Как върви захранването - част 7

• 13 239
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Синът ми става на седем месеца днес .
Захраних го на 6 с оризова каша
сега изяжда на обед едно зеленчуково пюре на Хип като направо не му стига .... и следобед му давам плодово пюре с каша пак количеството на едно бурканче на Хип като кърменето не се замества .
Режима ни е следния
6-7ч кърма
9-10 ч кърма
11 - 12 ч зеленчуково пюре  - 1 бурканче от тези на Хип
12-13 ч кърма
15ч кърма
16.30 - 17ч плодово пюре с каша  в същото количество като при зеленчуковото
18 - 18,30 кърма
19,30-20 ч - къпане,  кърма и си ляга за нощ
и през ноща се събужда  най малко два пъти  и тогава кърма

особено на обед направо зеленчуковото пюре му е малко като свърши бурканчето и плаче за още ....
следобед му стига но понякога когато например аз му пасирам плод най често банан плюс малко готово пюре плюс малко каша и може и да става малко повече от това на обед
пробвах няколко сутрини да давам нещо като закуска в 8 или в 10 ч така че да не пречи на кърменето но ми се размества и без това почти липсващия режим и когато му дам и сутрин след това не суче така както искам
трябва ли малко да му поувелича количеството на обед следобед да му давам ли сутрин .
значи на килограми е повече от добре преди месец беще 8,500
сега не съм го теглила но не е отслабнал .....със сигурност

# 61
  • София
Исайкова - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0 за пюретата и кашите дом. производство. http://pakostnik.com/recipe.php - и това ако не си разглеждала можеш да му хвърлиш едно око Wink
грис кашата е на хумана - http://pakostnik.com/productdetails.php?id=845
зеленчучци - може да пробватие и тиквичка Wink
А ти пробва ли към зеленчуковите пюрета да прибавяш по малко кърма?
А за бум-ът с храните, така си е, но и ефект има - почна най-после да качва подобаващо Wink

Райка - от малките Хип ли? Давай му повече щом иска.

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 10:25 от bubu_to

# 62
Здравейте!
Утре навършваме 6 месеца, но съм решила днес да започва захранването - с оризова каша. Взела съм безмлечна на Нестле, ще я приготвям с кърма. Чак ми е нещо напрегнато Simple Smile
РАдвам се, че ще има с кого да споделям впечатления и да получавам съвети Simple Smile
Честит празник на нашите слънчица!

# 63
Честит празник на нашите бебешори!
  Party TimeМомичета искам да въведа зехтин (раст. олио) в зеленчуковите пюрета в 8 месец някоя от вас вече давала ли е?Колко ml слагате а необходимо ли е преваряване на зехтина (раст. олио)?

# 64
  • София
Бубу-мерси за инфото  bouquet
Наоми-да може зехтин от 8мес.Предполагам че се слага малко,на върха на лъжичката.Дали трябва да се преварява-незнам,предполагам не-но ще кажат другите мами.

# 65
  • София
До кога храните се въвеждат лъжичка по лъжичка?

# 66
Ето ни и нас най-накрая в отбора!
Започнах с безмлечна оризова каша на Хип + кърма. Първата реакция на Мини беше физиономия "ти бъзикаш ли се с мен? да ям това?!?". Добрата навина - оризът не и подейства запичащо, а напротив! Вече акунти всеки ден! Въведох ябълка - пюре на Хип (съдържа ябълка и някакво количество ориз) ,а сега и морков пак на Хип.
Откакто захраних Мини (седмица), забелязвам неща ново в поведението и. Преди, когато беше гладна правеше сукателни движения с езиче. Сега тези движения са сведени до 30%, а 70% мляска с устни, все едно казва "па-па". Често го прави и не мога да разбера защо. Защото е нов номер и му се кефи? Защото и избива първото зъбче? Или вече по този начин ще сигнализира, че е гладна? Откакто навърши 6 месеца го прави, не знам дали е заради възрастта или заради въведената твърда храна.
Друго - днес като се нахвърли на кашата - омете 40 мл. Аз бях направила повечко за всеки случай. После цокунти обилно. Чудя се по колко да и давам, така че да не заместим храненето? И в какво съотношение да разреждам? На око? В упътването пише 20 г. сухо вещество и 200 мл течност. Аз сложих 60 мл и пак стана много рядка кашата.

# 67
  • София
two- наистина стават предички кашите, май идеята е че толкова малки бебета ще ги пият от шише. аз си я правя на око докато стане като гъста боза Wink

# 68
  • Варна
Никога не съм спазвала съотношението на кашите, з-то все стават редки като за шише. Незнам дали си забелязала но оризовата на Хип като постои малко и се надува и сгъстява, имай го предвид. А иначе за "па-па" то - сигурно е от възрастта, ще почне и ма-ма, ба-ба и други такива, но наблюдавай я, ако го прави когато е гладна и не по друго време, значи може би наистина така ти показва че иска да яде  Laughing

# 69
Здравейте и от мен!

Моля ви да ми помогнете с малко съвети. Ние се захранваме от около месец. Вече хапва доста неща. Проблемът ми е,че тръгва да се отбива. Кърменията стават все по-малко. Гледам първо да цока и после твърдата храна, но често той не иска гърда, а приема другото... Лошото е, че имам майка, която само ми пили на главата, че детето вече трябвало да яде по много повече  друга храна освен млякото. Знам, че за всяко дете е различно, но може ли да кажете по колко и каква горе долу твърда храна трябва да изяжда бебо на 7 месеца. И ако е възможно, споделете вашия режим на хранене, дори и ако е на поискване как се храните горе долу.

# 70
  • Димитровград
A на мен ще ми кажете ли хитринка за ядене с лъжичка,щерката не иска с лъжица да яде-директно награбва чашата и пие...

# 71
  • София
кanesta,дръж  й ръчичките,и дай в усетнцата-да видим какв о ще прави?

two,сигурно знаеш че каша разбъркана с кърма винаги става течна.
Второ съм забелязала че когато разтварям кашата в не толкова вряла вода-тоест по-малко топла-не става толкова рядка.И другото е че не трябва да разбъркваш.Оставаш две минути ад си набъбне,и то ще се сгъсти.Казвам го защото мерките всеки път са ми едни и същи.
Аз в началото почнах със 30мл каша ,после почнах 50,минах през 80 и сега давам по 100.Един час след кърмене.Правя я без мляко/кърма.
Значи ако кашите се правят без мляко/кърма се водят междинни яденета.Количеството може да им е дори толкова,колкото пише на кутията/така се води/.,макар на мен да  ми се вижда множко.Така че малката ако си иска,й дай повечко.
Консистенцията-аз правя 1 супена на 50мл вода/така  и пише/.2 на 100.Ако се изчака без бъркане става нормална.

Мишок,аз кърмя около 6 пъти на ден.Веднъж каша 100мл без мляко,както казах и понякога пюре следобяд 50мл,веднъж изяде 100.

# 72
Момичета, благодаря ви за отговорите! Simple Smile
Много съм зелена в тая област (кашата)! Grinning
Аз пък давам каша на обяд в 12 часа (реших да фиксирам час, иначе сме на поискване) и после давам да цокне. А към 15-15.30 пюренце (засега 2-3 лъжички, пък и Мини не го харесва особено) и пак цокване. Може да си цокне и помежду двете хранения. Какво мислите за тая система?

# 73
докладвам - череши приети отлично, без промени в памперса Simple Smile
алергична реакция към парченце сварен домат/ а в готово пюре го яде  newsm78 /

# 74
  • София
въпросче - искам да почна да му давам пилешко - какво точно трябва да е първо - гърди? бутче? или...?

Общи условия

Активация на акаунт