С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 368
  • 846
  •   1
Отговори
# 525
Колко са директни и мъжа ти и свекървата 😊 Иначе какво има да чукаш на заключена врата, малко такт трябва...

# 526
  • Plovdiv
Здравейте, момичета! Да си кажа и аз болката, дано ми олекне Simple Smile Много ме дразнят свекърите, че делят внуците си. Най-вече свекър ми, направо полудявам всеки път като сме им на гости. Аз имам две деца-момичета, зълвата- едно момченце. Е, той е на дядо любимеца! Все за него говори, само с него си играе, радва се и на моята малка дъщеря, но голямата му е като трън в очите. Винаги не е доволен от нея, вижда я веднъж в месеца и вместо да й се порадва той все ще си намери за какво да й се намуси. Боли ме за нея, не ми се иска да се чувства отхвърлена. Тя е на 3, но вече май усеща нещата. Отношенията са им различни, с него се държи резервирано, не търси близост, отказва да го гушка за чао/здрасти и тн. Иначе, са готини хора и зълвата също Simple Smile. С мъжа ми не говоря на тази тема, той много се дразни на баща си и аз все гледам да го успокоя. Не искам да се карат, пък и той се чувства наистина зле от изцепките на баща си, не ми се налива масло в огъня. Опитвам се да гледам по- отгоре на нещата, разбирам, момченце на дядо слабостта, но съм и майка и се ме боли за моето. Така, споделих, чакам да ми олекне Simple Smile Хубав ден на всички!

# 527
Не знам какво да ти кажа. Била съм обект на такова делене и то точно по полов признак и е ужасно. Когато станат по-големи децата още повече усещат и разбират. Но не съм страдала особено по-скоро се дразнех и ядосвах, отколкото да ми е мъчно. И наистина се чувствах отдалечена от тях, бях по-близка с другите си баба и дядо. Та не го мисли толкова, възможно е и детето ти да се чувства точно така и в крайна сметка загубата е за дядото.
Хубавото е, че се виждат рядко и не се случват често тези прояви на дядото. Представи си, че живеете заедно или наблизо, щеше да е много по-неприятно.

# 528
Veri, това за мен е глупав човек.
Без чувство за такт.Кофти, че с мъжа ти страдате от това.

# 529
Много е гадно, но него няма да го промениш. Най-добре, избягвай да причиняваш компанията на този човек както на себе си, така и на децата си.

# 530
По принцип много се разбирам с моята свекърва, но едно нещо ме изкарва от кожата ми напоследък. Първо ММ ѝ е казал, че имам висока захар, след това ми се обади, за да потвърдя, и от тогава не спира да готви палачинки, кексове, кремчета и подобни вкусотии, цитирам "специално за мен", които трябва да ограничавам. Всеки път учтиво отказвам, но не се спира тая жена! Днес за пореден път и отказах поредният десерт, направен "специално за мен", при което тя ми отговори "Ейй, много сериозна тая диета твойта. Моя син и на тия килограми си те харесва" Grinning

# 531
tinkerbell,  свекърва ти може въобще да не е запозната, каква е диетата при висока кръвна захар.Защо не й обясниш на каква диета си?

# 532
Джуди, още при първоначалният ми разговор с нея, когато се разбра, че ми е повишена кръвната захар съм ѝ обяснила обстойно с какво ще се храня и какво ще ограничавам. Отделно свекъра е диабетик, тя се грижи за храненето му, така че не е като да няма представа за какво иде реч.

# 533
Е, да, дразни много, направо ме ядоса! Следващият път й кажи, че с това темпо на сладкиши в комбинация с високата ти кръвна захар ще те гътне бързо, за да се подсили ефекта си поръчай шоколадова глазура.

# 534
Нека да готви сладкиши, ММ си позволява, тя също, така че няма да ги хвърли на боклука. Но мен ме подразни факта, че видиш ли, са направени за мен специално и коментара за сериозната ми диета. Close Пак спокойно и обясних, че искам да се погрижа за здравето си, при което тя само се засмя, милата! Grinning

# 535
  • Варна
Според мен, тя смята, че се лигавиш. Щом съпругът ѝ е диабетик, вероятно знае какви са допустимите нива на кръвната захар. И ако твоята е просто към горна граница, смята, че драматизираш излишно, търсиш внимание и съчуствие, знам ли...Провокира те със сладкишите...

# 536
Хм, хм, аз търся разумен отговор на този въпрос и така и не намирам. Моята захар е ОК, но съм с инсулинова резистентност, която след година на НВВМ хранене съм вкарала в норма. Но знаейки за проблема ми, собствената ми майка започна да ме посреща, когато отида при нея с прясно опечен хляб и пиле с ориз. Това, от мига в който аз спрях да ям хляб, ориз и всякакви въглехидрати. СлучаЕноС? Не мислА. Не че имам претенции да ми готви каквото и да било, защото предпочитам аз да си сготвя, но тенденцията се забелязва. Гък не каза, когато преди години за 6 месеца качих 20 кила, но не спря да мели, че правя глупости, когато свалих тези кила. Освен деменцията да я е треснала, друго обяснение нямам.

# 537
А може би свекървата като казва, че сладкишите са специално за снахата, има предвид, че ги е приготвила с подсладител, а не със захар newsm78

# 538
Повечето подсладители не търпят термична обработка. А и не само захарта е проблем. Тестото също трябва да се изключи.

# 539
Да, аз също съм на НВВМ хранене, та съм изключила въглехидратите. Просто прави впечатление тенденцията да ми прави забранените за мен неща откакто съм на този режим Grinning Преди това нямаше такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт