С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 930
  • 846
  •   1
Отговори
# 270
  • София
А аз пък разбрах, че свекървата е предложила на сина си да сготвят супа – двамата, без да закачат снахата.
Но пък веднага си личи кой е с предубеждения и подозрителен и към най-невинната фраза, и кой – не.  Laughing

В своя защита ще кажа, че обикновено патилите са предубедени  Peace

# 271
Ох, Амур, готина " издънка".😉😁
Напомни ми на бабата на ММ, която на една семейна сбирка се изцепи нещо подобно.  Каката ни е слабичка и на коментар на роднина, че е нормално, при такива родители ( ген) , тя каза: " Аааа, тя Диди си е ок, ама Х и У ( ММ и каката) , вшж кокви са слаби."
И това казано съвсем сериозно.😂😂😂
Та, така- злата снаха си хапва, пък "нейните " роднини гладуват.😁

# 272
Свекървите не разбраха ли, че снахата е била в края на бременност и е трябвало да лежи. Като толкова ѝ се яде супа на свекървата, защо не е предложила да помогне за готвенето? Като цвръкне с някой каприз, снахата в края на бременността, трябва да скокне да ѝ угоди ли?
И защо се оплаква на сина си пред нея?
Ако прочетеш внимателно, ще видиш, че свекървата не се е оплаквала, а е предложила да сготви супа, защото три дни не е яла нещо течно. Всъщност, тя е направила точно това, което казваш ти- предложила е да сготви супа. Ако видиш дори една дума, с която е дори намекнато, че се очаква снахата да я сготви, моля, цитирай.

# 273
  • Няма такава държава!
Не следя стриктно темата, та не разбрах що трЕбе да се явяваме   Laughing , ама ей ме на, кандидат двойна свекърва, със синове на почти 29 и на 21.
Щом големият е вече зает, може ли да вземем малкия? Хем си мисля, че с теб добре ще се разбираме. Smile

# 274
Амур, добре, че има толкова много подробности, че с: "....всяка да си гледа нейния дом.Всяка в дома на другата е гостенка, идва, посрещат я, изпращат я.Това е.Кой как си гледа дома и семейството, не е работа на друг, освен на живущите." за момент се замисли, дали случайно не се засякох с моята С Simple Smile

# 275
  • София
Ха-ха, Амур Joy Ама си замазала де Joy
То вярно четенето на тая тема може да съсипе всяка бъдеща свекърва.

# 276
  • при късмета
Свекървите не разбраха ли, че снахата е била в края на бременност и е трябвало да лежи. Като толкова ѝ се яде супа на свекървата, защо не е предложила да помогне за готвенето? Като цвръкне с някой каприз, снахата в края на бременността, трябва да скокне да ѝ угоди ли?
И защо се оплаква на сина си пред нея?
Ако прочетеш внимателно, ще видиш, че свекървата не се е оплаквала, а е предложила да сготви супа, защото три дни не е яла нещо течно. Всъщност, тя е направила точно това, което казваш ти- предложила е да сготви супа. Ако видиш дори една дума, с която е дори намекнато, че се очаква снахата да я сготви, моля, цитирай.
Коментара е пред нея, а тя нъпреки състянието си, без сготвено те е оставила. Като не й харесва менюто но свекървата е вожела са каже само но сина си

# 277
  • София
Сега чакаме Уиш като най-близо до състоянието "свеки". Или ако има друга майка със син над 20.
Не следя стриктно темата, та не разбрах що трЕбе да се явяваме   Laughing , ама ей ме на, кандидат двойна свекърва, със синове на почти 29 и на 21.
Ааа, не требе, ама вече позамря темата, разкостихме случая с обеците. Кажи нещо по-така за момата, стига с тези дитирамби.

Уиш, снахата е доловила ням укор в думите на свеки.

ма ко, за теб снахите винаги са прави и недостатъчно уважавани. Малко като вица "2 думи каза и ме нави", но в случая "1 дума каза и ме обиди". Та аз на собственото си дете не спестявам критики.

DiDi§, според мен си търсиш издънка, където липсва такава. Никой не е споменал количество ядене, доколкото прочетох.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:57 от Cuckoo

# 278
Куку- аз се забавлявам с нея. В никакъв случай не съм се обидила. Макар тайно да се радвам, че не ми е свекърва- тя е по образец иначе. Може да ти стъжни живота .😉
Аз си я харесвам, забавно е в нейната компания.😉

# 279
Коментара е пред нея, а тя нъпреки състянието си, без сготвено те е оставила. Като не й харесва менюто но свекървата е вожела са каже само но сина си
Е, не. Търсиш под вола теле. Коментарът бил пред нея. Е, и? Значи, ако кажеш:"Ще направя кюфтета, че отдавна не съм яла", това е знак, че не ти харесва менюто и се оплакваш от домакинята. Сори, но това е абсолютно предубедено четене.

# 280
  • Варна
Абе май коментара беше "да направим една супичка, че тук три дена течно готвено не съм видяла". Което не е съвсем предубедено четене. Като не е сготвила разбира се, че няма да е видяла, нали на момичето му се налага да лежи, откъде да се материализира тая супа, от въздуха? Баш скрит укор си има в изречението, но аз съм на мнение, че е несъзнателно казано, а не умишлено търсена обида.

# 281
  • София
Куку- аз се забавлявам с нея. В никакъв случай не съм се обидила. Макар тайно да се радвам, че не ми е свекърва- тя е по образец иначе.
Имай предвид, че тя те е похвалила за добрия ген, за тях да си слаб не е добродетел. Това за гладуването е само в твоята глава, друг въобще няма да го изтълкува така.

Уиш, чак ми идва на колене да те искам за сватя. Ама с какво да те поискам - пръстен...бутилка вино... печена кокошка? Кажи  newsm78

# 282
Абе май коментара беше "да направим една супичка, че тук три дена течно готвено не съм видяла". Което не е съвсем предубедено четене. Като не е сготвила разбира се, че няма да е видяла, нали на момичето му се налага да лежи, откъде да се материализира тая супа, от въздуха? Баш скрит укор си има в изречението, но аз съм на мнение, че е несъзнателно казано, а не умишлено търсена обида.

А вариант укорът (ако го е имало) да е към сина? Щом снахата лежи, може синът да е готвил "мъжки" манджи – месо на скарата например?

За пореден път се убеждавам, че най-добрата и умна свекърва е мъртвата свекърва. Макар че при някои снахи и това не помага – като си нямат собствена, ходят да плюят по чуждите и да наливат масло в огъня. Отвътре им идва просто и без интриги не могат да живеят.

# 283
High, ако ще търсим укор, той може да е отправен и към сина. Нали на него е казано? Може да пита защо Мамин Златен не е сготвил нищо, още повече че бременната му жена трябва да лежи. Но такова пунктуално хващане за думата, че и за буквата, говори, че човек се чуди за какво да се хване, че да се обиди.

Cuckoo, и трите, дядо попе, и трите. И в добавка, чревца с масло и люто червено пиперче, печена агнешка главичка и голяма копаня шкембе чорба. Mr. Green

# 284
  • София
Само главата не съм опитвала, шкембе готвя.
Ми така де, кефиш ме, че и жилище предлагаш

Общи условия

Активация на акаунт