Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

WIZZ AIR - 30

 • 71 193
 • 747
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6 031
Добре дошли в новата тема за WIZZ AIR!


Карта на дестинациите от София

Wizz Air
Старата версия на сайта

  Често задавани въпроси

Полетите са от Терминал 1, с изключение на полета за Варна, който е от Терминал 2.

ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, подробно описани ТУК, като имайте предвид, че постоянно има промени - това е една най-обща представа за начина на резервиране. Няма вече сметка в ДСК. Ще направя някои допълнения за промени станали след оформянето на инструкциите.
Какво е новото:
1. WIZZ Discount Club -
Скрит текст:
разделено е вече на две категории: Стандартно членство и Групово членство. Накратко за разликите между двете: Стандартно - пътуват 1+1 с цена на членството 60лв. и получавате: отстъпка от 20лв. за цени над 39,99лв., отстъпка от 10лв. от всеки голям и чекиран багаж; Групово - пътуват 1+5 с цена на членството 100лв. и получавате същите отстъпки както при Стандартно членство.
Всички настоящи членове на Wizz Discount Club могат по всяко време да променят членството си на Стандартно или Групово(трябва да доплатят разликата от 40лв.), като срока на членството им в  Wizz Discount Club не се променя.
Повече за Wizz Discount Club ТУК

2. Такси за Багаж - има промяна, с която по-късното закупуване на багаж струва малко повече от закупуването по време на резервация!
Повече за Таксите за багаж ТУК

САЛОНЕН БАГАЖ
 
Стриктното правило на Wizz Air "един брой салонен багаж на пътник” остава непроменено.
Пътници без WIZZ Priority могат да носят само един ръчен багаж (55 x 40 x 23 см, макс. 10 кг).
Тъй като пространството на борда е ограничено, Уиз не могат да гарантират, че ръчният багаж ще бъде с вас в салона на самолета. Ако има твърде много багаж, може да се наложи да превозят вашия в багажното отделение. В такъв случай е  препоръчително да извадите от него всички ценни предмети!

Ако закупите услугата WIZZ Priority (или имате право на WIZZ Priority като част от пакетите WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO или WIZZ Plus) ръчният ви багаж гарантирано ще бъде с вас в салона и ще можете да вземете още една (+1) малка чанта (ръчна чанта, чанта на лаптоп или фотоапарат), която не е по-голяма от 40 x 30 x 18 см и трябва да бъде поставена под седалката пред вас.

По правило:
На борда на самолета можете да се качите само с един брой ръчен багаж!!!Кошарката за проверка на багажа е вертикална-снимка:

Нямам по-добра снимка в момента, но ще я подменя, когато имам такава.

Течности при пътуване с ръчен багаж
Течностите трябва да бъдат поставени в прозрачен найлонов плик, който може да се затваря. Обема на плика трябва да е 1 литър. Всеки пътник има право само на един такъв плик.
В него могат да бъдат поставени колкото си искате неща, които са с не по-голям обем от 100мл.
Пликове могат да бъдат закупени от различни места: ДМ, Кауфланд(водят се пликове за сандвич), Практикер, от някои книжарници, от магазини, които продават всякакви торбички и найлонови пликове.
На летище София има налични безплатни пликчета - обикновено има при проверяващия б.карти и ЛК преди секюрити проверката и има поставени над скенера, където минава багажа за проверка.
На много от летищата тези пликчета се заплащат.

Течностите трябва да бъдат извадени от куфара/чантата при проверката на летището.

Храна

В ръчния багаж можете да носите храна, която не е в течно или кремообразно състояние.
И все пак ви препоръчвам да не носите прекалено ронлива и ароматна храна. Особено избягвайте сандвичи с колбас, който има чесън и други силно ароматни подправки в него.

След секюрити проверката можете да си купите вода и други течности, които да носите с вас в самолета.


3. Чекиран багаж - и при него вече има разделение - Чекиран багаж (макс. 20 кг. - преди беше 23кг.) и Чекиран багаж (макс. 32 кг)
Таксите за багаж се изчисляват въз основа на:
   - Датата на пътуване (висок сезон, нисък сезон)
   - Начин на купуването (чрез wizzair.com, Мобилно приложение, Телефонен център, Летище)
   - Тегло на чекирания багаж
*Чекираният багаж не може да е по-голям от:
•Ширина: 149 см
•Височина: 119 см
•Дължина: 171 см
Разрешен багаж при пътуване с бебе:
Възрастният, пътуващ с бебето, има право да носи на борда допълнителен личен багаж за бебето в допълнение към кабинния си багаж. Размерите на допълнителния личен багаж не бива да надхвърлят 40 x 30 x 18 см.
Освен този личен багаж, пътниците с бебета могат да носят и детска количка безплатно, но само когато и бебето е пътник.
Още за пътуване с бебе.

Калкулатор за такса багаж

Повече за багажа ТУК


Пренасяне на алкохол и тютюневи изделия в ЕС

Разпределени места
Имате възможност да изберете местата си срещу такса в потока на резервацията. Ако предпочитате да не резервирате място, ще ви разпределят такова на случаен принцип при процеса на чекиране, 48 часа преди излитането на полета. За повече подробности ТУК
Карта на местатаАко искате да преформатирате бордна карта в PDF:
По последна информация, бордните карти вече се появяват отново и в pdf формат, но слагам и тези обясения за всеки случай.
Скрит текст:
Влизате в акаунта си през GoogleChrom.
Отваряте бордната карта.
Кликате или с десен бутон и намираш  Print, или с клавишна комбинация Ctrl+P.
Отваря се диалогов прозорец Print.
След това на Destination се клика на Change и се избира Save as PDF и накрая пак Save.
Накрая си избирате къде да я запазите.

Ето и с картинки.

Видео за онлайн чекиране

Чекиране
Ново!!!

Онлайн чекирането е налично от 30 дни до 3 часа преди планирания час на заминаване, ако сте направили резервация преди 15 август 2017 г. или сте закупили място по време на резервацията си на или след 15 август 2017 г.
Ако не сте закупили никакви места с резервацията си, направена след 15 август 2017 г., чекирането ще може да бъде извършено  само 48 часа преди заминаването. За двупосочни полети, за които не са закупени места, чекирането за полета на връщане започва, след като започне чекирането за полета на отиване, до 15 дни преди излитането на полета.

- когато пише:
Online check-in: Check in within 0 day(s), трябва да се изчака до точния час на полета.


Инструмент за планиране на пътувания!

Контакти с WIZZ
Телефон в България
От стационарни телефони - 0900 630 22  - Разговорите се таксуват по BGN 0,96 на минута за стационарен телефон, а цената при обаждане от мобилен телефон е различна.
Разговорите от мобилни мрежи на същия телефон, може да се таксуват на по-висока тарифа.

Кол центрове по държави
Изберете: Кол център от падащото меню и след това държавата, която ви трябва. Има и списък с всички държави и връзката с тях.


e-mail: callcentre.hu@wizzair.com
За дребни проблеми можете да напишете и писмо, вместо да се обаждате на импулсния телефон.
Вариантите са:
- чрез формата за оплаквания. От падащото меню избирате Грешка при резервация или регистрация. Описвате проблема и задължително пишете кода за потвърждение. Отговарят до няколко дни(3-4).
 - чрез имейл:  callcentre.hu@wizzair.com
    Customerrelations1@wizzair.com - за връщане на кешбек

Телефон на летището за спешни случаи: 024917048
Не импулсен телефон: 024928367

Жалби
http://wizzair.com/bg-BG/Claims


Други:
Изисквания за сигурност по летищата  - течности и др.


Старите теми: 29, 2827, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 65, 432, 1

Приятно пътуване!

# 1
 • Мнения: 6 031
Съвети за допълнения и поправки са добре дошли!  Grinning 

# 2
 • Мнения: 2 365
Благодаря, Мимии! Много полезна тема. Весели пътешествия на всички!

# 3
 • Мнения: 1 143
Благодаря за новата тема! Интересно ми е дали другият месец ще има някаква промоция послучай РД....( струва ми е, че не всяка година има, или бъркам?)

# 4
 • Мнения: 2 589
Благодаря за темата, страхотно оформление и добре синтезирана информация!

# 5
 • Мнения: 267
Момичета, не намирам опцията да избера  онлайн чекиране на багажа, а не от летище. Не съм купувала билети от декември миналата година. Да не би да има промяна някаква?

# 6
 • Мнения: 3 376
Момичета, не намирам опцията да избера  онлайн чекиране на багажа, а не от летище. Не съм купувала билети от декември миналата година. Да не би да има промяна някаква?

Online Check-in ли имаш предвид, или купуване на багаж? Че онлайн чекиране на багажа не се прави, трябва да го дадеш на гишето.

# 7
 • София
 • Мнения: 287
Благодаря за новата тема! Интересно ми е дали другият месец ще има някаква промоция послучай РД....( струва ми е, че не всяка година има, или бъркам?)

И на мен ми е любопитно, добре би ми се отразило на плановете....Всяка година ли има намаление?

# 8
 • Мнения: 3 376
Всяка година има нещо, но не е задължително да си струва като промоция.
Един път имаше нов сайт или нещо подобно...

# 9
 • София
 • Мнения: 1 622
Благодаря за новата седмица! Приятни и безпроблемно пътуване на всички!

Това с новите правила за багаж е супер. Юни пътуваме за Атина и така ще мога да сложа слънцезащитните мазила в багажа и да не се налага да купувам от там.

# 10
 • Мнения: 2 589
Благодаря за новата седмица! Приятни и безпроблемно пътуване на всички!

Това с новите правила за багаж е супер. Юни пътуваме за Атина и така ще мога да сложа слънцезащитните мазила в багажа и да не се налага да купувам от там.
С една подробност, да не се бърка от хората, че напоследък проблеми с това на варненското летище. Хората си мислят, че може и с идеята да го дадат на гейта, съответно минават през секюрити чек, да ама не. За да мине този багаж с тези течности, трябва да се даде още на чек ин гишетата, за да не минава през секюрити чека за ръчен.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 622
Бенджолина, точно това ми е идеята - да го чекирам преди секюрити чек. Иначе горя с течностите. Сега, ако се окаже, че и при Раян може така, животът ще е песен. Иначе ще си остана само с ръчна чанта, която да не се чудя как да навра в куфара, като бонус.

# 12
 • Мнения: 66
Здравейте! Скоро ще пътувам с бебе и имам куп въпроси. Пише, че количката може да се качи на борда. Къде се съхранява? В багажното ли я слагат след като стигнем до самолета или някакво друго място има специално?

И друг въпрос:
Пише, че има такса бебе, която ако ми е моят билет под 50 и няколко лева, е колкото ми струва билетът.
В такъв случай не е ли по-добре да купя место на бебето и в такъв случай дължа ли допълнително такса “бебе”?

# 13
 • Мнения: 1 625
Здравейте! Скоро ще пътувам с бебе и имам куп въпроси. Пише, че количката може да се качи на борда. Къде се съхранява? В багажното ли я слагат след като стигнем до самолета или някакво друго място има специално?

И друг въпрос:
Пише, че има такса бебе, която ако ми е моят билет под 50 и няколко лева, е колкото ми струва билетът.
В такъв случай не е ли по-добре да купя место на бебето и в такъв случай дължа ли допълнително такса “бебе”?
Такса бебе дължите само, ако детето ще пътува седнало у вас. В случай, че му закупите място, си пътува на него. Количката се оставя преди да се качите на самолета, преди самите стълбички. Когато кацнете, я получавате на летището. Зависи от това до къде пътувате. Или ви я дават още при слизане от самолета, до стълбите, или съответно вътре на летището. Когато е на самото летище, я оставят в близост до лентата за чекиран багаж.

# 14
 • Няма такава държава!
 • Мнения: 1 308
запис.

Общи условия

Активация на акаунт