С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 442
  • 846
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Ядосва я очевидно отношението, а не това, че няма да има възможност да живее с откачената свекърва.
Аз пак ще кажа "голям праз" - не всеки иска да дели жилището си с други, дори с порасналите си деца, и това не е осъдително, освен ако децата съвсем няма къде да отидат.
Отделно другите съображения, за които в темата ти казват "радвай се" и които в случая нямат отношение към оплакването.

# 601
  • при късмета
Здравейте! Реших да се оплача тук, от СВЕКЪРВАТА.
Тъй като съм бременна и очаквам второ дете, мъжа ми искаше да отидем да живеем в тях, защото в тях е по-широко. Не ме разбирайте погрешно, изобщо не ми дреме дали ще съм си в нас, имам си къде да живея, но мъжа ми държи за там. Звънял е на майка си и и е казал, че иска да се преместим у тях, а тя му заявила - "Нали имате пари!" - демек наемете си квартира. По принцип тази жена за мен е откачена, само за болести говори и измисля на детето и на децата си, държи сметка ДОРИ и на мен по телефона понякога, понеже съм добра душа и и  обръщах внимание и игнорирах простотиите и. Ама вече ми писна - не стига, че мъжа ми беше разочарован от баща си, който го е изоставил когато е бил малък и е избягал с друга в Германия и имат дете, ами сега и майка му се прави, че не го чува. Може да изглежда безскрупулно от моя страна, но следващия път в който тя звънне на мен да иска да и заведа детето НИ аз няма да вдигна. А звънне ли на мъжа ми, ще му каже лично да и каже или да се взима в ръце и да обърне малко внимание на сина си или ще изкука самичка като кукувица в тях. Аман от надувки! Мъжа ми е добряк и на всеки всичко прощава и затова му се качват на главата ама аз не прощавам толкова лесно! Тази жена ще си вземе поуката по трудния начин, след като се прави на много отворена и се зъби насреща.
Ти сериозно ли?
По-добре обърни внимание на мотивите на мъжа ти, да натиска да живеете у свекървата. Първата типична черта на муньовците. Това, че е по-широко не е никакъв мотив. Нещо май не му харесва да е далеч от полата на мама, въпреки, че има семейство и чака второ дете. Над това се замисли, а не, че свекървата е била против нанасянето ви. То всъщност, добре, че е против. На мъжа ти не му се качват на главата, а дори сам е разбрал, че не се справя самостоятелно и обвинява всеки, който му е удобно

# 602
Свекървата може да е свикнала да си се развява голА кат една вездесъща нимфа из апартамента... я си представи т'ва къв стрес е за неопитното око, което не е свикнало с некви дърти феи да им се мандахерцат по организъм. Laughing

Всеки възрастен индивид, еле па такива, свикнали да живеят сами биха отказали на молба за приютяване (освен ако не е неизбежно, поради липсата на финанси).

# 603
  • Варна
Почти съм сигурна, че свекървата със сладкишите е осведомена за точната стойност на кръвната захар и понеже е наясно, с изпращането на сладкишите иска тактично да каже, да не се втелясваш и преекспонираш излишно...

# 604
  • при късмета
Почти съм сигурна, че свекървата със сладкишите е осведомена за точната стойност на кръвната захар и понеже е наясно, с изпращането на сладкишите иска тактично да каже, да не се втелясваш и преекспонираш излишно...
Точно занемаряване и НЕвтелясване, води от състояние, което може да се овладее бързо, без излишни лечения, до хронично заболяване. конкретно в тази насока.
Мен с много малко завишение ме сложиха на диетата, която споменах и освен захарта ми ограничиха и останалите неща. Само с половин единица надвишавах горната граница за възрастен човек. Тя е 5, а при първия профил на мен ми показа 5.5. но според лекаря за мен е много, защото бях на 20 и няколко години

# 605
Ами не е длъжна да лети от радост,че ще и се стесни пространството и че сина и ще се стовари на главата барабар с жена и деца...Това е нейния дом все пак.Освен бедствие и крайна временна необходимост какво друго би могло да оправдае отиването в дома и.
Синът и какви си ги мисли.Да си гледа семейството както до сега, без да притеснява майка си.

# 606
  • Варна
Синът щом смята, че им е нужно повече пространство за децата да действа по въпроса. Но да смята, че майка му е длъжна да осигури това пространство само, защото има по-голямо жилище, че и да я постави пред свършен факт, че те директно се нанасят там - малко е...нахално.

# 607
Свекървата не е невежа в никакъв случай, тъй като тя следи на свекъра всичко относно болестта му и го ограничава. Или поне смятам, че е достатъчно наясно. С нея не живеем под един покрив, не мога да кажа, че ги прави и за себе си, за свекъра, ММ и мен. Живеем сами с ММ, и по него през ден ми праща разни вкусотии. И все сладкиши. Не държа да ми праща нищо, честно казано, но например онзи ден ми се обади да ми каже, че ми е направила 16!!!! палачинки със сладко, да си го хапна като ми го донесе ММ :/ Не знам как да го разбирам.
Добре, а има ли вариант да й обясниш малко по-твърдо, че ти е неприятно това поведение?
Това верно ми мирише на тендециозност.
Ама защо да ѝ се обяснява? Просто с най-невинен тон да каже:"Ох, колко жалко, че ще се наложи да заминат в кофата за боклук!" Даже може и да подсмъркне жално за по-достоверно.
Ти сериозно ли?
По-добре обърни внимание на мотивите на мъжа ти, да натиска да живеете у свекървата. Първата типична черта на муньовците. Това, че е по-широко не е никакъв мотив. Нещо май не му харесва да е далеч от полата на мама, въпреки, че има семейство и чака второ дете.
+1000.

# 608
  • На брега на реката
От какъв зор ще се натрисате с все деца при свекърва ви!? Наистина не хващам логика и съвсем добре я разбирам, че ви е отрязала. Първо: няколко поколения под един покрив - предпоставки за мн неразбирателства и неспокоен живот; второ - вие възрастни ли сте, семейство ли сте, че заради едното тясно, тичате при мама-свекървичка. Не зная как и в какъв апартамент живеете, но щом имате средства, ще намерите и по-разумно решение. И последно - жената си е отгледала сина, отделила го е, с това твоето “фръц, няма да си давам детето”, показваш колко повърхностно гледаш на взаимоотношенията ви.

# 609
  • Варна
Точно занемаряване и НЕвтелясване, води от състояние, което може да се овладее бързо, без излишни лечения, до хронично заболяване. конкретно в тази насока.
Мен с много малко завишение ме сложиха на диетата, която споменах и освен захарта ми ограничиха и останалите неща. Само с половин единица надвишавах горната граница за възрастен човек. Тя е 5, а при първия профил на мен ми показа 5.5. но според лекаря за мен е много, защото бях на 20 и няколко години
Ама аз не съм казала, че е права.

# 610
Свекърва ти е злато. Нямаш идея какво добро ви прави, като отказва да ви приютява. Мъжа ти отдавна трябва да е минал периода, когато е нормално да живее с мама и тати.

# 611
  • София
Свекърва ти е злато. Нямаш идея какво добро ви прави, като отказва да ви приютява. Мъжа ти отдавна трябва да е минал периода, когато е нормално да живее с мама и тати.
Аз поне не разбрах къде живеят в момента. защото ако у нас е при моите мама и тати , а у тях при майка му, нещата стават по сложни.
пп. Това от репликата на свекървата, че имало квартири.

# 612
Ами именно. Ако живеят при нейните родители, жената направо им е казала, че е време и от там да се изнесат. Казах аз, злато е тая жена. Остава да я послушат.

# 613
Ами крайно време е като са семейство и то с второ дете на път да си имат вече някъде нещо самостоятелно-дали ще е на квартира,дали ще теглят заем за собствено жилище...

Как хич не им идва на ума,че е нормално да живеят самостоятелно като големи хора вече,а не да се бутат при родители (независимо чии) и да очакват те да ги дундуркат заедно с децата им.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 01:23 от Zhani

# 614
usati, браво на свекървата!
Не знам какво значи 'Имам къде да живея', но ако е при вашите, то ясно защо очакваш, че всеки трябвя да отваря дома си за чужди семейства.
Щом имате пари си вземете нещо по-широко. Все пак това не е първо, непланирано дете. До сега е трябвало да сте се подсигурили с подходящо жилище.
И какво разочарование? Мъжът ти да не е на 10? До кога ще смята и разчита на друг за да се грижи за семейството му докато той работи за наследници?

Общи условия

Активация на акаунт