С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 506
  • 846
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм единственото чудно чудо на две семейства и въпреки това ни златни обици, ни пръстенче, ни паричка. Даже не възприемах за традиция да се подарява злато на дете, че и да се степенува колко на първо, колкo на кръстено дословно и колко на кръстено, ама само по буквичка.
Преди броени дни загубих една от тези баби, които нищо златно не са ми дали, обаче любов... Златното си сърце ми беше подарила тази мъдра жена, която правеше най-сладките бухти на света, даваше най-добрите съвети, даже пържените и яйца бяха по-хубави от всички други яйца на очи, които съм яла. Децата не са глупави и първоначално не са алчни. Ако някой не ги научи умишлено да броят подаръците, те също имат добра сетивност за любов, пък макар и без нищо.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 12:08 от Welt

# 196
  • Няма такава държава!
Ама стига вече с тия обеци! То пък стана като "Робинята Изаура" Simple Smile
Явно много надълбоко приемат нещата някои хора, пък и трудно забравят. Гадно е деленето на внуците, така е. Обаче - да ви разкажа моята собствена майка /тъщата, не свекървата - простете, че я намесвам в тая тема/ дели моите собствени деца. Тя други внуци няма, едно дете съм. Аз имам две дъщери и тя съвсем открито предпочита малката пред голямата, но подаръци няма, само приказки. Един път обяснява на друга бабка пред лекарския кабинет, че обича повече малката, отколкото голямата - и това пред мен, без извинение, без "грях ми на душата", без капка съжаление. Е, сега, какво да я направя - да я удуша ли? Просъсках и само да не повтаря това пред децата и толкова.

# 197
Цвете, мама си е мама.Ами ако беше свеки?
Дали щеше да приемеш нещата толкоз спокойно?

# 198
Цитат
... След години едното ще има стойностен подарък от баба, другото - нищо, но с любов...
Как така за другото нищо?
Купила е дрехи и играчки. Като знам цените по детските магазини нищо чудно да е изхарчила повече, отколкото за прословутите обеци.
Гугъл, ударението е "след години" Simple Smile Дрешката отдавна ще е скъсана, играчката - счупена, и двете - изхвърлени и забравени, а кака ще си има златни обици от баба... Върви обясни на 16-18 годишна фръцла защо така! Дори и да не носи злато момичето, дори и да не попита, дори и да не е меркантилно, няма как да не го забележи.
Аз лично злато не нося, не ме вълнува, не знам и колко струва сега, но пък си имам едно-две нещица подарени от едната баба, другата, от мама, пазя си ги и са ми мили. Ако ме бяха пренебрегнали, забравили или подминали, защото "какво пък чак толкова", щеше да ме заболи.

# 199
Не съм Цветето, но тъй като и моята майка дели внуците си драстично, заявявайки гръмогласно, че предпочита дъщеря ми пред сина ми, в прав текст, в присъствието на всички съм заявила, че за мен това е абсолютно недопустимо, поради което давам на сина си подкрепата си да отсвири баба си. Факт, от тогава той не е стъпил при нея. След като си го е надробила, майка ми ще си го изсърба. Дъщеря ми също е наясно, че подобни предпочитания не толерирам.

# 200
Бабата е купила обеците крайно неподходящо,  за да се изфука. После е поправила грешката си.

# 201
Бабата е купила обеците крайно неподходящо,  за да се изфука. После е поправила грешката си.
Съвършено точно резюме на селската драма с обеците.

# 202
Момичета вижте мнението на Птица.Това със селската драма е крайно мнение.Хората сме различни като чувствителност.

# 203
Видях го. Отговорих ѝ конкретно. Виж отговора ми.

# 204
Да слагаме край тогава на въпроса с обеците.Не заради друго, имам
усещането, че момичетата ще ги е страх да публикуват в темата.А ние като хора с опит можем да сме полезни.

# 205
Да слагаме край тогава на въпроса с обеците.Не заради друго, имам
усещането, че момичетата ще ги е страх да публикуват в темата.А ние като хора с опит можем да сме полезни.

На същото мнение съм. Има начини да се изрази мнение без да се прекрачват граници. Иначе наистина никой не би питал за съвет хора, които ще му поставят грозни епитети. Става малко като сеирджийство вместо опит да си полезен.

# 206
Скрит текст:
Аз се обаждам , само за да отговоря на Лиляна , Афродита , Деската и Любито за породата куче , което повръща- френски булдог е и още няма година  .Според мен каишката му е неподходяща , онзи ден си изказах мнението , отсвирена бях , че не разбирам и толкоз.
Но нека да няма коментари по киноложки теми , питанката ми беше само да казвам ли на сина ми и темата ми помогна , като казах , ми олекна.

За обеците съм съгласна със снахата- получава се разделение на децата . Птица хубаво го е казала . Свека като ще се бие в гърдите със злато , да го направи пак. Или поне да каже ,че ще има грижата. Няма смисъл майката да купува сега за двете деца още два чифта обеци. Другият вариант е кумувете да вземат за малкото същия модел като от бабата.

# 207
Кумовете са тотално отсвирени. А бабата, като е сбъркала, защо пък да не се поправи. Тотално го пропускате това с грешката на бабата.

# 208
Ох, като почнете да се превземате с това делене на децата от бабите! Ами да, нормално е да има "делене", децата не са еднакви, за да получават еднакво отношение и внимание, защото всяко е с неговите си особености. Както вие самите имате по-любима баба, така и бабата може да си има по-любим и най-любим внук, не е възможно да харесваш еднакво различни хора, а да не забравяме, че децата са хора. На децата разрешавате ли да си имат по-любима баба или настоявате да не делят бабите?
пп: не виждам никаква причина децата да не получават различни по стойност и вид подаръци, че аз и на собствените си деца подарявам различни неща на различна стойност, какво остава да изисквам от роднините еднакви подаръци, селски простотии.

# 209
  • Няма такава държава!
Цвете, мама си е мама.Ами ако беше свеки?
Дали щеше да приемеш нещата толкоз спокойно?

Там е работата - аз не деля бабите, даже съм в много по-добри отношения със свекървата, отколкото с майка ми и щях по абсолютно същия начин да приема тез думи, ако бяха казани от свекървата. Знам, че няма да ми повярвате, но откак се появиха децата се научих да не се връзвам на такива приказки, имам си правило "Не повече от 5 мин.ядосване на кой каквото казал" - другото е загуба на време и нерви. 

Общи условия

Активация на акаунт