С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 514
  • 846
  •   1
Отговори
# 225
Че никой не е длъжен, не е. Но като казва, че не може, значи не може за всички, а не само за едното внуче. А след няколко години, когато наистина не може, и аз няма да съм длъжна да я гледам, нали?
Самата истина- не си длъжна да я гледаш. Иначе, няма как да е еднакво за всички внуци. Може да предпочита да гледа по-кротките и да избягва по-палавите. Това е съвсем нормално.

# 226
  • Варна
Че аз не съм казала, че трябва точно този внук да я гледа. Жената още не е стигнала дотам явно, но изказването беше грозно. Рибата в морето още ама тигана, нали...

# 227
Добре, а какво ви е мнението за купуване на злато от заложна къща (или отнякъде извадено), потъмняло, мръсно и надраскано, което се връзва на 40 дневното бебе?

# 228
  • Blondeville
bebok_86, кажи честно, как очакваш от ПРАБАБА, да гледа активно и игриво проходило дете? Тя сигурно е поне на 70...Жал нямате към възрастните...

По аферата “обици-гейт” - авторката сама каза, че няма делене на децата, даже свекърва сякаш повече на малкото се радвала, може би точно защото е още мъничко. Купила е подаръци и за двечките, много ясно, че като някой нон стоп ѝ намеква как се очаквало и на второто да купи злато (ей, тоя 1 грам злато значиии), че няма да го направи.

# 229
Какво да мисля? Златото е благороден метал. Предполагам, си наясно какво значи това. Следователно знаеш, че то лесно се почиства и придобива хубав вид.

# 230
О, да, наясно съм, почистих го последствие. Но ми прилоша, като видях гнусната висулка на червен конец, завързана за ръката на бебето ми. Хич не обичам мърлявщини и то около бебе. Е, хормоните също се разбушуваха. Едва сдържах добрия тон и издържах края на мероприятието, за да го разкарам.

# 231
А, нормално си се ядосала. На златото нищо му няма, но конецът може да е бил пълен с какви ли не бактерии. Аз на твое място нямаше да се сдържа и моментално щях да го махна.

# 232
Добре, а какво ви е мнението за купуване на злато от заложна къща (или отнякъде извадено), потъмняло, мръсно и надраскано, което се връзва на 40 дневното бебе?
Може да е старо семейно бижу, предавано от поколение на поколение Mr. Green

# 233
Тъй де, трябва да се разсъждава философски по този въпрос.
Нищо, че е малко гнусничко, важното е вниманието все пак.

# 234
Знаех си аз, че трябва да попитам тук! Обгърнахте в магия и мистика тази висулка, може на свекървата бабата да й го е вързала за питката на 40-тия ден!
Благодаря Wink

# 235
Аз не мога да разбера това вторачване в подаръците на хората и оценката им по десетобална система, че и натякване.

Бях ли споделяла тази история?

Когато още не се познавахме със свекърите, попаднах в нашата домашна библиотека на една много красива и запазена историческа енциклопедия. С твърди корици, хубаво направена, стара, но не вехтория. Понеже свекъра е лудо запален по история реших, че би било хубав подарък без повод да го зарадвам. МП се съгласи да му я предаде.
И като настана един скандал. Мнооого се обидиха как така съм подарявала нещо дето не било специално избрано и купено за тях. Подчертавам, че не става дума за личен празник, а ей така - без повод. Накараха го с много беснеене специално да бие път до тях от другия край на София (тогава още живеехме в Младост, а родителите му в Люлин), за да я вземел обратно да ми я върнел.
Ами адски е обидно.

# 236
Гугъл, супер тъпо, но показва, че мъжът ти не ги познава. Дано по-малко ви тормозят.

# 237
  • Blondeville
Много грозна постъпка, точно пък такива подаръци са най-яки, които са подарявани с мисъл и идея. Сто пъти по-добре, нещо, което ми е на сърце, отколкото ново и лъскаво на всяка цена.

ММ ми е подарявал сума неща, но съм запомнила тези подаръци, които са правени с идея, запомнящо се - примерно да ми направи карта-лабиринт със загадки по пътя към подаръка и тн.

# 238
Гугъл, супер тъпо, но показва, че мъжът ти не ги познава. Дано по-малко ви тормозят.
Да, в случая и той не го очакваше изобщо.
Те са на двата полюса. Иначе, ако ги питаш, много ме харесват.
Всъщност имат и добри проявления, макар че човек никога не знае кога ще обърнат палачинката на 180 градуса.
Например, баща му много се вълнуваше, докато боледувах, той е бивш лекар, даде много акъли, дойде 1-2 пъти за допълнително мнение на практикуващите лекари, при които ходих. Въобще, прояви грижа. Ама пък на един телефонен разговор дочух случайно как така ни се падало да съм болна като не сме се спирали да спортуваме, то човек не се разболявал ей така, да видим сега как е. МП му затръшна телефона, но чух. Имат късмет, че са попаднали на мен - аз не съм никак злопаметна и не съм сръдлива. Ако бях малко по-ербап, отношенията им със сина им щяха да се затруднят значително.

# 239
Стига де Гугъл, това е реплика на притеснен родител. И аз бих си помислила така и бих тръгнала да търся обяснение. Мисля, че и вие сте се изнервили и явно се е натрупало и сега всичко ви дразни.

Решете някак проблема с искането на пари, а останалото са бели кахъри. Дреме ти, какво е казал. Аз ако бях на мъжа ти, вместо да тряскам телефона, щях да кажа, че явно съм те изтощил от секс. Повече въпроси и коментари, нямаше да има.

Общи условия

Активация на акаунт