Истанбул [тема 44]

• 96 249
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,  Simple Smile
Първо искам да благодаря на всички за цялата незаменима информация! bouquet
Утре и ние заминаваме за приказния Истанбул с агенция, но мислим сами да си обикаляме. Била съм веднъж и сега аз ще съм гид  Laughing Най-вероятно ще сме в хотел в Лалели (все още чакам да кажат кой точно) като оттам горе долу се ориентирам. След всичко изчетено у прегледано тук, набелязах следния примерен маршрут:

1-ви ден: Обиколка на историческия п-в - Йеребатан, Тонкапъ, Света София и за каквото имаме възможност и сили  Simple Smile После мисля да отидем до Галата, нагоре по Истиклял до Таксим и оттам да хванем метро до Сапфир. И ако успеем да хванем залез ще бъде чудесно. После по същия път обратно до хотела.

2-ри ден: С трамвай T1 до Долмабахче, връщане до Еминьоню и оттам тур по Босфора. Като си мисля на връщане да слезнем на Üsküdar и да отидем до двореца Бейлербей.

3-ти ден: Църквата Свети Стефан, връщане до хотела и отпътуване за България.
Като всичко търпи промени, най-важното е да се насладим на преживяването и дано не ни вали много дъжд  newsm17
  Моля да ме поправите, ако мислите че нещо е объркано или неизпълнимо Simple Smile . Предварително многоооо благодаря!  newsm20

Извинявайте знаете ли в неделя кога ще тръгнете за БГ?

# 406
  • On the sea
Здравейте,  Simple Smile
Първо искам да благодаря на всички за цялата незаменима информация! bouquet
Утре и ние заминаваме за приказния Истанбул с агенция, но мислим сами да си обикаляме. Била съм веднъж и сега аз ще съм гид  Laughing Най-вероятно ще сме в хотел в Лалели (все още чакам да кажат кой точно) като оттам горе долу се ориентирам. След всичко изчетено у прегледано тук, набелязах следния примерен маршрут:

1-ви ден: Обиколка на историческия п-в - Йеребатан, Тонкапъ, Света София и за каквото имаме възможност и сили  Simple Smile После мисля да отидем до Галата, нагоре по Истиклял до Таксим и оттам да хванем метро до Сапфир. И ако успеем да хванем залез ще бъде чудесно. После по същия път обратно до хотела.

2-ри ден: С трамвай T1 до Долмабахче, връщане до Еминьоню и оттам тур по Босфора. Като си мисля на връщане да слезнем на Üsküdar и да отидем до двореца Бейлербей.

3-ти ден: Църквата Свети Стефан, връщане до хотела и отпътуване за България.
Като всичко търпи промени, най-важното е да се насладим на преживяването и дано не ни вали много дъжд  newsm17
  Моля да ме поправите, ако мислите че нещо е объркано или неизпълнимо Simple Smile . Предварително многоооо благодаря!  newsm20
Програмата ви ми се вижда напълно изпълнима. И ние горе долу така процедирахме шри първото посещение. Само ако решите да влизате в Топкапъ и Света София имайте на предвид, че може да си почакате доста на опашките, освен ако не е по рано сутринта.

# 407
  • Бургас
Здравейте, може ли с дебитна карта да се плаща на дворците Топ капъ,Долмабахче  и Бейлербей,правим си сметка колко ще ни трябват средства в лири.Благодаря предварително !
Здравейте,
в Долмабахче не приемат дебитни карти, само в брой. За Топ капъ и Бейлербей не знам. Аз очаквах на много места да приемат карти, обаче на Долмабахче, на корабчетата на Турйол и на Водохранилището ми искаха само кеш. Наложи се да тегля пари допълнително от картата.

# 408
  • Бургас
Здравейте!
В събота рано сутринта заминаваме за Истанбул. До сега не съм ползвала градския им транспорт и се опитвам да се ориентирам в транспортната мрежа. Та от Султанахмет мога ли само с Т1 да идем до гара Кабаташ? Планувам в неделя да скокнем до Принцовите острови...
Другата ми питанка е дали ще има къде да спрем колата около цървата Свети Стефан без риск да сме в нарушение? Платен паркинг?
Деца на 10 и 8 години трябва ли да се таксуват в градския транспорт?
Благодаря на отзовалите се Heart Eyes

# 409
Здравейте, Между 2 полета ще имам няколко часа в Истанбул. С помощта на темата и google maps си оформих план. Но не мога да разбера как да стигна от Египетския пазар до небостъргача Sapphire. Според google трябва да ходя пеша до спирката на метрото Haliç, която е по средата на един мост. Дали е удобно да се стигне пеша? Няма ли транспорт, с който да се мине този мост?
Много бих искала да се кача на корабче, но няма да имам много време. Има ли фирма, която да прави обиколка от Eminönü за 1 час в събота вечер?
Предварително ви благодаря за всякакви съвети.

# 410
  • Варна
Здравейте, Между 2 полета ще имам няколко часа в Истанбул. С помощта на темата и google maps си оформих план. Но не мога да разбера как да стигна от Египетския пазар до небостъргача Sapphire. Според google трябва да ходя пеша до спирката на метрото Haliç, която е по средата на един мост. Дали е удобно да се стигне пеша? Няма ли транспорт, с който да се мине този мост?
Много бих искала да се кача на корабче, но няма да имам много време. Има ли фирма, която да прави обиколка от Eminönü за 1 час в събота вечер?

Здравейте,
Ако пътувате с турските авиолинии - те предлагат безплатни турове. Това е линка, разгледайте го:
http://www.istanbulinhours.com/TourScheduleByTime.aspx

A иначе друг маршрут е:
Скрит текст:
Т1 от Еминьоньо ( през Моста Галата минава), слизате на Кабаташ - от там Фуникуляр до Таксим и Там взимате Метро М2 до спирка 4.Левент (мисля, че 4 беше важно към името)  за Сапфир. Бързо става придвижването.

Моста Халич не бива да ви притеснява - той има специална пешеходна част.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 23:37 от BVAR

# 411
  • София

Съвсем добре е за пеша. Според мен не е далече. Мостът е само за метрото, а на спирката има нещо като панорамна площадка с хубава гледка. Така и не съм се качвала там, но когато откриха моста, доста хора от темата ходеха специално за площадката.

BVAR ми даде още една идея за Сапфир. Минавате пеша моста Галата (заради разходката Wink), качвате се на Тюнел от Каракьой и там съвсем наблизо е станция Шишхане на метрото. Тюнел е зъбчата железница, най-старото метро в Истанбул и има претенции да е по-старо лондонското.

Корабче за 1 час няма да намерите, но може да се повозите на ферибот до Кадъкьой или Юскюдар и да се върнете със същия кораб или с друг ферибот до Каракьой и да минете моста Галата пеша. Фериботът до Кадъкьой минава близо до брега с Топкапъ на високото и до гарата Хайдарпаша (май в момента е в скеле заради ремонт). Момината кула също се вижда добре. Юскюдар пък е до първия мост. Освен моста наблизо е пак кулата, а и се вижда Долмабахче. Мисля, че няма да съжалявате ако се повозите, независимо кой вариант ще изберете! Така и не знам дали може да останете на самия ферибот (според мен няма кой да ви изгони), защото слизащите и качващите се са разделени с преграда и ако искате да хванете същия ферибот, трябва да направите обиколка с доста тичане, както и да минете отново през турникетите за плащане.

# 412
Много благодаря. Ще прегледам маршрута през моста Галата с google street view, за да се ориентирам.

# 413
  • Бургас / UK
Здравейте!
В събота рано сутринта заминаваме за Истанбул. До сега не съм ползвала градския им транспорт и се опитвам да се ориентирам в транспортната мрежа. Та от Султанахмет мога ли само с Т1 да идем до гара Кабаташ? Планувам в неделя да скокнем до Принцовите острови...
Другата ми питанка е дали ще има къде да спрем колата около цървата Свети Стефан без риск да сме в нарушение? Платен паркинг?

Здравей!
С Т1 може да стигнете до Кабаташ,това всъщност е последната спирка на трамвая.
За паркинг не мога да отговоря...Колата оставяме до хотела и обикаляме с градския транспорт.
Това е сайта с паркинги ,може да разгледаш и да се ориентираш дали има някой в близост:
http://ispark.istanbul/otoparklarimiz/

# 414
Съботният пазар в Бакъркьой е уникален! Можеш да се облечеш от...до много изгодно! Има страшно много сергии с какво ли не! Дрехи: дамски, мъжки, детски, бельо, шалове, чехли, обувки, бижутерия, посуда, козметика... Цени от 10 до 30 и ...tl... 3 часа, сигурно ще са ви малко ,за да го обиколите. На повечето сергии, важното е бързо да ровиш, за да си харесаш нещо, преди да ти го грабнат пред носа. На мен много ми хареса! Типичен ориенталски пазар, а и си понакупих доста неща от там. Има и зеленчуци, плодове, сирена...
утре смятам да го посетя ... От Фатих в гугълмапс го дава на 13 км с автобус...

# 415
  • Бургас
Съботният пазар в Бакъркьой е уникален! Можеш да се облечеш от...до много изгодно! Има страшно много сергии с какво ли не! Дрехи: дамски, мъжки, детски, бельо, шалове, чехли, обувки, бижутерия, посуда, козметика... Цени от 10 до 30 и ...tl... 3 часа, сигурно ще са ви малко ,за да го обиколите. На повечето сергии, важното е бързо да ровиш, за да си харесаш нещо, преди да ти го грабнат пред носа. На мен много ми хареса! Типичен ориенталски пазар, а и си понакупих доста неща от там. Има и зеленчуци, плодове, сирена...
утре смятам да го посетя ... От Фатих в гугълмапс го дава на 13 км с автобус...
Подкрепям! Вече няколко пъти ходим там, дори мисля и утре да минем оттам - вярно има от пиле мляко Simple Smile

# 416
  • У ДОМА
Здравейте!

Имайте впредвид че корабчетата на Шехир Хатлъръ за Принцовите острови вече тръгват от Еминьоню заради огромен ремонт на пристанището Кабаташ.Ето как ще изглежда след преустройството направо неузнаваемо
https://www.youtube.com/watch?v=XL5OgYRUe5w&t=10s

# 417
  • Бургас
Здравейте!

Имайте впредвид че корабчетата на Шехир Хатлъръ за Принцовите острови вече тръгват от Еминьоню заради огромен ремонт на пристанището Кабаташ.Ето как ще изглежда след преустройството направо неузнаваемо
https://www.youtube.com/watch?v=XL5OgYRUe5w&t=10s
А такааааа... Значи ли това, че от Кабаташ няма корабчета за към Принцовите острови?

# 418
Мисля, че Кабаташ е в ремонт до лятото, преди време попаднах на такова инфо. Принцовите са от Еминьоню.
Вчера пътувах до Истанбул с автобус на Метро, е, в сравнение с влаковото пътешествие преди 10 дни, автобусът губи по точки най-вече заради границите.
В турската част целият автобус слязохме с всички багажи и минавахме през скенер, лудница голяма. Във влака това го няма. Хубавото е, че бяхме единствен автобус (тръгващ в 11 от Пловдив) там.
Това е второто ми ходене до града в живота и то в рамките на седмица.  Laughing
Летяхме до Шарм ел Шейх. И тук не е лошо. Simple Smile

# 419

Общи условия

Активация на акаунт