С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 510
  • 846
  •   1
Отговори
# 210
  Именно процесът е двустранен.
  Пак казвам, човек трябва да се научи да не обръща внимание на такива неща.Само губи.
  Затова давам акъл на по-младите снахи учете се да не обръщате внимание.
Оп  Цвете е казала същото нещо.

# 211
.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 16:20 от bebok_86

# 212
Като имаш неприятно дете, никой няма да иска да ти го гледа. Не стига че не ги възпитавате тези деца, ами и претенциите към бабите са до небесата - като е така, гледайте си ги сами, никой не е длъжен да ви ги търпи.

# 213
  • Sofia
Птица, според мен е абсолютно възможно на 16-18 г. да не се забележи, че едната има нещо си от баба си, а другата няма такова. За толкова години толкова подаръци ще получават, толкова обици, пръстенчета и герданчета ще се купят, че няма да се забележат 1-2 чифта в повече. Но сигурно зависи и от възпитанието.

Аз помня като слон, знам кое кога от кого ми е подарено, но какво са подарявали на сестра ми, нямам никаква идея.

# 214
  • Варна
Виж сега, тя все пак не е ДЛЪЖНА  да ги гледа. Изгледала си е децата. Дали ще помага за внуците или не си е личен избор.

# 215
А за драмата с обиците предлагам честно решение - снахата да ми ги изпрати на мен, така и двете деца няма да имат нищо и следователно няма да се сърдят, нито да се почувстват делени.

# 216
Цвете, мама си е мама.Ами ако беше свеки?
Дали щеше да приемеш нещата толкоз спокойно?
При нас е така, свеки дели и децата си, и сега и внуците си. Предпочита да гледа правнуците си, а като се наложи да гледа малкото ми дете все охка и пъшка, че много закъсала била и едва мърдала. Но тя още от бебе не иска да я гледа, защото е по-неспокойна, ревлива и сега като порасна по-жива и все не се спра. А почти всеки ден ходи при правнуците, за да можела майка им да си сготви, изчисти и т.н., а аз се чудя цял ден как да се организирам, че хем детето да е доволно, хем аз да свърша нещо преди 18 часа, когато се прибира ММ с каката. Иначе в редките моменти, когато дойде да я гледа, за да свърша някаква работа из града, после се бие в гърдите как все я били търсили да гледа децата.
Ами при това положение не я търсете. Така и така никоя баба не е длъжна нито да гледа внуци, нито да прави подаръци, нито пък да обяснява има ли финансова възможност да подари (и това беше проедложено в някои мнения) или пък причината е друга. Ако искат да помогнат е добре дошло, ако не — не са длъжни. Отглеждането си е отговорност на родителите. Бабата, която участва повече в отглеждането ще има и по—силна връзка с внучето. Това й е наградата. Другите пък, на които липсва желание или възможност никога няма да имат такава силна връзка. Стига обаче сте очаквали от бабите, че са длъжни за нещо.

# 217
Дами, вие виждали ли сте обеци за дете на годинка? Какви спомени пт баба, какво мислене как щели да се чувстват децата в тийн годините? Те още на 7-8г няма да могат да ги носят, а вероятно и по-рано. Да не говорим, че бабата може да подари обеци ама след 5г да речем. Защо трябва да е сега?
Казвате, че дрехите умаляват ама авторката писа, че малката износва дрехите на кака си, които все пак са били 'нарочени' за първото дете ... Е, защо да не получи други, нови дрешки, 'нарочени' за нея самата, а не за кака й?
Значи нарочени дрехи може да носи ама нарочени обеци - не?
И пак да питам дали бабата трябва са подари на малката същата блуза (да речем), която е подарила на каката за да са еднакви подаръците за тазгодишните рождени дни? Нищо, че на малката ще й е като рокля ...
И защо трябва подаръците да се делят на видове? Синджирчетата от тъщата, обеците от свекървата ...

# 218
.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 16:20 от bebok_86

# 219
  • София
Че никой не е длъжен, не е. Но като казва, че не може, значи не може за всички, а не само за едното внуче. А след няколко години, когато наистина не може, и аз няма да съм длъжна да я гледам, нали?
Не си, разбира се. Тя си има дете/деца.

# 220
  • София
За възрастен човек е много трудно да се грижи за енергично и палаво малко дете. Нормално е бабата да не изгаря от желание да гледа внучката, а правнуците, защото те са по-малки, вероятно все още неходещи и не се изисква физическо усилие. Предполагам, че говорим за човек в напреднала възраст, след като има и правнуци.
Майка ми е активен турист, във форма, но на моменти и тя се уморява от сина ми, който е доста буен. Какво говорим, то самата аз капвам, като излезнем навън и той търчи като снаряд насам-натам.
По отношение на бужутерийната сага: възпитанието повелява да не се натяква на хората да подарят еди какво си. Ако има възможност, подаряват, ако не - не. Надареният приема с благодарност, не коментира и не критикува избора. Излишното драматизиране и фиксиране в подаръка на никого не помага.

# 221
  • Варна
Че никой не е длъжен, не е. Но като казва, че не може, значи не може за всички, а не само за едното внуче. А след няколко години, когато наистина не може, и аз няма да съм длъжна да я гледам, нали?

Без грам заяждане ще кажа, че не си ти човекът, който да определя за другите деца, камо ли за времето на бабата, нито пък ще й държиш сметка за това дали е длъжна да не може за всички.

За гледането изказването беше изключително грозно. Все пак всички ние ще имаме нужда от гледане един ден и може само да се радваш, че за теб този ден още е далече.

# 222
И моята свекърва си дели внуците.Най-много обича първородното си внуче,а всяко следващо все по-малко.Малката ми дъщеря е третото ѝ внуче и изобщо не се интересува от нея.Когато се роди първата ми дъщеря(любимката) свекървата беше обсебена от нея.Даже си донесе дрехи у нас да може постоянно да кисне без никой да я е карал.

# 223
Уиш, пак си ми плюла в клавиатурата Simple Smile.

Каква завист, какво "наричане". Всички сестри, които познавам, си сменят дрехи, бижута, обувки и няма никаква драма.

Авторката наистина издребнява ужасно и то за нещо, което е толкова дребно. Детските обици са по няколко грама и са без пари, а и се носят само, докато децата не се усетят, че не са много ок. Да, могат да се пазят като спомен, ама....

Аз никога не съм знаела какво баба ми е подарявала на другите си внуци и не ме е интересувало.

# 224
  • София
Хай, за гледането не си права. Който е получил най-много е редно да даде най-много. По-добре е всички да се включват и да не тежи само на един, ама бабата да гледа децата на внука, а после друг да опъва не е редно. Не че историята не познава и такива случаи, но някак са грозни и неетични.

Общи условия

Активация на акаунт