С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 459
  • 846
  •   1
Отговори
# 585
например онзи ден ми се обади да ми каже, че ми е направила 16!!!! палачинки със сладко, да си го хапна като ми го донесе ММ :/ Не знам как да го разбирам.

Иска да те умОри с палачинки Grin

# 586
  • София
Свекървата не е невежа в никакъв случай, тъй като тя следи на свекъра всичко относно болестта му и го ограничава. Или поне смятам, че е достатъчно наясно. С нея не живеем под един покрив, не мога да кажа, че ги прави и за себе си, за свекъра, ММ и мен. Живеем сами с ММ, и по него през ден ми праща разни вкусотии. И все сладкиши. Не държа да ми праща нищо, честно казано, но например онзи ден ми се обади да ми каже, че ми е направила 16!!!! палачинки със сладко, да си го хапна като ми го донесе ММ :/ Не знам как да го разбирам.
A може би смята, че като ограничавате захарта за себе си оставяте синчето и без сладко, та за това праща за вас, като не го изядете поне нейното детенце да има  какво да си хапне. Mr. Green

# 587
  • Варна
Нарочно го прави ама причината можем само да я гадаем.

# 588
  • при късмета
Ами тя по синчето ги праща, тъй, че ако беше толкова загрижена и на него да не му е спряна благото, може вместо да ги праща, да му ги сервира като отиде

# 589
  • Пловдив
ОК, щом става дума за 2 тип.
Полезни вещества в хляба - примерно витамини от група Б, трици разни, дето, както се писа и по-горе, се смятат за предпазващи в някаква степен от рак на дебелото черво, ... тея са най-популярните, може да има и други. В Сийкините списъци пък гледам плодове, за тях се надявам, че няма да кажете, че не съдържат полезни вещества. Wink
Фруктоза заедно с бисквитите не знам дали може да омете толкова, че реално да застраши черния си дроб, макар че може и да може, хората на много неща са способни в това отошение.
Ма ко го е написала вече - не всеки лекар, който не препоръчва на човек с повишена кръвна захар избягване на де що е въглехидрат, е незапознат, по-скоро обратното, въпрос най-вече на тежест на състоянието и на други фактори (дали психиката на човека ще издържи на такъв режим, има ли други заболявания и т.н.).

-----

Свекървата аз бих я попитала направо и настоятелно защо прави такива глупости. Поне иззад клавиатурата, т.е. щом не става дума за моя свекърва/близка и за мен, така си мисля - че бих попитала направо.

# 590
Работата е там, че тя прави за ММ, но прави и за мен. Досега съм се въздържала от по-рязка забележка, тъй като след поредното обяснение от моя страна защо не ям сладкишите ѝ, тя казва, че разбира. Но после пак старата песен на нов глас. Както каза HighSpeed мога само да гадая с каква цел прави всичко това.

# 591
ОК, щом става дума за 2 тип.
Полезни вещества в хляба - примерно витамини от група Б, трици разни, дето, както се писа и по-горе, се смятат за предпазващи в някаква степен от рак на дебелото черво, ... тея са най-популярните, може да има и други. В Сийкините списъци пък гледам плодове, за тях се надявам, че няма да кажете, че не съдържат полезни вещества. Wink
Фруктоза заедно с бисквитите не знам дали може да омете толкова, че реално да застраши черния си дроб, макар че може и да може, хората на много неща са способни в това отошение.
Скрит текст:
Ма ко го е написала вече - не всеки лекар, който не препоръчва на човек с повишена кръвна захар избягване на де що е въглехидрат, е незапознат, по-скоро обратното, въпрос най-вече на тежест на състоянието и на други фактори (дали психиката на човека ще издържи на такъв режим, има ли други заболявания и т.н.).

-----

Свекървата аз бих я попитала направо и настоятелно защо прави такива глупости. Поне иззад клавиатурата, т.е. щом не става дума за моя свекърва/близка и за мен, така си мисля - че бих попитала направо.
Ами, витамини от В групата има далеч повече в зелените зеленчуци, яйцата, рибата, гъбите, черния дроб, зеления боб, млякото , месото.....
А ако обича сладко и постоянно си похапва десерти с фруктоза, или пие безалкохолно с подсладители, цирозата му е почти сигурна.
Познат на съпруга ми стигна до цироза на черния дроб след дългогодишно ежедневно пиене на кока кола без захар, по 2 литра на ден, и похапване на морени всеки следобед.Понеже не пие алкохол, заключението на лекарите беше такова.

# 592
Здравейте! Реших да се оплача тук, от СВЕКЪРВАТА.
Тъй като съм бременна и очаквам второ дете, мъжа ми искаше да отидем да живеем в тях, защото в тях е по-широко. Не ме разбирайте погрешно, изобщо не ми дреме дали ще съм си в нас, имам си къде да живея, но мъжа ми държи за там. Звънял е на майка си и и е казал, че иска да се преместим у тях, а тя му заявила - "Нали имате пари!" - демек наемете си квартира. По принцип тази жена за мен е откачена, само за болести говори и измисля на детето и на децата си, държи сметка ДОРИ и на мен по телефона понякога, понеже съм добра душа и и  обръщах внимание и игнорирах простотиите и. Ама вече ми писна - не стига, че мъжа ми беше разочарован от баща си, който го е изоставил когато е бил малък и е избягал с друга в Германия и имат дете, ами сега и майка му се прави, че не го чува. Може да изглежда безскрупулно от моя страна, но следващия път в който тя звънне на мен да иска да и заведа детето НИ аз няма да вдигна. А звънне ли на мъжа ми, ще му каже лично да и каже или да се взима в ръце и да обърне малко внимание на сина си или ще изкука самичка като кукувица в тях. Аман от надувки! Мъжа ми е добряк и на всеки всичко прощава и затова му се качват на главата ама аз не прощавам толкова лесно! Тази жена ще си вземе поуката по трудния начин, след като се прави на много отворена и се зъби насреща.

# 593
  • Пловдив
Е, голям праз, като казала така. И моята е споменавала, че имаме пари да наемем бавачка, и кво...

# 594
  • Варна
По-добре се радвай, че го е отрязала, защото на никой не пожелавам да живее под един покрив със свекървата. Направила ти е услуга. Но явно и ти ще го разбереш по трудния начин.

# 595
Вместо да ѝ се сърдиш направо трябва да я разцелуваш! Не я харесваш, а искаш да ви приеме да живеете там. Жената явно има достатъчно кураж да каже не, а ти не можеш или не искаш съпругът ти поне да  чуе ти какво искаш. И колко по-широко да е, ако живее в апартамент?

# 596
Всичко е заради мъжа ми, на мен не ми дреме. Яд ме е, че човека пак ще се разочарова за пореден път.

# 597
Здравейте! Реших да се оплача тук, от СВЕКЪРВАТА.
Тъй като съм бременна и очаквам второ дете, мъжа ми искаше да отидем да живеем в тях, защото в тях е по-широко. Не ме разбирайте погрешно, изобщо не ми дреме дали ще съм си в нас, имам си къде да живея, но мъжа ми държи за там. Звънял е на майка си и и е казал, че иска да се преместим у тях, а тя му заявила - "Нали имате пари!" - демек наемете си квартира. По принцип тази жена за мен е откачена, само за болести говори и измисля на детето и на децата си, държи сметка ДОРИ и на мен по телефона понякога, понеже съм добра душа и и  обръщах внимание и игнорирах простотиите и. Ама вече ми писна - не стига, че мъжа ми беше разочарован от баща си, който го е изоставил когато е бил малък и е избягал с друга в Германия и имат дете, ами сега и майка му се прави, че не го чува. Може да изглежда безскрупулно от моя страна, но следващия път в който тя звънне на мен да иска да и заведа детето НИ аз няма да вдигна. А звънне ли на мъжа ми, ще му каже лично да и каже или да се взима в ръце и да обърне малко внимание на сина си или ще изкука самичка като кукувица в тях. Аман от надувки! Мъжа ми е добряк и на всеки всичко прощава и затова му се качват на главата ама аз не прощавам толкова лесно! Тази жена ще си вземе поуката по трудния начин, след като се прави на много отворена и се зъби насреща.
Смяташ, че свекърва ти е откачена, но нямаш проблем мъжа ти да те заведе да живеете заедно?
Той иска да те натресе на майка си, защото явно не му се занимава с двете ви деца, та маман да го замества?
А ти смяташ, че имаш проблем със свекърва си?

Странно виждане за реалността....

# 598
  • София
Хайде, хайде, възрастен мъж с жена, дете и бебе на път ще се разочарова, че мама не иска да го дондурка! То срамота това, бе, авторке, я да се стяга мъжа ти!!

# 599
  • София
Работата е там, че тя прави за ММ, но прави и за мен. Досега съм се въздържала от по-рязка забележка, тъй като след поредното обяснение от моя страна защо не ям сладкишите ѝ, тя казва, че разбира. Но после пак старата песен на нов глас. Както каза HighSpeed мога само да гадая с каква цел прави всичко това.
Ама той не ходи всеки ден там, а не върви да каже ето, да си имаш за вкъщи и пробутва ако може "Ето и за tinkerbell88 да има" за да не откаже синът и.  Mr. Green
Повече от 10 години ми отне за да убедя ММ, да не ми мъкне всякакви манджи и заготовки от мама под предтекста, че аз съм ги обичала или детето и то неща които аз не хапвам. Simple Smile
Вече е научена и пита или по самоинициатива праща само един буркан лютеница или туршия, а за компотите разни е забравила.
По-малко време ми отне да я науча да не ме информира за всякакви Задушници и подобни "неперящи" дни, но за сметка на това ММ е надлежно информиран с цел да ми предаде без да иска/ ако смее де/ Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт