Проблем със семейството на приятеля ми

• 4 972
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте, имам един голям проблем за които нямам решение и моля за помощ. Пиша с връзка родителите на приятеля ми. Той вече е на 20г. и  сме отделно семеиство но родителите му постоянно се месат за всичко, мислят че той е още на 10 и неможе да взима сам решения и дори му забраняват да прави някои неща, те дори не разбират че ние сме отделно семеиство вече. И мен не ме приемат за част от семеиството им. И най простия пример е това че не му разрешават да кара колата ми защото била "чужда". Да ние нямаме брак, но какво от товаа? Само за това не съм част от семеиството и съм чужд човек ли?! Просто тези неща са ми много убидни защото моите родители са го приели още много отдавна, като още един член от семеиството, а те все още немогат и го мислят за дете. Забелязала съм същото отношение и към брат му, държат се с него се едно е бебе а той е вече тиинеиджър. Нормално ли е това? Нормално ли е да не разрешаваш на синът си да заминава (за друг град или държава)  защото се притесняваш какво ще прави или да не му разрешаваш да кара сам колата и много куп други неща ?

ПС: Заедно сме от 5г. Но живеем заедно от 1г. (С родителите му в една къща на различни етажи)

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 00:51 от Не се сърди, човече

# 1
Май не правиш разлика между семейство и гаджета.

# 2
Ами живея с него от 1 година не съм ли му семейство,а просто гадже?

# 3
Когато станете самостоятелни ще видят, че сте големи, дотогава ще ви считат за деца.
Изнесете се на квартира, плащайте си наема и се виждайте с тях от време на време за вечеря, на която поддържайте безопасни теми на разговор.

# 4
Той е "голям" мъж на 20, а ти на колко си, след като сте "заедно" от пет години? И как се издържате? Може да си имат съвсем основателни причини да не му разрешават да ползва семейната им кола, които да нямат нищо общо с теб. Като си купи кола, ще си я кара.

# 5
Той е "голям" мъж на 20, а ти на колко си, след като сте "заедно" от пет години? И как се издържате? Може да си имат съвсем основателни причини да не му разрешават да ползва семейната им кола, които да нямат нищо общо с теб. Като си купи кола, ще си я кара.

И аз съм на 20 и двамата работим и ходим на университет  и сме заедно от 15 годишни още от както бяхме в един клас в училище. Вече сме в университет и  работим  неможем да си намерим по добре платена работа защото учим и изкарваме колкото да си платим сметките и да се храним през месеца и неможем за сега да си позволим да се изнесем. А колкото до колата аз имам кола която ми е подарък от родителите ми, но неговите не му разрешават да я кара.

# 6
Не бързай да порасваш! Карай си твоята кола и си учи. Чудно ми е, че родителите ти са ОК да живееш там. Явно щом са ти купили кола са могли да те издържат още 2-3 години докато завършиш. И не, още не сте семейство. Гаджета сте, които са избързало да живеят заедно. Успех, не се ядосвай за глупости и най-важното не спирай да учиш.
П.П. Не се пише отделно от глагола. Не е заяждане.

# 7
Не свиквай и не го свиквай - партньора ти - ти да му решаваш проблемите. Ако сам не може да си извоюва самостоятелност, значи не я заслужава. Все пак това е мъж, на когото трябва да разчиташ за подкрепа в някакви моменти. Не мисля, че проблема е в родителите му, а в него. Пред теб му е изгодно да се прави на жертва, а пред тях да се държи, като бебе и да е обгрижван.

# 8
  • Down south
@ Vilinfg

Цитат

И аз съм на 20 и двамата работим и ходим на университет  и сме заедно от 15 годишни още от както бяхме в един клас в училище. Вече сме в университет и  работим  неможем да си намерим по добре платена работа защото учим и изкарваме колкото да си платим сметките и да се храним през месеца и неможем за сега да си позволим да се изнесем. А колкото до колата аз имам кола която ми е подарък от родителите ми, но неговите не му разрешават да я кара.
Той е мъж на 20, какъв мъж е на тези години, е друга тема. Очевидно сте "закачени"  за семейството му, докато това е така, те ще диктуват някои неща, колкото и да не ти се нрави.
Когато пораснете, образовате се и имате възможност за по-голям избор ще бъде значително
по-добре.

Наблегни на образованието си, то ще ти даде много повече опции и възможности.

# 9
Гаджета сте, които са избързало да живеят заедно.
Именно. А формулировката "живеем отделно" с допълнението "на горния етаж в къщата на родителите му" кърти мивки.

# 10

Авторката, изнасяйте се на квартира. И да ти кажа, ти не си част от неговото семейство. За да си, трябва двамата да го създадете това семейство.
Пуууу, абе каква е тая селска идилия, аз от село идвам, такова чудо - навиране в семейната къща у хора от студентски град - не ми е минавало изобщо през ума.

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 10:12 от Анонимен

# 11
На 20 години едва ли е много добър шофьор, та родителите му с право се притесняват за него. И това, че "не го пускат" тук или там няма нищо общо с това, че "сте семейство". Нямат му доверие като шофьор и сигурно с основание. Най-вероятно затова се притесняват и за чуждата кола. Да, за тях е чужда, защото е купена от твоите родители и хората се чувстват отговорни.
Когато пораснете и започнете да си купувате нещата сами, когато придобиете опит и зрялост, чак тогава ще започнат да ви имат доверие. Стига да не продължите да се държите като бебета, че и да ви хареса.

# 12
Това пък да отидеш в университет в друг град и да бързаш да се завреш в някоя семейна кооперация на три ката...споко, има бум на строителството, бачкайте и се борете за малко, чаровно свое местенце, оставете ги тия фамилни катакомби:)

# 13
  • София
Продължете да ходите "на университет", там трябва да концентрирате усилията. Също и в правописа, защото издава училищната ангажираност преди това.
Семейство ще станете, когато придобиете  самостоятелност и финансова независимост. Засега сте гаджета, разчитащи на родителите я за кола, я за жилище.

# 14
Добре се посмях рано рано Simple Smile

Та, Когато започнете да се издържате сами, да плащате сметки сами, да си купувате движимите и недвижимите имущества сами, чааак тогава евентуалнооо бихте могли да се наречете семейство.
Ние постигнахме това на 25-30 годишна възраст. Дано и вие успеете до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт