С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 330
  • 846
  •   1
Отговори
# 795
Е, и аз не си го представях, и ми е странно, когато диабетик (на инсулин) ми обяснява, че нямало проблем да хапва хляб...стига после правилно да си изчисли инсулина.И че по-опасно било да яде захар...затова си купувал бисквитки без захар.
Има много хора, които изобщо не се задълбочават...карат си по инерция.Ядат каквото им се яде и си пият хаповете.
На принципа "Така и така, все някога ще се мре, седа да ми е добре, пък после....ще го мисля!".

# 796
Дори не е толкова въпроса в парите, а по-скоро в гадното отношение и усещането за несправедливост.
Сестра му ми лази по нервите и не знам даже как да го обясня в по-шеговит тон, че не ми се иска да натоварвам темата.
Ти ли си тази, по която човек трябва си премери справедливостта и защо въобще очакваш от свекърите си да бъдат справедливи? Те не са съдии или крале, а просто едни родители, които са си гледали децата, както са могли и сега помагат, както я разбират помощта. Добре че дойде една Гугъл в семейството, за да отсъди справедливо кой какъв е - кой мързелив, кой използван, кой нагъл. Малко се усети и спри да търсиш проблемите на грешното място, защото колкото и копаеш в живота на зълва си, който не те засяга, няма да си ги решиш.
Много добре знаеш, че проблемът не е нито в нея, нито свекърите, ами в твоето мило, което сама наричаш мека Мара. Ама е по-лесно да си насочиш яда към външните хора, отколкото да подхванеш неприятната тема с мъжа си. И да, дразни те, че им дава пари и това е разбираемо, защото не се къпете в тях и ти се бави ремонтът. И аз щях да се дразня на твое място, ама сигурно щях да съм се сетила по-навреме с кого е редно да обсъдя въпроса със семейните финанси и слагането на граници в общуването с роднини.

# 797
  • волно калдъръмче
Така е, Янечек. Артрит лекува зълвата на плажа сигурно.

Няма да ти е лесно, Гугъл.

# 798
  • при късмета
Янeчeк, това, което си написала за случая на Гугъл изобщо не е така. Не си я чела, от последния пост си извадила грешни заключения.
Не я дразни, че мъжа ѝ дава пари на техните. Много пъти е писала,ч е е обсъдена от двамата. Даже преди даваше само мъжа ѝ, сега дава (колкото и малко да са и да мрънка и за тях и зълвата). Историята е от отдавана. Освен, че им дават пари, претърпяха толкова критики от свекъра, за жилището, което си купиха, макар, че от тях изобщо не зависи нищо. Защо били давали толкова пари за жилище, като можело да отиват при тях. При това взимали за чинчилата тристаен апартамент, на тях им бил голям. Глупости колкото искаш, и то защото мъжа ѝ намали финансирането към тях заради жилището. И сестрата се включи пак заради него, въпреки, че не им е спирал тотално финансите, никак не е мека Мария, а когато трябва е достатъчно ясен.
И да, с тези критики, с това искане на пари непрекъснато и с неадекватното разпределение на парите в нейното семейство от севкърите, проблема е именно в тях. Защото им е предлагано многократно, излишния апартамент който имат да го ремонтират с мъжа ѝ, да се дава под наем и те да прибират парите и да не занимават децата си, но и това не искат, защото така им е по-лесно.

# 799
Така е, Янечек. Артрит лекува зълвата на плажа сигурно.

Това някакъв опит за ирония ли е? Въпросът не е защо зълвата на Гугъл е на плаж, а защо Гугъл решава да държи сметка на чуждия живот, все едно нея са накарали да гледа децата по цял ден с болящите колене и да плаща за почивката. Това, че мъжът ѝ се чувства задължен да покрива разни разходи, които според нейна Справеливост не би трябвало, е коренът на проблема и лично аз не виждам защо непрекъснато ожалва свекърите си, че гледали децата на дъщеря си, като това съвсем не ѝ влиза в работата. Като смята, че възрастни хора не бива да се товарят с тичане по деца, когато тя самата заима деца, няма да ги товари и ще си тича сама по тях, но да остави другите хора да живеят според собствените си разбирания, а не според нейните очаквания.

# 800
Това, че мъжът ѝ се чувства задължен да покрива разни разходи, които според нейна Справеливост не би трябвало, е коренът на проблема.
Аз също мисля, че там е коренът на проблема и само се надявам Гугълов да е достатъчно разумен мъж да си оправи бакиите или поне да ги сложи в някакви приемливи граници. Ако не, винаги мога да изпратя един тиган на Гугъл, за да е по-убедителна.

# 801
  • при късмета
Аз съм останала с убеждението, че мъжа ѝ прави промени, когато са необходими. Обсъждат го, тя няма притеснения да говори с него по темата и когато на тях им трябват парите, си ги използват за каквото им трябват. Доколкото помня при такъв случай той беше казал на сестра си, че и тя трябва да се включва, ако ще издържат свекърите. Освен, че и гледаха децата още тогава, сестрата не даваше абсолютно нищо и практически те даваха пари на свекърите, че да гледат децата на зълвата. От общата картинка, която съм разбрала мъжа ѝ не е някой муньо, който съществува само да е доволна мама и е много далеч от това. Сега помага, защото има възможност. Като дойдат и децата им си мисля, че той и без подсещане сам ще промени приоритети. Дори к  сега да се чувства задължен до някъде

# 802
Тигана отдавна трябваше да е заиграл,защото ситуацията е абсурдна-здрави и прави родители цоцат безпощадно и безочливо сина си с години....Друга на нейно място да ги е натряскала отдавна,ама май не само Гугълов е мека мара.Като човек не умее да казва НЕ ....лошо.

# 803
Аз се надявам да стане така, както го описваш, Ма ко, макар че подозирам, че и на Гугъл и на Гугълов няма да им е много лесно в така установените отношения.

# 804
.....

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 12:49 от Google76

# 805
Янечек, хайде спести си определения като "нейна Справедливост" и острия тон, защото Гъгул сигурно е най-широкоскроения и готин човек в този форум. И изобщо не заслужава такова отношение.

Не съм чела за конретните случаи, но си залагам главата, че е писала много по-премерено и спокойно от теб, която пък тази ситуация изобщо, ама изобщо не те засяга и смешно как се палиш повече от Гугъл. От нейния джоб изтичат пари и се държи по-адекаватно, а от теб не изтича нищо и направо ще експлоадираш от нерви

# 806
Гугълче, от опит да ти кажа, че веднъж установена ситуация трудно се променя коренно. Затова, пускане на пердето и минимална емоционална ангажираност е най-здравословният подход.

# 807
  • Няма такава държава!
Гугълче, от опит да ти кажа, че веднъж установена ситуация трудно се променя коренно. Затова, пускане на пердето и минимална емоционална ангажираност е най-здравословният подход.

+1 и плюс лека и последователна политика по въпроса да ги подготвите, че няма да е все така.

# 808
...установената ситуация е както СИ я установиш или я приемеш като такава.
Ти участваш в установяването и никой не може да ти установи нищо без твое явно или мълчаливо съгласие.

# 809
  • при късмета
О, много съм далеч от мисълта, че ще им е лесно. Но пък това, че се правят стъпки вече в тази посока си е плюс, който трябва да се отчете. Гугъл е на светлинни години далеч от потребителки, писали в темата, изобщо не виждащи в мъжа си грам вина. А той от своя страна, въпреки отделно прочетено мнение, без да знаеш предисторията е много далеч от муньо, който си държи на своето и няма намерение абсолютно нищо да променя. Напротив

Общи условия

Активация на акаунт