Как върви захранването - част 7

• 13 240
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
въпросче - искам да почна да му давам пилешко - какво точно трябва да е първо - гърди? бутче? или...?

има готови пишешки филенца,те стават:-)

# 76
  • София
мерси esprit Simple Smile
точно филе от гърди съм му взела но после реших да питам все пак...Simple Smile

# 77
На АМ сме. Може ли да пиша при вас? Много малко се кърмихме. Но в другия форум няма такава тема, пък и по принцип съм солидарна с разбиранията на кърмачките.  Simple Smile
Дала съм оризова каша, тиква, морков и банан. Храни се 4 пъти дневно, от вчера започна да изяжда повече от 20 грама пюре и давам 2 пъти на ден - вчера дадох 2 пъти бананово , а днес 1нъж морков и тиква и 1нъж банан. Плодовото давам м/у храненията. Зеленчуковото наобед преди млякото. Малко не е съобразно вашите принципи, но като сме на АМ идеята е да замествам хранене.  ooooh!
Благодаря ви за вниманието и извинявайте, ако съм се натрапила.  Sad

# 78
На АМ сме. Може ли да пиша при вас? Много малко се кърмихме. Но в другия форум няма такава тема, пък и по принцип съм солидарна с разбиранията на кърмачките.  Simple Smile
Eстетствено, че си добре дошла! Пък и... четенето тук покрай темата ще те подковава за другия път  Wink
Между другото, съвсем си ви е наред захранването Simple Smile

Мишле, защо не прескочиш в нашата отчетна темичка? (октомврийската де). В момента таман доста мами споделят с какво си хранят бебите - не съм сигурна обаче дали в настоящата или в предишната. Аз лично съм заместила само 1 цяло хранене - с пюре. Давам и плодово (половинка), но не замества цяло хранене.

# 79
  • Карлово
Касиопея, и сред кърмачките им рано захранващи, не бой се, добре си дошла!
Аз да питам-как да съхранявам супи? Доки каза да давам по 40-50 мл на обяд преди пюрето. Ама всеки ден да готвя по 50 мл супа #Crazy

# 80
моля ви помогнете дадох пюре от морков 1 малка лъж на другия ден беше с пъпчици по гърдите и ръцете ужасно разтроиство и повръщане заведох го на лекар каза че е някакъв си вирус и не обърна голямо внимание вече четвърти ден разтроиството продължава пъпките като че ли намаляха на другия ден отидох на друг лекар тои каза че било от жегите предписа един сок за обезводняване а аз все си мисля че е от моркова вие как мислите температура нямя и е на 6 мес без 5 дена

# 81
а и да добавя че ака много зелено ако

# 82
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,да ви се похваля,че дадох жълтък и се прие ОК.Много дълго мислих да дам или не защото е алерген,но той ми е едричък бебо и реших да пробвам.Първо дадох 1/8 и беше ОК след един ден дадох 1/4 и отново ОК.Радвам се ,че нямахме проблеми.Сега е ред на месцето.Искам да ви питам за кашите,вие с мляко ли ги давате,защото аз я правя с вода,че с кърма става много течна и всъщност я давам около 18.30,като преди това в 17.30 кърмя и след това кърмя в 20.30ч.

# 83
  • София
Mishok - нашя "режим" май няма да ви свърши мн работа но общо взето - сутрин и привечер - 160 гр каша - млечна, обяд 160 гр - зеленчуково пюре (днес ще въвеждам месото и ще почна да редувам 1 ден зелен, 1 ден месно-зеленчуково). през останалото време кърмене на поискване - кашата го насища, но 1-2 часа след пюрето иска да суче. Последната седмица заради зъбче отказа пюрета и каши - аз не го насилвам, ако и колкото иска Wink
и все пак нашите хранения са малко повече, че беше слабичък и трябва да наваксаме малко тегло Wink

Mikey - ами прави повече супа и замръзявай. Дядо така си правеше и си замръзяваше и после си я ядеше нищо и нямаше (той защото сам живее и да не си готви предз ден по малко Wink)

Касиопея - добре дошла, не мисля, че разликата е голяма, а и тук има мами, които искат да заместват хранене по-бързо, а и то рано или късно това е целта, ако има малки различия и сме боси по някои въпроси....здраве да е няма да е фатално Wink

калинка - аз направо млечна давам каша

# 84
  • София
Аз я правя с вода-няма проблем за това...Но не е толкова калорично...

# 85
моля ви помогнете дадох пюре от морков 1 малка лъж на другия ден беше с пъпчици по гърдите и ръцете ужасно разтроиство и повръщане заведох го на лекар каза че е някакъв си вирус и не обърна голямо внимание вече четвърти ден разтроиството продължава пъпките като че ли намаляха на другия ден отидох на друг лекар тои каза че било от жегите предписа един сок за обезводняване а аз все си мисля че е от моркова вие как мислите температура нямя и е на 6 мес без 5 дена
Нищо не ти пречи да спреш моркова. Вчера и аз дадох морков и тиква /за 3ти или 4ти път давам морков/ - около 50 грама всичко - и днес имаме пъпки по личицето - а не е от тиквата - значи е от моркова. Аз го спрях. Спри го и го пробвай след 1-2 месеца пак. Аз поне така знам че се прави. И аз се чудя дали да не се обадя на педката да я питам за моркова, но се въздържам, понеже според нея трябваше да съм го дала преди 3 месеца още - на сок.

# 86
  • София
момичета,аз бях писала.
Лекарката ми каза че напоследък най много алергии давал моркова.
Аз днес дадох за първи път,но една лъжичка.

# 87
  • Варна
       Момичета , отдавна ви чета и едва сега се включвам да ми окажете малко support.С бебка ни се очертава плаж в събота и неделя(следобедните часове).Наобяд яде зел.пюре , а следобед каша(напълно съм заместила).Ако кашата я направя в къщи дали няма да се "окаши" на жегата няколкото часа , още повече че я забърквам с кърма?Или си мисля пък дали да не и ги завъртя - кашата наобяд в къщи , а зел.пюре да и го оставя за следобяда на плажа?А пък да я кърмя на плажа все още не съм го правила и не знам дали е много добра идея Embarassed Какво мислите?

# 88
  • София
julll - по-добре ги размени, кашата на нищо ще стане дори и да не е жега Wink
ако те притеснява кърменето - като наближи време може да намериш някое по-закътано местенце или си вземи някой голям, красив, ефирен шал, който да си наметнеш - хората и без да кърмят понякога си стоят така на плажа, та вероятно няма да ти обърнат мн внимание. Но честно - какво толкова те притеснява - мн жени се пекат без горнище, ти за едното кърмене за 5 мин - дето е най-естественото нещо на света Wink
don't шашкай се толкова Grinning

# 89
  • София
julll - сега се сетих - всъщност има каши и в бурканчета - верно, че не са с кърма, но можеш един ден да дадеш такава, за да не се притесняваш Wink

Общи условия

Активация на акаунт