Правили ли са ви хороскоп - 2?

• 115 863
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
това не е "Астролог" и при това дипломиран и написала и книги.

Това ли ти е определението за човек, който може да се нарече "Астролог", който е  дипломиран и е написал книга ?
Повечето астролози нямат диплома за астрология. Нито всички са седнали да пишат книги.  
Астрологът не познава едно към едно, по простата причина че не знае, а предполага един от всички възможни варианти. Не е гадател.  Затова е препоръчително на консултация при астролог да не отивате с нагласата да Ви познаят, а да зададете конкретна насока от своя житейски контекст.
Астрологичната диплома не прави някого свръх човек. Всеразбиращ, всезнаещ и всеможещ.

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 14:57 от starinthenightsky

# 571
това не е "Астролог" и при това дипломиран и написала и книги.

Това ли ти е определението за човек, който може да се нарече "Астролог", който е  дипломиран и е написал книга ?
Повечето астролози нямат диплома за астрология. Нито всички са седнали да пишат книги. 
Астрологът не познава едно към едно, по простата причина че не знае, а предполага един от всички възможни варианти. Не е гадател.  Затова е препоръчително на консултация при астролог да не отивате с нагласата да Ви познаят, а да зададете конкретна насока от своя житейски контекст.
Астрологичната диплома не прави някого свръх човек. Всеразбиращ, всезнаещ и всеможещ.
starinthenightsky,много ми хареса написаното . Flowers Hibiscus
Моите изводи, до които съм стигнала са, че за съжаление голям брой хора имат некоректна  представа за Астрологията - едва ли не с нея се гадае.  Някои астролози, къде волно, къде неволно подклаждат тези представи (по начина си на работа дават храна на консултиращите се), и в резултат се получава неправилна употреба на инстументите на астрологията, оттам тя бива довеждана до изопачване и деградация.

# 572
Не е гадаене но,правилото гласи така

60-30-10
Според ,което от 60% от вероятността дали дадено събитие ще се случи се определя от рождената карта ,30 % се определя от прогресиите и само последните 10%  от транзитите.Това правило се отнася за абсолютно всяко събитие в живота .

# 573
Само толкова ? Тристепенно меню от някоя книга за масова астрология. В астрологията е малко безсмислено да се търсят готови общовалидни концепции, правила, защото винаги човек ще се натъква и на изключения, поради индивидуалния характер на темата на анализа. Астрологичният анализ по-скоро включва комбинация от начини, съобразени с индивидуалното. В наталната карта не "пише" в конкретика спецификата на някакво събитие. Тя е само потенциал, предполага основни сюжетни линии с някаква специфика, които може да се реализират по-различни начини. Тъй като символиката е многопластова. Това че картата предполага реализиране на взаимоотношения, означава че в подходящ за взаимоотношения период, e възможно да се реализира съжителство на семейни начала, сключване на брак, делово съдружие. Или някакъв друг вариант на темите на седми дом. Това не го "пише" в рождената карта. Астрологията като метафизично познание е изпълнила символиката по някакъв начин, а тя не е еднозначна.

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 16:17 от starinthenightsky

# 574
При астролог се отива за прогноза във връзка с някаква тема от живота. Но все пак нужно е да се обясни в този каква е ситуацията. То е все едно да отидем на лекар и да кажем " Боли ме ръката" примерно. Нали обясняваме от кога ни боли, къде ни боли и т.н. Астролога не е ясновидец, и колкото по-добре обясним ситуацията, толкова по-ясен отговор ще получим, респективно прогноза.
Разбира се часа на раждане е важен. Обикновено всеки астролог си прави сам ректификация, но при условие, че часа е от общината, вероятност от разлика 15 мин по-рано или по-късно е възможна, но с часове... не съм срещала до сега.

# 575

60-30-10
Според ,което от 60% от вероятността дали дадено събитие ще се случи се определя от рождената карта ,30 % се определя от прогресиите и само последните 10%  от транзитите.Това правило се отнася за абсолютно всяко събитие в живота .

Бих разместила или променила тези цифри в зависимост от енергетиката на индивида, която наталната карта показва  -  напр.дали е екстроверт или интроверт .Има и други начални показатели.

# 576

60-30-10

Що за правило е това? За съжаление астрологията изобщо не е толкова елементарна. Ако нещо е заложено като събитие в картата, то със сигурност ще се отключи в такъв момент, в който са налице   подходящите транзити, прогресии и дирекции за това. Няма значимо събитие, което да е обозначено от прогресия, но не и от транзит.

# 577
Има карти, в които дирекции и прогресии много слабо работят и стават почти неизползваеми. Дори след ректификация. На пръсти се броят, но има и такива. На мен от такива ми се изправят косите, налага се да включа целия наличен арсенал от антични техники. Затова наистина бих казала, че астрологията далеч не е толкова елементарна. Ако можеше всичко да се прогнозира безпроблемно с трите най-използвани техники "прогресия-дирекция-транзит", с прогнозиране щяха да се занимават успешно всички само след 2-3 години хаотично четене.

# 578
Здравейте, бихте ли споделили мнение за Милена Данкова-Крея. Опитах да търся назад, но не намерих информация.
Благодаря предварително!

# 579
  • София
Хороскопа какво може да ти даде?
При мен липсва посока и цел (житейска), в момента искам да разбера какво е призванието ми и кое е нещото, което ще ме удовлетворява в най-висока степен и да дръзна да го преследвам.

ПП: Колко струва един хороскоп и нужно ли е да си на живо - понеже ми казаха за един, но май е далеч от Сф.

# 580
  • в 1001-та нощ
Около 100 лв (+/-), може и по скайп.

# 581
При мен липсва посока и цел (житейска), в момента искам да разбера какво е призванието ми и кое е нещото, което ще ме удовлетворява в най-висока степен и да дръзна да го преследвам.

ПП: Колко струва един хороскоп и нужно ли е да си на живо - понеже ми казаха за един, но май е далеч от Сф.
Моят опит показва, че зависи от астролога, към който се обръщаш. И от твоите въпроси. За житейските задачи индикатор е показателя на душата, Атма Карака се нарича, от ведическата астрология. Добре е да се разгледа той  как е поставен, кой е и да се видят периодите ти. Има астролози, които работят само или предимно с кореспонденция по мейли.

# 582
  • София

Моят опит показва, че зависи от астролога, към който се обръщаш. И от твоите въпроси. За житейските задачи индикатор е показателя на душата, Атма Карака се нарича, от ведическата астрология. Добре е да се разгледа той  как е поставен, кой е и да се видят периодите ти. Има астролози, които работят само или предимно с кореспонденция по мейли.
Преди време по темата за призванието - ме насочиха към ведическа астрология, но не съм търсил усилено такъв. Има ли добри в тази област?

# 583
Starrydream, тази тема е точно за да споделяме опит. Не знам колко и колко добри са ведическите астролози в България, но има. Дори тук във форума има, които участват. Аз имам впечатления от Sotis (покрай форумното й участие)  и те са много високи.

# 584
Астрологът Николай Колев също практикува Джьотиш, има го в списъка в началото на темата.

Общи условия

Активация на акаунт