Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 4

• 67 161
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Пак го, и ще гледам.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 07:49 от Билян@

# 151
  • Испания
Днес Мариела ще е при Гала.

# 152
Рамзи този Уелингтън да си го яде сам, не му го искам.
По нашите ширини, недопеченото не е много на мода.Да готвачите трябва да ги знаят кое как и като си поръчаш да ти го направят както го искаш, а в същото време за 10-15 минути как да ти го изкарат добре изпечено.
Simple Smile Обаче следващия път в ресторанта на Ангелов изрично ще искам всичко да донесат на куп на цялата маса,защото не го правят в предаването, носят каквото е излязло.

За отношенията не ме изненадва, пълно е с такива отровни Нинки, Мариелки и дани спартаковци, някакви псевдопрофесионалисти- големи на приказки, малки в работата на доста места.

# 153
  • София-Младост
Това с носенето поръчките на една маса едновременно ми е доста странно...ми ако един си поръча салата Цезар, а другия филе Уелингтън...тоя със салатата ще прегладнее, докато другото се опече.
Ако на една маса има поръчани 2-3 омлета съм съгласна да им ги занесат едновременно, но стартер и основно...

# 154
Напротив, носенето на всички на масата едновременно е задължително и е класика, но у нас рядко го спазват. Носят което е излязло, и се получава един да се е нахранил отдавна, докато друг още си чака...омлета примерно и стои гладен, докато другия яде пред него.
Ако ми донесат ЦезарЯ, докато другия си чака УелингтънЯ, аз ще броя мухите, докато другия после яде. А гладния с Уелингтън ще преглъща, докато аз си хрупам салатата.  На маса сте седнали, за да хапнете заедно, а не всеки сам в диапазон от половин час. Класика у нас е и да ти донесат ракията половин час преди шопската салата.

# 155
Класика у нас е и да ти донесат ракията половин час преди шопската салата.
+1
На мен вчера ми донесоха хляба след като почти си бях изяла ястието, защото за беля го поръчах препечен.....и то в заведение с претенции! ooooh!

# 156
  • София-Младост

smetanapalata
Звучи логично като се замисля...не е казано, че задължително твсеки трабва да мине през салата, основно и десерт.
Иначе за ракията сервирана с приборите у нас си е не класика, ми направо задължително сякаш...не знам как разчитат да се гаврътне тая напитка без салата или мезе. Не че е невъзможно де.

# 157
Да, аз основно рядко ям. Ям салата и десерт. И какво-да чакам цял час пържолата на мъжа ми, че чак след него да ми донесат моята тортичка ли?

# 158
Тези хора са толкова добре подбрани че и да искат няма как да се стиковат и да работят в хармония. Мисля че психолозите са си свършили много добре работата.
Явно и Ангелов успява доста  да ги стресира и да объркват поръчките. Но ми е правило впечатление че на моменти прави компроси с поръчките.

# 159
  • София
Класика у нас е и да ти донесат ракията половин час преди шопската салата.
Правило е напитките да се сервират първи, даже в петзвездните хотели си има норма - до две минути трябва да са на масата. По принцип салатите стават бързо и не трябва да се чака повече от 5-6 минути. А ако е някоя по-засукана, която отнема повече време, предполагам сервитьорът би трябвало да съобрази и да сервира безалкохолното и водата, а алкохола по-късно, но едва ли се случва на много места.

# 160
В началото всички дружно запяхме в един глас на Христина Йорданова, че негодува и сипе обиди по Мариела.
Аз се извинявам. Цялостното и поведение на Мариела доказва и правотата на Христина.
Ето днес съвсем инцидентно не се появила с студиото при Гала. Това да не си спазваш договрките, особено ако са и по договор, нямам какво повече да кажа.  Sick

# 161
Аз пък тъкмо щях да питам какво са я питали и какво е казала при Гала, а тя взела че не дошла.

# 162
В началото всички дружно запяхме в един глас на Христина Йорданова, че негодува и сипе обиди по Мариела.
Аз се извинявам. Цялостното и поведение на Мариела доказва и правотата на Христина.
Ето днес съвсем инцидентно не се появила с студиото при Гала. Това да не си спазваш договрките, особено ако са и по договор, нямам какво повече да кажа.  Sick

Благодаря за добрите думи. Аз от своя страна ви подготвям една малка изненада в доста дълъг текст. Мисля, че ще ви е интересно.😊

# 163
Христина, явно си решила да докараш инфаркт на любопитните като мен с тези подхвърлени лееко жокерчета.
Я давай в скрит текст или на лични , че ме изяде пустото любопитство.
И какво значи да облекат черни престилки.

# 164
И да се беше явила Мариела нямаше да я гледам, нито да търся запис.
След вчерашната заявка на Ангелов за разчистване от слабите звена да видим какви действия ще предприеме.

Общи условия

Активация на акаунт