Истанбул [тема 44]

• 96 265
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
И аз благодаря за разказите на всички! Flowers Hibiscus

luchkata, доста отдавна коментираме тук, че HALIC HATTI вече няма спирка на Еминьоню, а само на Каракьой. Добре е, че ги дели само един мост, все пак. Макар че за 10 лири не си струва преминаването му, при положение, че фериботът щеше да ви излезе по всяка вероятност 7.80. Но на връщане можехте да му се насладите. Има две пристанища от двете страни на Св. Стефан.
Би ли споделила актуалната цена на баклавата на Гюллюолу.

Цените на баклавата започваха от 50 лири за килограм и стигаха до над 100 лири. Моята любима шоколадова баклава беше 70 лири килото, втората кутия си взех смесена която струваше 90 лири килото. Мисля че с шам фъстък баклавата варираше 50-60 лири за килограм.
Бяхме доста уморени и гладни, за това решихме да се върнем пак с такси Simple Smile
danika79 бяхме с агенция ТЕММА, дано не звучи като реклама, но и шофьора и екскурзоводката се справиха чудесно.

Питам защото и ние ще пътуваме в петък вечер с тях.Като гледам програмата ви май не сте се движели с групата , а сами сте имали програма.Ние също мислим сами да се организираме в Истанбул. А в кой хотел бяхте настанени?

# 391
  • Варна
Може ли линк към камерите, че от моите не се отварят.

http://www.istanbuluseyret.com/turistikkameralar/

това е линка :

Благодаря !

# 392
  • Бургас
Питам защото и ние ще пътуваме в петък вечер с тях.Като гледам програмата ви май не сте се движели с групата , а сами сте имали програма.Ние също мислим сами да се организираме в Истанбул. А в кой хотел бяхте настанени?
Сами си организирахме програмата, гледах да е и по-лека, и двете спътнички са над 70 години, и пак доста се поуморихме. Отседнахме в хотел Соризо.

# 393
Здравейте, момичета и момчета!
Изчела съм почти всичко по темата за Истанбул, но утре вечер ще пътувам за пръв път с кола до там и ме обхваща паника.
Накратко аз ще ходя за 3път ( запозната съм с повечето неща), приятелят ми за първи път, а родителите ми за 4ти.
Градът за нашето семейство е уникален ( това и вие го знаете 😉).
Трудно ми е да съчетая това с кой какво е видял, посетил и т.н. За сега сме се разбрали с родителите ми, че май ще се разделим за да мога аз да развежда моя приятел, а те да пазаруват.
Паниката ми идва от деня, в който всички ще тръгнем за Азия.Прекалено много и четох и се обърках тотално,  моля за помощ.
Плана за деня в Азия е:
От Капели до Кадъкьой ( бика, Мода и т.н.), от там с 14F докалоко разбрах за  Юскюдар, после до Бейлербей с 15ките, после как да стигна от там до хълма Чамладжъ( за залеза) , от там е задължително да отидем до Фонтаните ( не знам как) и след фонтаните може би към 22-22.30 как да се приберем до лалели или Еминюню ( в европейската част се оправям много добре) .
И да питам в неделя 06.05.18г. Едни от големите отбори ще играят, някой знае ли как е Истанбул по време на футбол.
Гергьовден съм го планирала за Азия, но в близост е стадиона на Фенербахче и затова питам.

Благодаря предварително за помощта.

# 394
Ако на някой му е интересно да гледа снимки, качих моите във Фликр. Повечето са с пояснителен надпис под номера, подредени са хронологично.

# 395
Ако на някой му е интересно да гледа снимки, качих моите във Фликр. Повечето са с пояснителен надпис под номера, подредени са хронологично.
Много хубави снимки!
Благодаря!

# 396
[/qute]
Разгледах снимките с огромно удоволствие! Благодаря!

# 397
Уха мача ще е готино ако се съберем да го гледаме .Ние тръгваме от Б ургас и ще се настаним в хотел Кафказ на Фатих

# 398

Великолепни снимки от едно прекрасно преживяване.
Благодаря за удоволствието, което ми доставихте!

# 399
# 400
  • Бургас / UK
Уха мача ще е готино ако се съберем да го гледаме .Ние тръгваме от Б ургас и ще се настаним в хотел Кафказ на Фатих

При първото ми ходене в Истанбул,бяхме в този хотел.Много е хубав и е разположен много близо до забележителностите,трамвайна спирка,Мармарай,Еминьоню  Peace
С ТЕММА ли ще пътувате?

# 401
  • On the sea
Невероятни снимки, душата ми започна да крещи, че иска пак в Истанбул.
Благодаря!

# 402
Здравейте, може ли с дебитна карта да се плаща на дворците Топ капъ,Долмабахче  и Бейлербей,правим си сметка колко ще ни трябват средства в лири.Благодаря предварително !

# 403
  • Пловдив
Здравейте! Искам да попитам за Виаленд мога ли да купя билети на място? В сайта никак не се ориентирам. Какви са цените приблизително за семейство от 4 души, деца на 12 и 9?
Благодаря!

# 404
Здравейте,  Simple Smile
Първо искам да благодаря на всички за цялата незаменима информация! bouquet
Утре и ние заминаваме за приказния Истанбул с агенция, но мислим сами да си обикаляме. Била съм веднъж и сега аз ще съм гид  Laughing Най-вероятно ще сме в хотел в Лалели (все още чакам да кажат кой точно) като оттам горе долу се ориентирам. След всичко изчетено у прегледано тук, набелязах следния примерен маршрут:

1-ви ден: Обиколка на историческия п-в - Йеребатан, Тонкапъ, Света София и за каквото имаме възможност и сили  Simple Smile После мисля да отидем до Галата, нагоре по Истиклял до Таксим и оттам да хванем метро до Сапфир. И ако успеем да хванем залез ще бъде чудесно. После по същия път обратно до хотела.

2-ри ден: С трамвай T1 до Долмабахче, връщане до Еминьоню и оттам тур по Босфора. Като си мисля на връщане да слезнем на Üsküdar и да отидем до двореца Бейлербей.

3-ти ден: Църквата Свети Стефан, връщане до хотела и отпътуване за България.
Като всичко търпи промени, най-важното е да се насладим на преживяването и дано не ни вали много дъжд  newsm17
  Моля да ме поправите, ако мислите че нещо е объркано или неизпълнимо Simple Smile . Предварително многоооо благодаря!  newsm20

Общи условия

Активация на акаунт