С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 931
  • 846
  •   1
Отговори
# 255
Сега чакаме Уиш като най-близо до състоянието "свеки".
Ми, аз чакам Гугълчето да зареже Гугълов и да се прежали да вземе Говендър Мой. Така ще има с кого да си хапвам чревца с масло и агнешки главички. Ако трябва, ще подбера Говендъра да търчи по баирите с нея, в името на каузата.  Laughing

# 256
Моята нищо не казва като готвя... много рядко даже коментира приготвеното от мен. Не може всичко на всички да се хареса, задължително, не се сърдя.
Веднъж, обаче, ми стана неприятно,  като бях бременна последен месец, беше дошла вкъщи за няколко дни. Тогава не ми даваха да ставам, за да не предизвикам контракции и тя си го знаеше много добре, както и, че не оставям къщата без сготвено... вика на мъжа ми(пред мен): "ааа, дай да сготвим някоя супичка, от три дена съм тука, не съм видяла нищо течничко". Съобразява се като цяло, но от време на време се изцепва с нещо такова и ме засяга, без да иска сигурно...

# 257
Сега чакаме Уиш като най-близо до състоянието "свеки".
Ми, аз чакам Гугълчето да зареже Гугълов и да се прежали да вземе Говендър Мой. Така ще има с кого да си хапвам чревца с масло и агнешки главички. Ако трябва, ще подбера Говендъра да търчи по баирите с нея, в името на каузата.  Laughing
Стига Говендър да не претрепе чинчилата при някоя експлозия, че ще трябва да даваш тигана. Wink

# 258
А, Гугълчето самичко ще си го удуши с голи ръце. Няма да се меся аз на младите.  Mr. Green

# 259
  • София
Охо, заформя се кръг "Агнешки главички 2"

Освен това как Гугълчето ще зареже такива безценни свекъри  Joy  Joy
Уиш, ти си говориш, ама своето си е свое.

# 260
Моята нищо не казва като готвя... много рядко даже коментира приготвеното от мен. Не може всичко на всички да се хареса, задължително, не се сърдя.
Веднъж, обаче, ми стана неприятно,  като бях бременна последен месец, беше дошла вкъщи за няколко дни. Тогава не ми даваха да ставам, за да не предизвикам контракции и тя си го знаеше много добре, както и, че не оставям къщата без сготвено... вика на мъжа ми(пред мен): "ааа, дай да сготвим някоя супичка, от три дена съм тука, не съм видяла нищо течничко". Съобразява се като цяло, но от време на време се изцепва с нещо такова и ме засяга, без да иска сигурно...

Какъв е проблема?

# 261
Cuckoo, така сие, ама аз поне пари няма да им искам. Най-много да открадна чинчилата, за да си я мачкам на воля.

Трещи, и аз не разбрах къде е драмата. Жената е предложила да сготви супа и дума не е обелила по адрес на снахата, но последната реагира в стил "Гузен негонен бяга".

# 262
Cuckoo, така сие, ама аз поне пари няма да им искам. Най-много да открадна чинчилата, за да си я мачкам на воля.

Трещи, и аз не разбрах къде е драмата. Жената е предложила да сготви супа и дума не е обелила по адрес на снахата, но последната реагира в стил "Гузен негонен бяга".

Така ще е, докато въпросната снаха се счита себе си за единствения отговорен човек в семейството, който може да сготви великата супа. Докато мисленето на жените е такова, че някой трябва да обгрижва мъжете, тази тема ще съществува дълго време. Същите тия жени, като проимат синове, пак така мислят.

# 263
  • София
Драмата е, че съфорумката не оставяла без сготвено (а дори и да е оставила, какво толкова, ама пуста чест), а свеки споменала супа, без да се сети за крехката й душевност и бушуващи хормони.

# 264
  • София
Аз пък го разбрах по друг начин - че е трябвало свекървата да се сети още първия ден да сготви супа, а не да чака три дни и после да подхвърля, че няма кой да сготви.

# 265
  • при късмета
Свекървите не разбраха ли, че снахата е била в края на бременност и е трябвало да лежи. Като толкова ѝ се яде супа на свекървата, защо не е предложила да помогне за готвенето? Като цвръкне с някой каприз, снахата в края на бременността, трябва да скокне да ѝ угоди ли?
И защо се оплаква на сина си пред нея?

# 266
  • София
Свекървите не разбраха ли, че снахата е била в края на бременност и е трябвало да лежи. Като толкова ѝ се яде супа на свекървата, защо не е предложила да помогне за готвенето? Като цвръкне с някой каприз, снахата в края на бременността, трябва да скокне да ѝ угоди ли?
И защо се оплаква на сина си пред нея?

Е, това имах предвид!

# 267
Сега чакаме Уиш като най-близо до състоянието "свеки". Или ако има друга майка със син над 20.

Скрит текст:
Свеки на Великден поне 4 натърти как Звездев готвил дроб-сърмата с домати в ориза. Казваме: "Да, добре е" и продължаваме да обсъждаме нещо за готвене и след 5 минути: Той Звездев...
В интерес на истината ми хареса - киселината смекчава вкуса на дроба, вместо кисело мляко.
Но се сещам как свеки беше толкова остра преди 20+ години, че каквото не е чувала - все едно не съществува. Представям си тогава да бях споменала такава рецепта... Joy
Не следя стриктно темата, та не разбрах що трЕбе да се явяваме   Laughing , ама ей ме на, кандидат двойна свекърва, със синове на почти 29 и на 21.
И за да "хептен" по темата:
Скрит текст:
миналата седмица големия доведе за пръв път приятелката си на гости, та-запознахме се.И нали все чета тук, как така бивало, така не бивало, та тотално се ошашавих кВо поведение да "имам", направих гаф (според мен).Сина ми беше почнал да понапълнява последните месеци, а онзи ден гледам-свалил поне 6-7 кг, повталил се, почти е възвърнал тийн формата си.Та, на шега, реплика "Гледам, че доста си свалил, супер...явно як гърч и тормоз...!" и веднага ме удря "светкавица", че момичето може да го приеме едва ли не като упрек/укор към нея, че ми тормози момчето.И на секундата, за да замажа гафа "Много работа ли имате, шефовете май яко ви изстискват силите?".
Ама това е само в моята глава.Момичето нищо не каза, а аз не смея да го питам дали се е почувствала така, както предполагам.  Simple Smile
Та, мили снахи, не се сърдете на секундата, май повечето пъти "упреците" от свекървата са точно несъзнателни и с никаква умисъл.А елементарно "говорене без мислене".
Обикновено се придържам към "Първо брой до десет", ама с чужди хора....а въпреки първото ни виждане, нея някак не я възприех като чужд човек...може би защото е много мило момиче, сърдечно, а и си бяхме семейството.Не съм от тези, които "Каквото им на душата, това и на устата!", ама и не искам пък да си меря приказките всеки път...напрягащо е.
В такива битовизми, от сорта кой какво ял, какво сготвил, дали сготвил, дали изчистил и т.н., хич не се втелясвам.Чат-пат съм го питала какво си готвят и до там.Никакъв коментар друг от моя страна...големи хора са, имат правото да решават дали и какво да ядат.Като дойде сина, ако има нещо негово любимо, слагам в кутии да си носи, че и повече да има и за нея.Никога не съм питала дали тя е яла, дали й харесало.Аз го давам, пък те ако искат да го изхвърлят.
Силно се надявам и бъдещите ми снахи да са толкова толерантни към мен...да не ми намират кусури как чистя, готвя, подреждам, нареждам....всяка да си гледа нейния дом.Всяка в дома на другата е гостенка, идва, посрещат я, изпращат я.Това е.Кой как си гледа дома и семейството, не е работа на друг, освен на живущите.

# 268
А аз пък разбрах, че свекървата е предложила на сина си да сготвят супа – двамата, без да закачат снахата.
Но пък веднага си личи кой е с предубеждения и подозрителен и към най-невинната фраза, и кой – не.  Laughing

# 269
  • при късмета
Предубената е Трещерица, защото тя търси първа проблема. Показа ѝ се проблем. Иначе авторката не се е оплаквала, във връзка с предишни коментира не с оплакване, а по-скоро сравнение на ситуации. При това сама написа, че може би свекърва ѝ не го прави нарочно. Като вземат предвид и хормоните в нейното състояние е нормално да се засяга от нещо, на което не би обърнала внимание иначе.
Но проблем търси свекърва в темата, не друг и то с конкретен въпрос

Общи условия

Активация на акаунт