С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 480
  • 846
  •   1
Отговори
# 90
Тоест от кумовете няма смисъл, но от свекървата трябва задължително?

А свекървата никакви подаръци ли не прави на второто дете? За аналогичния повод като на първото, нищо ли не му взе? Не показва внимание към него ли, не се интересува от него ли?

Казах на кумовете, че няма смисъл от такъв подарък докато ушите не са пробити!

От свекървата е "задължително" в случаите когато казва, че трябва да им пробием ушите, защото имат обеци. А реално имаме два чифта обеци, но и двата са подарени на голямата ми дъщеря.

# 91
Как точно бабата дели децата?
Подарила на едното обеци , а на другото какво даде на питката?
Не казваш извън казуса с обеците дали виждаш разлика в отношението.

На второто- играчка и дрешка.

Интересното е, че извън този казус, имам усещането, че предпочита малката повече, може и само така да ми се струва, поне за това не я обвинявам, като не съм сигурна.

А иначе голямата носи буквата на баща ми, малката- на свекъра, така че погледнато от тази страна, не едо това на кого са кръстени
Играчката и дрешката не бяха скъпи ли?
Честно, не мога да разбера къде е проблема.
Подарила на голямата подарък, на който ти си реагирала негативно. Трябва да е пълен идиот да подари същото и на малката. Решила е да подари нещо, което ще влезе в употреба веднага. Или е преценила, че при наличието на 2 чифта обеци няма нужда от трети.
Правиш от мухата слон.

# 92
Как точно бабата дели децата?
Подарила на едното обеци , а на другото какво даде на питката?
Не казваш извън казуса с обеците дали виждаш разлика в отношението.

На второто- играчка и дрешка.

Интересното е, че извън този казус, имам усещането, че предпочита малката повече, може и само така да ми се струва, поне за това не я обвинявам, като не съм сигурна.

А иначе голямата носи буквата на баща ми, малката- на свекъра, така че погледнато от тази страна, не едо това на кого са кръстени
Играчката и дрешката не бяха скъпи ли?
Честно, не мога да разбера къде е проблема.
Подарила на голямата подарък, на който ти си реагирала негативно. Трябва да е пълен идиот да подари същото и на малката. Решила е да подари нещо, което ще влезе в употреба веднага. Или е преценила, че при наличието на 2 чифта обеци няма нужда от трети.
Правиш от мухата слон.

Може и така да е.
Не става въпрос кое е скъпо, кое евтино, просто не са равностойни. Лично за мен подарък златни обеци е много по-стойностен и остава като спомен. Дрехите омаляват, играчките се чупят, но обеците остават спомен. Аз например още си пазя обеците и от двете ми баби- едните са прибрани, другите ги нося и в момента.

# 93
Все още съм на мнение, че сама си правиш проблемите. Ако ти е толкова важно и малката да има обеци от БАБА, ОБЯСНИ на жената какво мислиш по въпроса и я помоли да направи такъв подарък и на малката за РД например.

# 94
Какво означава, че минава метър с чужд подарък? Честно не те разбирам.
Ако на едното ти дете е купила колело, то задължително ли е и за второто да купи колело. Подаръците не са ли според децата и нуждите. С първия подарък е усетила, че е сгрешила. С втория е преценила да не повтаря грешката си, но явно пак не сте доволни. Т.е. каквото и да направи, за да си поправи грешката от първия път, все ще сте недоволни.

# 95
Проблемът с деленето на децата идва чак след раждането на второто дете, а още за първото вече има проблем с обиците.

# 96
  • Варна

Може и така да е.
Не става въпрос кое е скъпо, кое евтино, просто не са равностойни. Лично за мен подарък златни обеци е много по-стойностен и остава като спомен. Дрехите омаляват, играчките се чупят, но обеците остават спомен. Аз например още си пазя обеците и от двете ми баби- едните са прибрани, другите ги нося и в момента.

А обеците се губят. Удивително често.

Странно разсъждаваш. Децата не са близнаци, на различна възраст са. Нормално е да получат различни подаръци. Много комерсиално разсъждаваш за това злато.

# 97

Може и така да е.

А обеците се губят. Удивително често.

Странно разсъждаваш. Децата не са близнаци, на различна възраст са. Нормално е да получат различни подаръци. Много комерсиално разсъждаваш за това злато.

Губят се, но първо трябва да ги има.

Пак ми приписвате думи, които не съм казала. Не съм казвала, че искам същия подарък, за същия повод. Просто тя отчита, че имаме два чифта обеци, за двете деца, а истината е, че само едното има обеци. Това не е болка за умиране, както се опитвате да го изкарате! Затова и съм ги прибрала и не ги показвам и не ги споменавам, споменава ги тя! Моята задача е да купя обички и на двете, за да няма сърдити и разочаровани деца! Пък нека да съм комерсиална!

# 98
Е как няма да има разочаровани деца?
Едното ще има ТРИ чифта, а другото само един.
Дребнава си. С това си поведение сама ще настроиш децата едно срещу друго.

# 99
  • Mediterraneo
Свекърва ми подари обеци и на двете. По различно време и по различни поводи. Сигурна съм, че и на племенницата е направила.
Злато. Учудвам се на ламтежа на хората за злато... Т.е. не се учудвам, ами не го разбирам. Имам някакви пръстени, гривни, обеци, стоят прибрани. За продаване не става, защото го купуват евтино. За какво му е на човек да трупа злато в накити, не знам.
Това няма общо с казуса, просто размишлявам. А по казуса- спокойно малката може да носи втория чифт на кака си, къде е драмата?

# 100
Ако вместо обеци, бяха подарили две колелета на голямата. За малката щеше ли да държиш на трето? Само питам.........
Научи си децата, че са най-ценното за Вас, родителите им. Научи ги да не очакват от никого каквото и да било и че ако искат нещо е най-добре сами да го постигнат. Всичко, което им се подари на добра воля е добре дошло, но да не очакват и да не се надяват на това. Не ги учи, че някой е длъжен да ги обича по равно, защото това в живота няма да е така. Те са отделни личности и никога няма да има еднакво за двете, защото те са различни деца и имат различни нужди, желания и интереси. Едното ти дете може да иска да носи обеци на ушите, другото на езика. Няма как да знаеш. В този ред на мисли - пробий им ушите след като поискат да носят обеци, че да не стане така, че след време да те обвинят, че си сторила нещо, което не им харесва.

# 101
Свекърва ми подари обеци и на двете. По различно време и по различни поводи. Сигурна съм, че и на племенницата е направила.
Злато. Учудвам се на ламтежа на хората за злато... Т.е. не се учудвам, ами не го разбирам. Имам някакви пръстени, гривни, обеци, стоят прибрани. За продаване не става, защото го купуват евтино. За какво му е на човек да трупа злато в накити, не знам.
Това няма общо с казуса, просто размишлявам. А по казуса- спокойно малката може да носи втория чифт на кака си, къде е драмата?
Не може , Тарти.
Не били нейни, а на каката.🤔

# 102
Ако вместо обеци, бяха подарили две колелета на голямата. За малката щеше ли да държиш на трето? Само питам.........
Научи си децата, че са най-ценното за Вас, родителите им. Научи ги да не очакват от никого каквото и да било и че ако искат нещо е най-добре сами да го постигнат. Всичко, което им се подари на добра воля е добре дошло, но да не очакват и да не се надяват на това. Не ги учи, че някой е длъжен да ги обича по равно, защото това в живота няма да е така. Те са отделни личности и никога няма да има еднакво за двете, защото те са различни деца и имат различни нужди, желания и интереси. Едното ти дете може да иска да носи обеци на ушите, другото на езика. Няма как да знаеш. В този ред на мисли - пробий им ушите след като поискат да носят обеци, че да не стане така, че след време да те обвинят, че си сторила нещо, което не им харесва.

Пак казвам, за мен, обеците са спомен, в случая от бабата! И наистина, докато бяха малки не им пробих ушите, пробихме ги наскоро, когато сами поискаха! А знаеш ли какво каза малката, когато първо пробиха на каката: много ме беше страх, но и аз поисках, защото иначе много щях да й завиждам, ако само тя имаше обеци!

А преди, когато дойде време за колело, взехме различни- но и на двете едновременно! Не е ставало и дума да има само едната!

А това с обичта и кой колко ще ги обича, направо ме потриса! Той животът ще ги шамари достатъчно и е ясно, че няма да получават еднакво, но не мога да допусна, че ще се започне още от семейството, от баба им! Не и в моето семейство, на моите деца, от собствената им баба!

# 103
  • Варна
Наречени. Това най-много ме разсмя.

# 104
Наречени. Това най-много ме разсмя.

Ами да. С картичка и пожелание! От кумовете.

Общи условия

Активация на акаунт