С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 411
  • 846
  •   1
Отговори
# 720
Е нали бяха 400 лева месечно?

# 721
Е нали бяха 400 лева месечно?
Ама от трима сина по толкова. Аз също се обърках в сметката, ама все тая. Grinning

Аз все пак не мога да разбера защо им се връзва толкова при положение, че не опира до оцеляване. Не, че моя не се връзва, не искам да прозвуча лицемерно, но някакси при нашите опира до пари за храна, не за прически и маникюри. Плюс това при нас сестра му има известно участие в тази работа.
Например, не знам, ако някой е на ти със заплащането на детегледачките?
Колко би бил приблизителния месечен доход на учителка по математика на деца до 5 клас, която е пенсионирана съвсем скоро и е практикувала до миналата година за 6-8 часа на ден 5 дни в седмицата + от време на време цяла събота? Ако родителите на МП не робуваха на сестра му безплатно, сигурно щяха да си покриват разходите съвсем спокойно без да се налага да искат помощ през 3 дена.

# 722
  • Варна
Гугъл, аз имах гледачка за детето за няколко месеца. Плащах й 450 лв месечно. И това беше преди 4-5 години, а тя беше приятелка на приятелка и не ми дереше кожата. Сега за тия пари може само да се надява човек да намери гледачка и даже не говорим да е супер съвестна каквато беше моята. Така че да, ще си покриват много от разходите.

# 723
Дааааааааааааааааа точно , а за всичките тея години като сметнеш средно по 800 лева месечно , грубо нали по 5 години ,това са 48 000 лева!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Извинявайте, че ви тормозя ,ама аз вече щом до форум съм опряла да се оплаквам от Димка и Георги , аман , диваци :Д

Гугълче, за тази сметка питам Simple Smile За тези 800 лева, щото уж по 400 всеки месец, а изведнъж 800... Ако останалите 400 в сметката са от останалите братя, то това тях изобщо не ги бърка. Ако искат ще дават цялата си заплата Simple Smile

# 724
Свекърът и свекървата селяни и диваци, а синът - от Париж, нали. Опа, забравих, него баба му го е гледала и възпитавала.

# 725
  • София
Свекърът и свекървата селяни и диваци, а синът - от Париж, нали. Опа, забравих, него баба му го е гледала и възпитавала.
Да. И на мен ми направиха впечатление епитетите повече от казуса. Мъжът й бил глупав, родителите селяни. Обиден ли е произходът междувпрочем? И ако е обиден за дамата, защо се е омъжила за издънка на селяни?

# 726
  • София

Че синът не е от Париж, понякога се разбира след години! Когато сме млади и що годе интелигентни имаме спирачки за някои неща. Но когато нервите се поизтъркат и годинките напреднат, се проявява истинската същност на човека. Тия дни чак започнах да се плаша и се чудя какво ли ме чака  ooooh! Но никой не ми е виновен! Да съм гледала, кога съм се омъжвала!

# 727
Гугъл, пенсията на наскоро пенсиониран учител се движи между 450 и 550 лв., в зависимост от трудовия стаж, висше или полувисше образование, ползва ли 3-те години за  ранно пенсиониране или не, имал ли е лекторски часове и други допълнителни доходи. Максималната учителска пенсия не надвишава 600-620 лв. в момента.
Ако работи като детегледачка, зависи от населеното място. Знам, че в столицата плащат не по-малко от 500 лв за целодневно гледане.В провинцията е много по-малко. Същото важи и за частните уроци.
Ма ко, колкото ми е било възможно, съм отговаряла на въпросите ти. Сега не желая да връщам стари теми.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 11:12 от K.A.G.

# 728
  • sofia

Че синът не е от Париж, понякога се разбира след години! Когато сме млади и що годе интелигентни имаме спирачки за някои неща. Но когато нервите се поизтъркат и годинките напреднат, се проявява истинската същност на човека. Тия дни чак започнах да се плаша и се чудя какво ли ме чака  ooooh! Но никой не ми е виновен! Да съм гледала, кога съм се омъжвала!
Цвете, от известно време и на мен ми минават подобни мисли. Не точно "истинската" същност, но човек претърпява някакви промени и на повърхността избиват неща, за които дори не си и подозирал на младини.

Моят мъж така даваше на брат си. Голяма им е разликата и той си го "глезеше". Въпреки, че малкия брат преминаваше разни граници, мъжът ми продължаваше да дава при поискване. Моята бележка беше, че брат му прекалява и да започне поне да си записва колко и за какво му дава, пък и вече работеше и не беше ученик. В един момент просто чашата преля и мъжа ми отряза всичко и сега даже не си говорят. Но до момента на преливането си минаха едни 7-8 години.
Яд ме е, че от едната крайност се изпадна в другата, ама да си се оправят.

# 729
  • София
Така е Веси.
Сега се чудя само каква тактика да предприема - да се окопавам, за да имам резервни варианти за в бъдеще или да ръчкам с остена. Защото той прекрасно знае какви са недостатъците на баща му и на майка му, но не може да се види колко прилича тях и понякога прави точно като тях. И само като му кажа - правиш точно като баща си и веднага подскача! В интерес на истината има моменти, когато наистина се старае да се коригира, обаче не знам доколко това е възможно.
Бог да ми е на помощ! Друг няма кой да помогне.

# 730
Права си, мила , ще си кажа всичко ''право куме в очи''!

Когато заради капризи на родителите ни, страдат собствените ми деца, забравям за дипломатичността на секундата. Иначе съм доста търпелив човек и за 26 години брак съм направила много компромиси и отстъпки в името на мира, който така и не настъпи.
Ей сега мъжът ми се наложи да се разправя с техните. Свекърът е болен и е с тежък характер. С времето става още по-тежък и тормози свекървата, която се грижи за него. Другата седмица мъжът ми ще ходи да ги види и съм му казала да поговори с баща си любезно и твърдо, че ако умори свекървата с претенциите си, ще отиде в дом, защото аз нямам никаква възможност и желание да му търпя мурафетите и да тормозя децата си заради неговите капризи. Ще се гърбя, ще работя колкото трябва, за да плащам, обаче него няма да си го причиня нито на себе си, нито на децата си. Надявам се да се стресне и да се кротне! Аз със свекървата хич не меля, обаче тя каквито и недостатъци да има не заслужава да й се крещи и да бъде псувана и нагрубявана.
Така че, dolca.callejo, престани с намеците към мъжа си и давай в прав текст, твърдо и непоколебимо. Иначе край няма да има.

# 731
Е аз грубо казвам 800, някой месец са 1000, друг месец 400, после 500, после 150 и средно 700-800 месечно.

Дааааааааааааааааа точно , а за всичките тея години като сметнеш средно по 800 лева месечно , грубо нали по 5 години ,това са 48 000 лева!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Извинявайте, че ви тормозя ,ама аз вече щом до форум съм опряла да се оплаквам от Димка и Георги , аман , диваци :Д

Гугълче, за тази сметка питам Simple Smile За тези 800 лева, щото уж по 400 всеки месец, а изведнъж 800... Ако останалите 400 в сметката са от останалите братя, то това тях изобщо не ги бърка. Ако искат ще дават цялата си заплата Simple Smile

# 732
Оф, пак една многострадална Геновева се появи, дето свекърите я обират Simple Smile
Нямам навика да гледам профила, но сега погледнах и... Ами полезно е, че го има Wink
26 годишна девойка, тепърва бременна, тепърва ще ражда, още за името се вълнува (това същата, дето наскоро питаше как да "обработи" мъжа си за името на детето Simple Smile)...
Абе, момиче, кога забременя, кога роди, та вече и детската ще плащаш с тези ежемесечно и в продължение на 5 години давани пари Outta Joint Че ги и сметна колко десетки хиляди са! Кога се събрахте с милото всъщност?
Дишай спокойно, докато родиш и детето стигне до детска, гадната и мързелива свекърва може и да я няма вече Tired

# 733
Ако до сега мъжа й е давал на родителите си и не му е било проблем, сега вече може и да е. Все пак вече не живее сам и няма да е честно част от неговите пари да отиват за капризи на мама  и тате, а в същото време да се ощетява семейството. Ако сумата, която дава не ощетява жена му и детето му, то тогава не виждам проблем.

# 734
Съгласна съм Simple Smile ползвам профила на маримар за по-лесно, че
Ме мързи да се регистрирам и смених ника, а и ми е колежка и ми каза, че споделя с вас. Моята история е по-драматична, вярно съм многострадалната Геновева без майтап . Ще видя как ще се оправям

Общи условия

Активация на акаунт