-скоро тихомълком ще купя още едни обеци и когато дойде момент за слагане, ще ги сложа пак така тихомълком, без фанфари.
Ако свекървата няма пари за втори чифт обеци, по-добре е да каже, за да знае майката как да обясни на малкото дете защо то няма обеци от баба. Ако пък не иска да даде, си е нейна работа. Тя да му мисли как за едното е дала, за другото - не.
Между другото ние по майчина линия сме четирима внуци. Братовчедка ми, която е първа, е получила обеци от другата си баба, защото е кръстена на нея дословно. Аз съм втора и понеже нося буквичката на баба, един вид символично съм кръстена на нея, баба си свали своите обеци и ги даде на мен. Братовчед ми е трети и получи златен пръстен от баба и дядо чак на бала си (носи буквата на дядо и се води кръстен на него). Сестра ми има обеци купени съвместно с пари от баба и нашите, няколко години след мен, когато е имало възможност да бъдат отделени. Никой, никога не е коментирал или се е сърдил, или пък се е смятал за делен. Въпрос на възпитание!

# 194
Отвратително е като започнат да си делят внуците.Приемаш факта, че въпросното внуче не и е на сърце и точка по въпроса.
Не си измъчваите душичките момичета.Оправия няма.Така ще бъде.

Момичето с обичките, прочети по-горе какво написах.Отучи се да допускаш
такива негативни мисли.Не задълбавай.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 12:10 от джуди

Общи условия

Активация на акаунт