Изтръпване

• 1 470
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте!
Преди половин година родих секцио със спинална упойка. Имах типичното следспинално главоболие и лежах няколко дена. Появи ми се замайване, което се проявяваше навън, докато след 5 месеца се засили и го чувствах удома, дори и легнала. Ходих на невролог, пусках си изследвания - на нервна основа било най-вероятно, тъй като не се установи проблем. Пих хомеопатично лекарство две седмици и почти напълно се оправих. Няколко дена по-късно почувствах изтръпване в ляво на кръста. Помислих си, че ластикът ми е стягал или нещо такова. След ден изведнъж цялата длан ми беше изтръпнала с т.н. мравучкане. На следващия ден изтръпването ми продължи като цялата лява част от горе до долу по тялото при погалване усещам кожата си изтръпнала, ходилото на левия ми крак също е изтръпнало. Започнах да чивствам и лека слабост в лявата ръка. Ходих при друг невролог - каза, че от прегледа не мисли, че има някакво заболяване и може да е на нервна почва.
Ако някой може да ми бъде полезен с личен или на свой близък опит с такова състояние или някакви съвети ще съм благодарна.

# 1
За замайването не мога да ти кажа, но тези изтръпвания в ляво на кръста, както и към ходилото, могат да се дължат на травма на седалищния нерв. Мисля че ишиас се нарича още. На английски е sciatic nerve и в интернет има много информация по темата.
Не казвам че е това, но може да се провериш при някой хиропрактик. Поне няма да навреди.

# 2
Благодаря ти, но едва ли е това. Прочетох за него.

Общи условия

Активация на акаунт